איך רושמים פטנט? איך מגישים פטנט?
איך רושמים פטנט? איך מגישים פטנט? זו שאלה שממציאים רבים שואלים אותה, אז איך רושמים פטנט? תחילה מגישים פטנט, שלב ראשון צריכה להיות המצאה שהיא חדשה ושיש לה התקדמות המצאתית, כלומר שאינה מובנת מאליה לבעל מקצוע בתחום ההמצאה, תהליך רישום פטנט מורכב ממספר פעולות שיש לבצע.
איך רושמים פטנט? הפן הטכני
אחרי שיש המצאה בשלב ראשון רצוי לבצע תכנון קונספט עקרוני, כלומר להגדיר ע"י צוות טכני את ההמצאה באמצעות שרטוטים והסברים טכניים מלווים, לא מספיק רק לדעת מה התוצאה שרוצים, למשל פלוני רוצה לצחצח שיניים, צריך להראות לדוגמא איך מברשת שיניים החשמלית החדשה עובדת.
איך כותבים פטנט?
לאחר שיש די מידע טכני עורך פטנטים יכול להתחיל בכתיבה קרי ניסוח עריכה, ממציאים שואלים איך כותבים פטנט? הבקשה לפטנט בנויה מחמישה פרקים, פרק אחד הוא כאמור השרטוטים הטכניים ועוד ארבעה פרקים טקסטואליים, הפרק החשוב ביותר בעריכת בקשת הפטנט הוא פרק התביעות שמגדיר את היקף ההגנה.
איך מגישים פטנט בישראל או עולמי?
התשובה לשאלה איך מגישים פטנט היא תלויה באסטרטגיה לרישום פטנט אך באופן פרוצדוראלי צריך להגיש פטנט בכל מדינה ומדינה באופן נפרד, אין מושג כזה פטנט עולמי, פטנט עולמי לא קיים, אנשים טועים בעניין
ששואלים איך מגישים פטנט עולמי, מאחר ולא מגישים, אפשר להגיש בקשה בינלאומית לפי אמנת PCT
אין הבקשה אומנם בינלאומית אך אינה מקנה זכויות של פטנט אלא נותנת זכות למבקש להגיש בקשה במדינות רבות החתומות על האמנה ולבקש תאריך בכורה מוקדם מיום ההגשה בפועל במדינות היעד.
איך מגישים פטנט בישראל? בישראל מגישים בקשת לרשות הפטנטים, לאחר שצוות הטכני ועורך הפטנטים מסיימים את עבודתם, משלמים אגרה ומגישים לרשות הפטנטים בירושלים. רשות הפטנטים שולחת למגיש אישור הגשה, המקנה למבקש תאריך בכורה למשך 12 חודשים ב- 175 מדינות.
כמה עולה לרשום פטנט?
כמה עולה פטנט הנו משתנה לפי סוג ההליך, מורכבות
או פשטות ההמצאה, סוג הבקשה, מדינת ההגשה, תחום ההמצאה ועוד, למשל סוג ההליך יכול
להשתנות, לדוגמא בקשה לפטנט בישראל או בקשה לפטנט בארה"ב או בקשה לפטנט בסין
עם תרגום לסינית. יש הליכים של בקשות זמניות לשנה שהן בעלויות נמוכות יותר לעומת
בקשות קבועות לפטנט שהן לתקופה של עשרים שנה.
אגרות הבקשות משתנות וכמובן היקף העבודה של השרטוטים והניסוח.
לצוות שלנו ניסיון רב בפטנטים, הצוות שלנו כולל צוות טכני מתחומים רבים שיודע איך לשלב תחומים שונים בתוך המצאה אחת, הצוות הטכני שלנו עוזר לממציא להרחיב ולהוסיף פרטים טכניים שיוסיפו עומק טכני להמצאתו, לאחר שהצוות הטכני שלנו מסיים שלב זה המידע הטכני והשרטוטים עוברים לצוות עורכי פטנטים שעורכים ומנסחים את הבקשה שמוגשת כבקשה לפטנט בישראל או ארה"ב או במדינות רבות אחרות.
