רישום פטנט עולמי על רעיון, האם ניתן לבצע רישום פטנט עולמי על רעיון ממציאים שואלים, האם ניתן לבצע רישום פטנט עולמי האם ניתן לבצע רישום על רעיון שאלות אלו שואלים ממציאים.
רישום פטנט עולמי
האם ניתן לבצע רישום פטנט עולמי? התשובה היא לא, אין פטנט עולמי, בקשת רישום פטנט הנה בקשה פרטנית שיש להגישה לכל מדינה ומדינה בה הממציא רוצה להגן על המצאתו ולמנוע ממתחרים לנצל את המצאתו.
פטנט רשום מקנה זכות מונופול לבעל ההמצאה למשך 20 שנה מיום הגשת הפטנט, ממציא המעוניין להגן על המצאתו, עליו להגיש בקשות פטנטים בכל מדינה בה הוא מעוניין לקבל פטנט רשום.
רישום פטנט חריג לכך, הנה בקשת רישום פטנט באירופה, הבקשה מוגשת למשרד האירופאי ונבחנת על ידי בוחן אחד, לאחר אישור הבוחן, יכול המבקש לבחור באלו מדינות לשלם את האגרות.
רישום פטנט כיצד רושמים פטנטים בעולם ודוחים את עלויות רישום פטנטים?
ממציא שיש לו המצאה אינו חייב בשלב ראשון להגיש בקשות פטנטים בכל המדינות, הוא יכול להגיש בקשת רישום פטנט במדינה אחת יחידה החתומה על אמנת פאריס ועל ידי כך יכול לדחות את ההוצאות של הגשות בקשות נוספות ואת ההוצאות הכרוכות בכך בפחות משנה.
למשל, ניתן להגיש בקשה ישראלית, לפי אמנת פאריס המבקש יכול להגיש בקשות המשך מקבילות בטרם יחלפו 12 חודשים מיום הגשת בקשת הפטנט בישראל ולבקש את תאריך הבכורה שהוגשה הבקשה הישראלית, בבקשות שיגיש מחוץ לישראל במעל לכ-120 מדינות.
למשל אם יגיש בקשת רישום פטנט בארה”ב בטרם יחלפו 12 חודשים, יבקש ממשרד הפטנטים האמריקאי, באמצעות הצגת מסמכי הבכורה מהבקשה הישראלית, לקבל את תאריך דין הקדימה הישראלי בבקשת הפטנט האמריקאית.
יתר על כן, בטרם סיום השנה, הממציא יכול לדחות שוב את מועד הגשת הבקשות לרישום פטנט במדינות היעד הפרטניות באמצעות שימוש באמנת pct.
רישום פטנט בקשה בינלאומית (“עולמי”) ברשות הפטנטים לפי אמנת pct
אומנם אין פטנט עולמי, אבל ניתן להגיש בקשה לפי אמנת pct המאפשרת לדחות כבשנה וחצי נוספות את מועד הגשת בקשות הפטנטים הפרטניות במדינות היעד. אמנת pct מאפשרת סך הכול להגיש בקשות פרטניות מחוץ לישראל תוך כשנתיים וחצי מיום הגשת הבקשה הישראלית שהם 30 חודשים מיום הגשת הבקשה בישראל.
לייתר דיוק, בארה”ב 30 חודשים, באירופה 31 חודשים, בוייטנאם לדוגמא תוך 37 חודשים.
כלומר הממציא יכול להגיש בקשה רק בישראל, שהאגרה לבקשת רישום פטנט בישראל הנה נכון ליום 28.8.2013 אלף מאתיים ₪ בלבד, ולדחות את העלויות והתשלומים למדינות מחוץ לישראל.
בזמן זה, הממציא יכול לקדם את ההמצאה ולנסות ולשווק ולמכור אותה (ראה: מכירת פטנטים) ולקדם את הצד העסקי, במידה והממציא מצליח עם המצאתו, בטרם יחלפו שנתיים וחצי מיום ההגשה הראשונה ולאחר שיש לו הכנסות מההמצאה, יכול לשקול באיזה מדינות כלכלי עבורו להגיש בקשות המשך מקבילות במדינות יעד רצויות.
רישום פטנט על רעיון
האם ניתן לבצע רישום פטנט על רעיון? התשובה היא לא, רעיון לא ניתן לרישום פטנט, אבל ניתן את הרעיון לפתח, לבצע תכנון קונספט, להראות מהו החידוש וההתקדמות ההמצאתית, ולהפוך את הרעיון להמצאה שעליה ניתן לבצע רישום פטנט.
