איך רושמים פטנט? איך מגישים פטנט?
איך רושמים פטנט? איך מגישים פטנט? זו שאלה שממציאים רבים שואלים אותה, אז איך רושמים פטנט? תחילה מגישים פטנט, שלב ראשון צריכה להיות המצאה שהיא חדשה ושיש לה התקדמות המצאתית, כלומר שאינה מובנת מאליה לבעל מקצוע בתחום ההמצאה, תהליך רישום פטנט מורכב ממספר פעולות שיש לבצע.
איך רושמים פטנט? הפן הטכני
אחרי שיש המצאה בשלב ראשון רצוי לבצע תכנון קונספט עקרוני, כלומר להגדיר ע"י צוות טכני את ההמצאה באמצעות שרטוטים והסברים טכניים מלווים, לא מספיק רק לדעת מה התוצאה שרוצים, למשל פלוני רוצה לצחצח שיניים, צריך להראות לדוגמא איך מברשת שיניים החשמלית החדשה עובדת.
איך רושמים פטנט? איך כותבים פטנט?
לאחר שיש די מידע טכני עורך פטנטים יכול להתחיל בכתיבה קרי ניסוח עריכה, ממציאים שואלים איך כותבים פטנט? הבקשה לפטנט בנויה מחמישה פרקים, פרק אחד הוא כאמור השרטוטים הטכניים ועוד ארבעה פרקים טקסטואליים, הפרק החשוב ביותר בעריכת בקשת הפטנט הוא פרק התביעות שמגדיר את היקף ההגנה.
איך מגישים פטנט בישראל או עולמי?
התשובה לשאלה איך מגישים פטנט היא תלויה באסטרטגיה לרישום פטנט אך באופן פרוצדוראלי צריך להגיש פטנט בכל מדינה ומדינה באופן נפרד, אין מושג כזה פטנט עולמי, פטנט עולמי לא קיים, אנשים טועים בעניין ששואלים איך מגישים פטנט עולמי, מאחר ולא מגישים, אפשר להגיש בקשה בינלאומית לפי אמנת PCT איך הבקשה אומנם בינלאומית אך אינה מקנה זכויות של פטנט אלא נותנת זכות למבקש להגיש בקשה במדינות רבות החתומות על האמנה ולבקש תאריך בכורה מוקדם מיום ההגשה בפועל במדינות היעד.
איך מגישים פטנט בישראל? בישראל מגישים בקשת לרשות הפטנטים, לאחר שצוות הטכני ועורך הפטנטים מסיימים את עבודתם, משלמים אגרה ומגישים לרשות הפטנטים בירושלים. רשות הפטנטים שולחת למגיש אישור הגשה, המקנה למבקש תאריך בכורה למשך 12 חודשים ב- 175 מדינות.
איך רושמים פטנט וכמה זה עולה?
כמה עולה פטנט הנו משתנה לפי סוג ההליך, מורכבות או פשטות ההמצאה, סוג הבקשה, מדינת ההגשה, תחום ההמצאה ועוד, למשל סוג ההליך יכול להשתנות, לדוגמא בקשה לפטנט בישראל או בקשה לפטנט בארה"ב או בקשה לפטנט בסין עם תרגום לסינית. יש הליכים של בקשות זמניות לשנה שהן בעלויות נמוכות יותר לעומת בקשות קבועות לפטנט שהן לתקופה של עשרים שנה.
אגרות הבקשות משתנות וכמובן היקף העבודה של השרטוטים והניסוח.
לצוות שלנו ניסיון רב בפטנטים, הצוות שלנו כולל צוות טכני מתחומים רבים שיודע איך לשלב תחומים שונים בתוך המצאה אחת, הצוות הטכני שלנו עוזר לממציא להרחיב ולהוסיף פרטים טכניים שיוסיפו עומק טכני להמצאתו, לאחר שהצוות הטכני שלנו מסיים שלב זה המידע הטכני והשרטוטים עוברים לצוות עורכי פטנטים שעורכים ומנסחים את הבקשה שמוגשת כבקשה לפטנט בישראל או ארה"ב או במדינות רבות אחרות.
איך רושמים פטנט על אפליקציה או על תחומים אחרים?
ממציאים שואלים לעיתים איך רושמים פטנט על אפליקציה, שאלה זו נכונה, מאחר ותחום של אפליקציה קצת שונה מתחומים אחרים מסורתיים יותר בתחום הפטנטים למשל תחומי מכאניקה או אוטומציה ומכונות. אפליקציה יכולה להירשם כפטנט לעיתים אם יש לה חידוש והתקדמות המצאתית כמו בכל תחום המצאתי אך החלק המורכב הוא להראות שיש לה אופי טכנולוגי מוחשי או למשל ניתן לקבל פטנט על שיטה. בתחומים אחרים קל יותר לעבור מרכיב זה שבוחני הפטנטים התחום אפליקציה ותוכנה נותנים עליו דגש.
