רישום פטנט הנו שלב חשוב ביזמות העסקית, תהליך רישום פטנט והיקף ההגנה שיבקש הממציא ברישום הפטנט יכול להשפיע לעיתים על הצלחת המיזם. לעיתים ממציאים מגישים בקשה לרישום פטנט בשלב מוקדם מידי, לעיתים רישום הפטנט מוגש על פרטים טכניים שלא ייושמו במוצר הסופי שיימכר, לעיתים רישום הפטנט לא מגן על המוצר שמשווק, כדי למנוע את אלו, כדאי שממציא ידע מהי המצאתו וכיצד באופן עקרוני הוא עומד ליישם אותה.
הגשת בקשה לרישום פטנט מצריכה להעביר פרטים טכניים לעורך הפטנטים שמנסח את הבקשה שמוגשת לרשות הפטנטים, לעיתים ממציאים אינם "בשלים" עם פרטי ההמצאה שלהם מבחינה טכנית, הם מעבירים מידע טכני לעורך הפטנטים בשיחה עימו או באמצעות שרטוטים עקרוניים. עורך הפטנטים מנסח את בקשת הפטנט לפי המידע שקיבל מהממציא, בדרך כלל רוב עורכי הפטנטים אינם אנשי פיתוח, לכן אינם נכנסים לדרך היישום בפועל של ההמצאה.
לאחר הגשת הבקשה לרישום פטנט, הממציא מתחיל ב"פיתוח הפטנט" (יותר נכון לומר פיתוח ההמצאה שהוגשה בבקשה לרישום פטנט) אך הצוות הטכני שמפתח מוצרים מוצא דרכים טובות יותר למימוש ההמצאה, לעיתים אינו משתמש כלל בפרטים הטכניים שהממציא פירט או שהוא משכלל ומשפר אותם עד כדי המצאות שונות לגמרי מההמצאה שהוגשה בבקשה לרישום פטנט.
לאור השינויים בתכנון ובייצור הדגם, הממציא נאלץ לשנות, לעדכן, עד כדי להגיש מחדש בקשה לרישום פטנט, הבעיה של רישום פטנט עלויות שחבל לשלם אותם פעמיים, פעם על מה שחושבים שעומדים לעשות ופעם נוספת על מה שמבצעים בפועל, כמו כן יש בעיה נוספת שלא פעם ממציאים כבר לאחר הגשת הבקשה לרישום פטנט מתחילים בפעילות היזמות העסקית, הם פונים לחברות ומשקיעים, ייתכן שאותם אלו שהם פונים אליהם, יראו שניתן ליישם את ההמצאה בדרך אחרת שאינה מוגנת בבקשה לרישום פטנט ודווקא הם אלו שיגישו בקשה לרישום פטנט על הדרך שאינה נכללת בבקשה של היזם.
פטנטים ויזמות עסקית וכמו כן הצד הטכני הנם תחומים שקשורים האחד לשני, כל תחום אמור להשתלב בתחום האחר, ניתן לראות ממציאים שמנסים לקשר בין החברות השונות המספקות להם שירותים, כגון רישום הפטנט, פיתוח וייצור אב טיפוס, קידום עסקי, אך הבעיה שהממציא לא תמיד יודע כיצד להעביר את הפרטים החשובים לכל צד, לא פעם ממציאים מוכרים מוצר ומשהו מחקה את המוצר שלהם, כאשר הם רוצים לתבוע על הפרת הפטנט מתברר להם שאין כל הפרה, שהפטנט לא מגן על המצאתם אלא על המצאה אחרת, או המצאה שהיא ממוקדת למשהו ספציפי שאינו מגן על דרך הביצוע במוצר הסופי.
חשוב בשלב ראשון לבצע תכנון קונספט עקרוני על ידי צוות טכני שמפתח מוצרים ולא להסתפק בשרטוט כללי שנעשה עם עיפרון ומחק כמו לפני עשרות שנים, כדאי שהצוות הטכני יספק לעורך הפטנטים פרטים טכניים על דרך יישום ההמצאה, תכנון הקונספט הוא המבוא לפיתוח, הצוות הטכני מתכנן בשלב זה, כיצד יישם בעתיד את בניית הדגם ולאחר מכן את ייצור אב הטיפוס.
שימוש בפרטים טכניים נכונים הנו קריטי במקרים רבים לקבלת פטנט שאכן יגן על המוצר, הרי מטרת הממציא אינה רק לקבל פטנט, אלא לקבל פטנט על המצאתו שאותה הוא עתיד למכור. אנו משלבים בעבודתנו עורך פטנטים יועץ שמקבל את המידע ישירות מצוות הפיתוח בטרם ניסוח בקשת הפטנט, הדיון הטכני בין הצוות הטכני לבין עורך הפטנטים מפרה את שני הצדדים ובמקרים רבים מאפשר לממציא וליזם לקבל פטנט עם פרטים טכניים רבים, שגם מרחיבים את היקף ההגנה, מונעים מהגשת פטנט תיאורטי ולא מעשי, וממקדים את עורך הפטנטים לנסח בקשה לרישום פטנט בדרך בא תיושם ההמצאה בייצור אב טיפוס.
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש לבחון כל מקרה לגופו ולהתייעץ עם עורך פטנטים, עם צוות טכני באופן פרטני.