איך רושמים פטנט על אפליקציה או על תחומים אחרים?
ממציאים שואלים לעיתים איך רושמים פטנט על
אפליקציה, שאלה זו נכונה, מאחר ותחום של אפליקציה קצת שונה מתחומים אחרים מסורתיים
יותר בתחום הפטנטים למשל תחומי מכאניקה או אוטומציה ומכונות. אפליקציה יכולה
להירשם כפטנט לעיתים אם יש לה חידוש והתקדמות המצאתית כמו בכל תחום המצאתי אך החלק
המורכב הוא להראות שיש לה אופי טכנולוגי מוחשי או למשל ניתן לקבל פטנט על שיטה.
בתחומים אחרים קל יותר לעבור מרכיב זה שבוחני הפטנטים התחום אפליקציה ותוכנה נותנים
עליו דגש.
צור קשר לקבל פרטים נוספים, המידע לעיל אינו חלקי ואינו מלא, יש צורך להתייעץ עם עורך
פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן פרטני, טלפן לפרטים נוספים 03-9711011.
המצאת פטנט – כיצד לרשום פטנט?
פטנט רשום הוא הכרה רשמית בזכות על קניין רוחני בגין המצאה, המזכה את בעליו בהגנה בגבולות המדינה שבה נרשם כפטנט, מפני ייצור, העתקה, הפצה ושימוש שלא כדין, על ידי אחרים.
רישום פטנט הוא מהלך מאד משתלם בשני היבטים עיקריים:
- רווח כלכלי – מרגע שמוצר או טכנולוגיה מסוימים זוכים להכרה כפטנט רשום, יש לבעליהם זכויות המאפשרות להם לתבוע בגין הפרת פטנט, או גניבת פטנט. מאחר שלפטנט רשום יש תוקף אורך (ברוב המקרים 20 שנה ולפעמים פחות בסוגי הליכים שונים), המשמעות היא שבמשך כל התקופה הזו, יש לבעלי הפטנט הגנה בפני העתקות וכתוצאה מכך, פוטנציאל כלכלי גדול מאד.
- בניית מוניטין – פטנט יכול להחדיר את בעליו לתודעה הציבורית ולבסס את מעמדו כבר סמכא בתחומו, לבנות ולשמר את המוניטין שלו.
מהם הקריטריונים להכרה במוצר כפטנט רשום?
פרק ב' של חוק הפטנטים, התשכ"ז-1967 עוסק בכשירות לפטנט ומגדיר את הקריטריונים לזכאות הכרה בפטנט. לפי סעיף 3 בפרק זה "אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית – היא אמצאה כשירת פטנט".
הסעיפים הבאים, מגדירים ביתר פירוט:
- סעיף 4 – מהי אמצאה חדשה – " אמצאה, נחשבת לחדשה, אם לא נתפרסמה בפומבי, בין בישראל ובין מחוצה לה, לפני תאריך הבקשה –
(1) על ידי תיאור, בכתב או במראה או בקול או בדרך אחרת, באופן שבעל-מקצוע יכול לבצע אותה לפי פרטי התיאור;
(2) על ידי ניצול או הצגה, באופן שבעל-מקצוע יכול לבצע אותה לפי הפרטים שנודעו בדרך זו."
- סעיף 5 – מהי התקדמות המצאתית – "התקדמות המצאתית היא התקדמות שאינה נראית כענין המובן מאליו לבעל-מקצוע ממוצע על סמך הידיעות שכבר נתפרסמו, לפני תאריך הבקשה, בדרכים האמורות בסעיף 4"
בסך הכל, נשמע הגיוני ופשוט, אך בפועל, לפעמים הדרך להוכחה שמוצר מסוים אכן עומד בכל הקריטריונים הללו, היא ארוכה ומפותלת והזמן מרגע הגשת הבקשה לפטנט עד לרישומו נמדד בשנים. ישנם גם לא מעט מקרים, בהם הבקשה נדחית – לפעמים רק בגלל חוסר ידע מספיק לגבי אופן כתיבת הבקשה, הגדרה מדויקת ונכונה של הפטנט ואופן הצגתו.