איך רושמים פטנט? צור קשר לקבל פרטים נוספים, המידע לעיל אינו חלקי ואינו מלא, יש צורך להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן פרטני, טלפן לפרטים נוספים 03-9711011.
תחילה יש לחשוב על רעיון אותו אפשר להפוך להמצאה, פטנט ניתן על המצאה אחת, לעיתים יש מספר המצאות משולבות שבחלקן אין התקדמות ראה בהמשך לעניין זה פטנט מוסף. ההמצאה צריכה להיות קודם בעלת ערך לממציא או לחברה כדי שתצדיק כניסה להליך בקשת רישום פטנט ברשות הפטנטים ו/או במשרדי פטנטים אחרים בעולם.
כאשר יש המצאה נבחרת אפשר להתחיל להגדיר אותה מבחינה טכנית, צריך די מידע טכני שבעל מקצוע ממוצע בתחום יבין מהתיאור כיצד ניתן לבצע את ההמצאה. בשלב זה משרדנו מטפל באמצעות צוות טכני המכין תכנון קונספט, תכנון הקונספט מכיל תכנון קונספטואלי המבוטא באמצעות שרטוטים והסברים טכניים של ההמצאה. טלפן לפרטים 03-9711011.
לאחר שהממציא או החברה כלומר המבקש מאשר את הצד הטכני, יש צורך להעביר את המידע לעורך פטנטים, בנוסף מעבירים מידע לעורך פטנטים על ידע קודם ופרסומים שידועים לממציא אם ידועים או שניתן לבצע חיפוש. עורך הפטנטים מנסח את הבקשה לפטנט קרי מכין את העריכה על סמך הפרטים שהועברו לו. לאחר ניסוח רצוי שהממציא יעבור על הניסוח ויבדוק שאכן כל מה שרצה נמצא בעריכה, לאחר האישור מגישים בקשה למשרד הפטנטים.
בשאלת איך רושמים פטנט נמצאת שאלה מה התנאים העיקריים לבקשת פטנט, אין טעם להגיש פטנט אם לא עומדים בתנאים אלו. חוק הפטנטים בסעיף 3 מציין מהי המצאה כשירת פטנט:
"אמצאה כשירת פטנט – מהי? (תיקון מס' 4) תש"ס-1999
- אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית – היא אמצאה כשירת פטנט."
כלומר צריך המצאה או לפי לשון החוק אמצאה, שהיא מוצא או תהליך, ההמצאה צריכה להיות בתחום טכנולוגי- כלומר לא רעיון המורפי, למשל תהליך ייצור גבינה או משקפיים שעומדות בתנאי החוק לפי הפירוט בחוק וכו', ההמצאה צריכה להיות חדשה מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי, ויש בה התקדמות המצאתית.
החלק אולי הקשה ביותר לצלוח אותו הנה שיש לו התקדמות המצאתית, כלומר שאינו מובן מאליו לבעל מקצוע בתחום, למשל אם ההמצאה בתחום המכאניקה אז מהנדס מכונות ממוצע לא יודע כיבד לבצע את ההמצאה. אך מספיק שיש התקדמות המצאתית קטנה לפי הפסיקה כדי לצלוח רכיב זה.
השילוב במשרדנו של צוות טכני ועורכי פטנטים מאפשר להרחיב ולהוסיף להמצאה פרטים טכניים ומוסיף לחידוש ולהתקדמות ההמצאתית כדי למקסם את האפשרות ולהגדיל את הסיכוי לקבלת פטנט. טלפן עכשיו לפרטים נוספים לשיחת היכרות ללא עלות, טלפן אנו מחכים לך 03-9711011.
כאשר לממציא יש מספר המצאות מספיק שיש באחת התקדמות המצאתית, אם מדובר בשינוי או שכלול של ההמצאה הראשונה ניתן להגיש פטנט מוסף, אם יתקבל פטנט העיקרי שיש בו התקדמות המצאתית, אין צורך בהתקדמות המצאתית בפטנט המוסף, באופן זה יהיה קל יותר לקבלו.
חוק הפטנטים מגדיר פטנט מוסף:
"44. (א) בעל פטנט שהוא בעל אמצאה שהיא שכלול או שינוי לאמצאה שעליה ניתן הפטנט (להלן – הפטנט העיקרי), רשאי לבקש כי הפטנט על האמצאה השניה יינתן לו כפטנט מוסף.
(ב) פטנט מוסף יוענק על אמצאה שהיא כשירה לפטנט מוסף לפי סעיף קטן (א), אף אם אין בה התקדמות המצאתית לעומת האמצאה שבפטנט העיקרי או בכל פטנט מוסף לו."…
אולי יעניין אותך גם לקרוא את: כמה עולה רישום פטנט?
פטנט אפשר לרשום בארץ ובחו"ל תלוי מה היעדים והאסטרטגיה של רישום הפטנטים, ניתן לדחות עלויות וזמנים וניתן לקצרם, כאשר נכנסים להליך רישום פטנטים, צריך לבנות אסטרטגיה מתאימה למבקש. רוב הממציאים רוצים לדחות הוצאות המשמעות של כך היא להגיש בקשות במדינות השונות מאוחר ככול שאפשר, יש לכך יתרון כלכלי אך יש בו גם סיכון.
היתרון הכלכלי ברור, איך רושמים פטנט ודוחים עלויות? באמצעות שימוש מושכל באמנת, יש שני אמנות עיקריות שמאפשרות דחיית הבקשות, אחת אמנת פאריס ושניה אמנת PCT. כאשר ממציא למשל מגיש בקשה באחת מתוך 175 המדינות החתומות על אמנת פאריס, למשל בישראל, הוא יכול תוך פחות משנה או להגיש בקשות המשך בשלב לאומי במדינות יעד שיבחר או להגיש עוד בקשה אחת לפי אמנת PCT הדוחה את ההגשה למדינות נוספות בעוד שנה וחצי. כלומר באמצעות שימוש באמנות יכול הממציא לדחות את מועדי הגשות הפטנטים במדינות היעד השונות בשנתיים וחצי, 30 חודשים. אבל הדחייה הזו יש בא סיכון ראה הסבר בשאלה הבאה.
כאשר משתמשים באמנות לדחיית מועדים להגיש פטנטים יש סיכון, בדרך כלל בזמן זה הממציא מתקדם בשלבים אחרים במיזם, למשל תכנון אב טיפוס ייצור אב טיפוס, הצטיידות ומלאים, קידום מסחרי והסכמים עם משקיעים וחברות, הגשות פטנטים במדינות רבות, כל אלו ואחרים נעשים כאשר הבקשה נמצאת לפני בחינה באמצעות דחיית ההגשות על ידי אמנת פאריס או אמנת PCT. אומנם בבקשה לפי אמנתPCT מתקיימת בחינה, אך הבחינה אינה מחייבת את הבוחנים השונים בעולם, אך יש לה יתרון בהחלט לקבלת אינדיקציה ועמדת בוחן בטרם הגשה במדינות נוספות, אך הבחינה בדרך כלל מתבצעת בשלבים מאוחרים לעומת אפשרות אחרת.
האפשרות האחרת היא הגשת בקשה בישראל עם הליך זירוז אם הבקשה עומדת בתנאים אלו, היתרון שבמקום לקבל דו"ח בחינה לאחר מספר שנים, מקבלים דו"ח בחינה תוך כארבעה חודשים. היתרון בכך שהממציא או החברה מקבלים בזמן קצר יחסית עמדת בוחן ובאופן זה הממציא או החברה יכולה לשקול את המשך ההשקעות והפעולות במיזם. אם להמשיך ולהגיש פטנטים אם לייצר אב טיפוס ולאחר מכן מלאים וכן הלאה. אך חשוב לזכור שגם תשובה חיובית מבוחן ישראלי אינה מבטיחה שיתקבל פטנט מחוץ לישראל מאחר וכל בוחן מבצע בחינה ויש לו שיקול עתי עצמאי, אך בהחלט אפשר לקבל אינדיקציה מסוימת. יתרון נוסף שאם מתקל פטנט בישראל ניתן לעשות שימוש באמנה נוספת PPH יש מדינות שחתומות על אמנה זו עם ישראל, אמנה זו לאחר קיבול בישראל מאפשרת לקצר את מועד הבחינה במדינות יעד החתומות על האמנה עם ישראל, למשל בישראל. באופן זה לאחר קיבול בישראל אפשר לבקש למשל בארה"ב שחתומה עם ישראל על הבקשה להכיר בקיבול הישראלי והמשמות שהבחינה בארה"ב תהיה הרבה יותר מהירה לאור שימוש באמנה. חסרון בהליך זירוז ו- PPH היא תוספת עלויות בזמן הקצר לעומת דחיית עלויות אפשרויות לאור שינוי במרווחים שבין הפעולות השונות.
כדי לרשום פטנט טלפן אלינו הצוות הטכני שלנו יחד עם עורכי פטנטים יועצים יעזרו לך, שיחת היכרות הנה ללא עלות, טלפן עכשיו 03-9711011 או צור קשר.