כתיבת פטנט
תהליך כתיבת פטנט הוא מורכב ודורש עמידה בכללים רבים. מומלץ ביותר להפקיד את המשימה בידי אנשי מקצוע הבקיאים בתחום ומכירים אותו על כל צדדיו.
בקשה לרישום פטנט מורכבת מחמישה פרקים, שארבעה מתוכם דורשים פירוט מילולי ואחד מהם דורש שרטוטים טכניים.
הפרק העוסק בתביעות, הוא בעל החשיבות הגדולה ביותר, משום שהוא מגדיר את גבולות ההגנה המשפטית לה יזכו בעלי הפטנט.
רישום פטנטים עולמי
מה קורה כאשר מעוניינים לרשום פטנט במדינה אחרת ולא רק בישראל?
כאן חשוב להכיר את אמנות הפטנטים השונות בין מדינות. לכל אמנה חוקים וכללים משלה, המגדירים את תהליכי הבקשה, הרישום, התזמון, ועוד. לכן, חשוב להיוועץ בגורם מקצועי לפני שניגשים לתהליך, כדי שישאל את כל השאלות החשובות וייקח בחשבון את כל השיקולים הרלבנטיים בהתאם לאופי המוצר, התחום אליו הוא שייך, חשיבות סדר הגשת הבקשות במדינות שונות בהתאם לתכנית העסקית, ועוד.
למעשה אין פטנט עולמי – אנשים אינם מבדילים בין בקשה בינלאומית למושגים כמו פטנט עולמי או פטנט בינלאומי שאינם קיימים, יש להגיש בקשה בכל מדינה ומדינה באופן ספציפי כדי לקבל פטנט ואין אפשרות של הגשה אחת שבאמצעותה נרשם פטנט בכל המדינות.
אך המושג פטנט עולמי נכנס לשפה בטעות מכוח הבקשה הבינלאומית לפי אמנת PCT שנותנת בכורה של 30 חודשים כשנתיים וחצי מיום ההגשה ומאפשרת להגיש בקשות ספציפיות ברחבי העולם במדינות החברות באמנה ולבקש את תאריך הבכורה הקודם – מאחר והמגיש הראשון הוא הזוכה בהמצאה, אזי יש בכך יתרון ואפשרות לדחות תשלומים והוצאות הגשה למדינות השונות.
כמה עולה לרשום פטנט עולמי?
אז כאמור יש להגיש בקשות בכל מדינה באופן ספציפי, יש קשת רחבה של משתנים שמשפיעה על עלות רישום פטנט, בין אם היא מבוצעת בישראל, במדינה אחרת, או בכמה מדינות:
- רמת המורכבות של ההמצאה – מכתיבה את היקף הפירוט הנדרש בכתיבת הבקשה מעורך הפטנט ואת כמות השרטוטים וההמחשות הוויזואליות.
- המדינה בה מוגשת הבקשה – למדינות שונות כללים שונים ודרישות שונות וכמובן, אגרות שונות עבור רישום פטנט. יש לקחת בחשבון גם צורך בשירותי תרגום מקצועיים במקרה של בקשה בשפה שאינה עברית או אנגלית.
- מסלול הבקשה – ניתן להגיש בקשה במסלול רגיל, או מואץ. על האצת התהליך צריך לשלם.
אלו הן רק דוגמאות בודדות למשתנים המשפיעים על העלות. מלבדם יש רבים נוספים כגון תחום ההמצאה, בקשה זמנית או קבועה, כמות דו"חות הבחינה הנדרשים, ועוד.
המצאתם מוצר או טכנולוגיה חדשים? החלטתם להגיש בקשה לפטנט? הבטיחו שאתם מטופלים בידיים מקצועיות ומנוסות.
אנחנו ב"אב טיפוס פטנטים והמצאות בע"מ" נמצאים כאן בשבילכם, עם ניסיון של עשרות שנים בתחום הפטנטים ונשמח ללוות אתכם לאורך כל התהליך משלב הרעיון תכנון הקונספט, רישום פטנט ע"י עורך פטנטים יועץ המותאם לתחום ההמצאה שלכם, פיתוח מוצר ועוד.
מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה ולתאם פגישת יעוץ. צרו קשר:
בטלפון: 03-971-1011 | בדוא"ל: info@avtipus.com | או מלאו פרטים כאן ונחזור אליכם
תחילה יש לחשוב על רעיון אותו אפשר להפוך להמצאה, פטנט ניתן על המצאה אחת, לעיתים יש מספר המצאות משולבות שבחלקן אין התקדמות ראה בהמשך לעניין זה פטנט מוסף. ההמצאה צריכה להיות קודם בעלת ערך לממציא או לחברה כדי שתצדיק כניסה להליך בקשת רישום פטנט ברשות הפטנטים ו/או במשרדי פטנטים אחרים בעולם.
כאשר יש המצאה נבחרת אפשר להתחיל להגדיר אותה מבחינה טכנית, צריך די מידע טכני שבעל מקצוע ממוצע בתחום יבין מהתיאור כיצד ניתן לבצע את ההמצאה. בשלב זה משרדנו מטפל באמצעות צוות טכני המכין תכנון קונספט, תכנון הקונספט מכיל תכנון קונספטואלי המבוטא באמצעות שרטוטים והסברים טכניים של ההמצאה. טלפן לפרטים 03-9711011.
לאחר שהממציא או החברה כלומר המבקש מאשר את הצד הטכני, יש צורך להעביר את המידע לעורך פטנטים, בנוסף מעבירים מידע לעורך פטנטים על ידע קודם ופרסומים שידועים לממציא אם ידועים או שניתן לבצע חיפוש. עורך הפטנטים מנסח את הבקשה לפטנט קרי מכין את העריכה על סמך הפרטים שהועברו לו. לאחר ניסוח רצוי שהממציא יעבור על הניסוח ויבדוק שאכן כל מה שרצה נמצא בעריכה, לאחר האישור מגישים בקשה למשרד הפטנטים.
בשאלת איך רושמים פטנט נמצאת שאלה מה התנאים העיקריים לבקשת פטנט, אין טעם להגיש פטנט אם לא עומדים בתנאים אלו. חוק הפטנטים בסעיף 3 מציין מהי המצאה כשירת פטנט:
"אמצאה כשירת פטנט – מהי? (תיקון מס' 4) תש"ס-1999
- אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית – היא אמצאה כשירת פטנט."
כלומר צריך המצאה או לפי לשון החוק אמצאה, שהיא מוצא או תהליך, ההמצאה צריכה להיות בתחום טכנולוגי- כלומר לא רעיון המורפי, למשל תהליך ייצור גבינה או משקפיים שעומדות בתנאי החוק לפי הפירוט בחוק וכו', ההמצאה צריכה להיות חדשה מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי, ויש בה התקדמות המצאתית.
החלק אולי הקשה ביותר לצלוח אותו הנה שיש לו התקדמות המצאתית, כלומר שאינו מובן מאליו לבעל מקצוע בתחום, למשל אם ההמצאה בתחום המכאניקה אז מהנדס מכונות ממוצע לא יודע כיבד לבצע את ההמצאה. אך מספיק שיש התקדמות המצאתית קטנה לפי הפסיקה כדי לצלוח רכיב זה.
השילוב במשרדנו של צוות טכני ועורכי פטנטים מאפשר להרחיב ולהוסיף להמצאה פרטים טכניים ומוסיף לחידוש ולהתקדמות ההמצאתית כדי למקסם את האפשרות ולהגדיל את הסיכוי לקבלת פטנט. טלפן עכשיו לפרטים נוספים לשיחת היכרות ללא עלות, טלפן אנו מחכים לך 03-9711011.
כאשר לממציא יש מספר המצאות מספיק שיש באחת התקדמות המצאתית, אם מדובר בשינוי או שכלול של ההמצאה הראשונה ניתן להגיש פטנט מוסף, אם יתקבל פטנט העיקרי שיש בו התקדמות המצאתית, אין צורך בהתקדמות המצאתית בפטנט המוסף, באופן זה יהיה קל יותר לקבלו.
חוק הפטנטים מגדיר פטנט מוסף:
"44. (א) בעל פטנט שהוא בעל אמצאה שהיא שכלול או שינוי לאמצאה שעליה ניתן הפטנט (להלן – הפטנט העיקרי), רשאי לבקש כי הפטנט על האמצאה השניה יינתן לו כפטנט מוסף.
(ב) פטנט מוסף יוענק על אמצאה שהיא כשירה לפטנט מוסף לפי סעיף קטן (א), אף אם אין בה התקדמות המצאתית לעומת האמצאה שבפטנט העיקרי או בכל פטנט מוסף לו."…
אולי יעניין אותך גם לקרוא את: כמה עולה רישום פטנט?
פטנט אפשר לרשום בארץ ובחו"ל תלוי מה היעדים והאסטרטגיה של רישום הפטנטים, ניתן לדחות עלויות וזמנים וניתן לקצרם, כאשר נכנסים להליך רישום פטנטים, צריך לבנות אסטרטגיה מתאימה למבקש. רוב הממציאים רוצים לדחות הוצאות המשמעות של כך היא להגיש בקשות במדינות השונות מאוחר ככול שאפשר, יש לכך יתרון כלכלי אך יש בו גם סיכון.
היתרון הכלכלי ברור, איך רושמים פטנט ודוחים עלויות? באמצעות שימוש מושכל באמנת, יש שני אמנות עיקריות שמאפשרות דחיית הבקשות, אחת אמנת פאריס ושניה אמנת PCT. כאשר ממציא למשל מגיש בקשה באחת מתוך 175 המדינות החתומות על אמנת פאריס, למשל בישראל, הוא יכול תוך פחות משנה או להגיש בקשות המשך בשלב לאומי במדינות יעד שיבחר או להגיש עוד בקשה אחת לפי אמנת PCT הדוחה את ההגשה למדינות נוספות בעוד שנה וחצי. כלומר באמצעות שימוש באמנות יכול הממציא לדחות את מועדי הגשות הפטנטים במדינות היעד השונות בשנתיים וחצי, 30 חודשים. אבל הדחייה הזו יש בא סיכון ראה הסבר בשאלה הבאה.
כאשר משתמשים באמנות לדחיית מועדים להגיש פטנטים יש סיכון, בדרך כלל בזמן זה הממציא מתקדם בשלבים אחרים במיזם, למשל תכנון אב טיפוס ייצור אב טיפוס, הצטיידות ומלאים, קידום מסחרי והסכמים עם משקיעים וחברות, הגשות פטנטים במדינות רבות, כל אלו ואחרים נעשים כאשר הבקשה נמצאת לפני בחינה באמצעות דחיית ההגשות על ידי אמנת פאריס או אמנת PCT. אומנם בבקשה לפי אמנתPCT מתקיימת בחינה, אך הבחינה אינה מחייבת את הבוחנים השונים בעולם, אך יש לה יתרון בהחלט לקבלת אינדיקציה ועמדת בוחן בטרם הגשה במדינות נוספות, אך הבחינה בדרך כלל מתבצעת בשלבים מאוחרים לעומת אפשרות אחרת.
האפשרות האחרת היא הגשת בקשה בישראל עם הליך זירוז אם הבקשה עומדת בתנאים אלו, היתרון שבמקום לקבל דו"ח בחינה לאחר מספר שנים, מקבלים דו"ח בחינה תוך כארבעה חודשים. היתרון בכך שהממציא או החברה מקבלים בזמן קצר יחסית עמדת בוחן ובאופן זה הממציא או החברה יכולה לשקול את המשך ההשקעות והפעולות במיזם. אם להמשיך ולהגיש פטנטים אם לייצר אב טיפוס ולאחר מכן מלאים וכן הלאה. אך חשוב לזכור שגם תשובה חיובית מבוחן ישראלי אינה מבטיחה שיתקבל פטנט מחוץ לישראל מאחר וכל בוחן מבצע בחינה ויש לו שיקול עתי עצמאי, אך בהחלט אפשר לקבל אינדיקציה מסוימת. יתרון נוסף שאם מתקל פטנט בישראל ניתן לעשות שימוש באמנה נוספת PPH יש מדינות שחתומות על אמנה זו עם ישראל, אמנה זו לאחר קיבול בישראל מאפשרת לקצר את מועד הבחינה במדינות יעד החתומות על האמנה עם ישראל, למשל בישראל. באופן זה לאחר קיבול בישראל אפשר לבקש למשל בארה"ב שחתומה עם ישראל על הבקשה להכיר בקיבול הישראלי והמשמות שהבחינה בארה"ב תהיה הרבה יותר מהירה לאור שימוש באמנה. חסרון בהליך זירוז ו- PPH היא תוספת עלויות בזמן הקצר לעומת דחיית עלויות אפשרויות לאור שינוי במרווחים שבין הפעולות השונות.
איך רושמים פטנט זו שאלה שממציאים ומפתחים רבים שואלים, תחילה כדי שיהיה פטנט יש צורך בהמצאה שהיא חדשה בעלת התקדמות המצאתית, כדי לקבל פטנט יש תנאים בחוק הפטנטים שאלו חייבים להתקיים כדי שההמצאה תוכר כפטנט רשום. אפשר תחילה לבדוק ולעשות חיפוש של פטנטים היום ישנם מאגרי מידע פתוחים לציבור כמו גוגל פטנטים שם ניתן לראות פטנטים קיימים.
על קצה המזלג כאשר רואים פטנט דומה בתחום אפשר תחילה ללכת לשרטוטים ולהבין מהם במבט מהיר במה מדובר, לאחר מכן אפשר לפנות לתקציר ההמצאה, ככול שנעמיק יותר בקריאת הפטנט ככה נבין יותר טוב במה מדובר, אך לעיתים מקבלים עשרות ומאות פטנטים דומים בתחום, לכן רוב המחפשים לא יקראו אץ כל הפטנט וידללו את כמות הקריאה באמצעות הציורים והתקציר וייכנסו לקריאה מלאה למסמכים שימצאו רלוונטיים יותר להמצאתם.
איך רושמים פטנט? מגישים את הבקשה לפטנט לרשות אן משרד הפטנטים, בוחן מטעם רשות או משרד הפטנטים יבדוק ויבחן את הבקשה, אם ימצא שהיא עונה לקריטריונים יעניק פטנט. אך חור הפטנטים אינו מסתכם בשני השורות האחרונות לעיל, יש להכין בקשה מסודרת שבדרך כלל תכיל חמישה פרקים שהחשוב מבניהם הוא פרק התביעות.
התביעות בבקשת פטנט יגדירו את היקף ההגנה, וכאן לא ככול שכתוב יותר בתביעה התביעה טובה יותר או חזקה יותר, אלא ככול שכתוב פחות היקף ההגנה גדול יותר. למשל אם יש תביעה על כיסא מנוע כנפיים ומצנח רק כדי להפר את התביעה יש צורך לעשות את כל הרכיבים, אם פלוני ינצל את ההמצאה ללא המצנח לכאורה הוא יכול לעקוף את הפטנט.
לכן כותבים מערכת תביעות, כלומר תביעה ראשית כיסא ותביעה תלויה בא שהיא מצנח כך שאם פלוני יעשה כיסא ללא מצנח עדיין יפר את הפטנט.
אם יש לך המצאה או רעיון צור עמנו קשר לקבל הצעה טלפן 03-9711011.
רישום פטנט בינלאומי בבקשה אחת עד קבלת זכות פטנט אינו אפשרי, ניתן להגיש בקשה בינלאומית אך הבקשה אינה מעניקה פטנט, כלומר פלוני שרוצה להגן על המצאתו יגיש בקשות פטנטים בכל מדינות היעד בהם ירצה להיות מוגן למעט חריגים שניתן בהגשה אחת לכלל בחינה במספר מדינות למשל בבקשה אירופאית.
איך רושמים פטנט? תחילה מגישים בקשה באחת ממדינות אמנת פאריס, לאחר ההגשה למבקש יש תאריך בכורה למשך שנה בכ-175 מדינות, לפני סיום השנה המבקש יכול להגיש בקשות במדינות בהן רוצה להגן על המצאתו או להגיש בקשה בינלאומית לפי אמנת PCT המאפשרת לדחות את מועד ההגשה בעוד שנה וחצי. כלומר מיום ההגשה על ידי שימוש בשני האמנות, אמנת פאריס ואמנת PCT ניתן לדחות את מועד הגשת הפטנטים במדינות היעד הסופיות בכ-30 חודשים למעט חריגים.
היתרון שאין צורך להיכנס להוצאות שכר טרחה ואגרות במדינות רבות כבר בתחילת הקמת המיזם, אם המיזם מתקדם ואכן רואים שיש כיוון חיובי מבחינה מסחרית, מבחינת פיתוח המוצר וכו' אז אפשר להיכנס להוצאות הגבוהות יותר של הגשת בקשות במדינות רבות.
לפרטים צור קשר טלפן עכשיו 03-9711011.
איך רושמים פטנט באופן עצמאי? כמו שרושמים פטנט על ידי עורך פטנטים אותו דבר רק עושים את זה לבד, כאן מתחילה הבעיה של רוב הממציאים. חוק הפטנטים אינו מבדיך אם הגשת פטנט באופן עצמאי קרי הגשה עצמית של הממציא או באמצעות עורך פטנטים או עורך דין שעוסק בפטנטים, אותם תנאים יחולו, רוב הממציאים לא ידעו כדי לנסח פטנט ואם ינסו כנראה ברוב המקרים יכשלו.
כפי שניתן לגשת לבית משפט ללא ייצוג או עם ייצוג של עורך דין, כך חוק הפטנטים מאפשר לממציא להגיש באופן עצמאי פטנט או על ידי עורך פטנטים או עורך דין, אבל רצוי אם מדובר בהמצאה רצינית שחשובה לממציא, לא לעשות ניסויים, להגיש את הבקשה על ידי צוות מנוסה שכבר הגיש בקשות רבות ויודע מה רצוי לכתוב ולא פחות חשוב מה רצוי לא לכתוב.
אם יש לך המצאה צור עמנו קשר טלפן 03-9711011 פגישת היכרות ללא עלות.
הממציא פעמים רבות יש לו רעיון אך אינו יודע איך רושמים פטנט, לצורך רישום פטנט נדרש עורך פטנטים או עורך דין שעוסק בפטנטים, אך במקרים רבים עורך הפטנטים יבקש מידע מהממציא שאין לו, לכן אנו משלבים בעבודתנו צוות טכני ועורכי פטנטים.
הצוות הטכני מכין תכנון קונספט עקרוני, כלומר מגדיר קונספט טכני לפי יעדי הממציא ורעיונותיו ואף מוסיף עליהם, מכין שרטוטים והסברים להם שיהפכו את הרעיון להמצאה.
לאחר אישור הממציא החומר עובר לעטרך הפטנטים לניסוח המשפטי של הבקשה, בפרק האחרון של בקשת הפטנט יש פרק הנקרא תביעות והוא זה שיגדיר מה היקף ההגנה המבוקשת ממשרד או רשות הפטנטים. בישראל מדובר ברשות הפטנטים ובארה"ב לדוגמא מדובר במשרד הפטנטים.
לאחר הגשת הפטנט בוחן פטנטים למשל מטעם רשות הפטנטים בישראל יבחן את הבקשה לפי התנאים שבחוק הפטנטים, אם הבקשה עומדת בתנאים יעניק פטנט.
לאחר קבלת פטנט לבעל הבקשה יש זכות מונופול ייחודי, כלומר אם משהו אחר ינצל את ההמצאה ללא רשות בעל ההמצאה, ניתן לאכוף באמצעות הגשת תביעת הפרת פטנט לבית משפט מחוזי.
לפרטים נוספים צור קשר לפגישת היכרות ללא עלות טלפן עכשיו 03-9711011.
כדי לרשום פטנט טלפן אלינו הצוות הטכני שלנו יחד עם עורכי פטנטים יועצים יעזרו לך, שיחת היכרות הנה ללא עלות, טלפן עכשיו 03-9711011 או צור קשר.