כלומר לפלוני יש רעיון לעבור את האוקיאנוס מתחת למים, אין זה מספיק כדי לקבל פטנט, אבל אותו פלוני מפתח את הרעיון מראה את הכלי עימו הוא יכול לעבור את האוקינוס, כיצד מניעים אותו איך שוקע וצף ומסביר במילים ואיורים על דרך הביצוע, כלומר הוא יצר המצאה שעליה בזמנו (שהייתה חדשה) אפשר לקבל פטנט רשום. (ראה: יש לי רעיון לפטנט רשום)
רישום ופיתוח פטנט
שילוב צוות טכני ועורכי פטנטים יועצים בדרך לרישום פטנט
אנו משלבים בעבודתנו צוות פיתוח פטנטים יחד עם עורכי פטנטים יועצים, הצוות הטכני מבצע תכנון קונספט עקרוני, לעיתים הממציא צריך עזרה לקחת את הרעיון שלו ולקדם אותו להמצאה.
הצוות הטכני שלנו בוחן אפשרויות וחלופות עתידיות ליישום ההמצאה לבניית הדגם, מעביר חלופות אלו לעורך פטנטים יועץ, באופן זה עורך הפטנטים מוסיף חלופות אפשריות לביצוע ההמצאה ומרחיב את היקף ההגנה המבוקשת בבקשת רישום פטנט.
עורך הפטנטים מלווה את הצוות הטכני ומנחה אותו לעניין פיתוח ובנית הדגם או אב טיפוס, כדי למנוע ייצור שאינו מוגן בבקשת הפטנט.
שילוב זה, עוזר הן לפן הטכני והן לרישום הפטנט ומונע במידת האפשר, הגשת פטנטים תיאורטיים שדורשים לאחר מכן שינויים ותיקונים שגורמים מאוחר יותר להוצאות לממציא.
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן פרטני ועם צוות טכני שיכול להעריך אם מדובר בהמצאה הדורשת מחקר או המצאה הדורשת פיתוח בלבד.
רישום פטנט
פטנט הוא תעודה שבעל ההמצאה מקבל מהמדינה . התעודה מעידה על כך שזכויות הפטנט מעל ההמצאה שייכות לו. בקשת פטנט מכילה מספר פרטים לדוגמא שם בעל הפטנט , שם הממציא, שם ההמצאה, תחום ההמצאה , פירוט ההמצאה, תמצית ההמצאה, שרטוטים והסברים של השרטוטים , הגנות משפטיות ותביעות המגדירות את היקף ההמצאה . בדרך כלל עד לשלב של קבלת פטנט עוברים מספר שלבים לדוגמא ממציא אחד או יותר הוגים רעיון או המצאה , בודקים אותו מבחינה מסחרית , כלכלית וכו' , בודקים אם ההמצאה חדשה, אם היא ניתנת ליישום , אם ההמצאה בתחום טכנולוגי, האם יש להמצאה התקדמות המצאתית , האם ההמצאה מביאה תועלת . אם הדברים הנ"ל מתקיימים ולממציא או לגוף שהממציא מייצג יש את היכולת הכלכלית לממן רישום פטנט , הממציא יכול להתייעץ עם בעלי מקצוע בתחום טכנולוגי , ולהתייעץ עם עורך פטנטים כדי להתחיל תהליך של רישום פטנט .
רישום פטנט מחוץ לישראל
המדינה יכולה להעניק פטנט בתחום גבולותיה אך כאשר בעל ההמצאה מעוניין לעשות רישום פטנט במדינות נוספות, הוא יכול לעשות זאת בכפוף ללוחות הזמנים החוקים והתקנות המקובלים במדינתו ובמדינות שבהן הממציא מעוניין לעשות רישום פטנט . חוקי הפטנטים בעולם לא מחייבים את הממציא לבצע רישום פטנט באופן מיידי בכל העולם . הממציא יכול לדוגמא לעשות רישום פטנט בישראל ובתוך פרק זמן של שנה לעשות רישום פטנט במקומות נוספים בעולם וזאת על פי אמנה בינלאומית הנקראת " אמנת פריז" המאגדת בתוכה כ 175 מדינות לצורך עניין זה למרות שבארצות הברית יש 50 מדינות היא נחשבת לאחת מתוך 175 מדינות החברות באמנת פריז .
רישום פטנט באחת או יותר מהמדינות החברות באמנה
רישום פטנט באחת או יותר מהמדינות החברות באמנת פריז, מעניק לבעל ההמצאה הגנה על תאריך הבכורה ודין קדימה למשך שנה במדינות החברות באמנת פריז . דבר זה מאפשר לבעל ההמצאה גם לשמור על זכותו לרישום פטנט במהלך השנה במדינות נוספות וגם לנהל משא ומתן עם גורמים כלכליים ותעשייתיים על מימוש הפוטנציאל הגלום בהמצאה וגם מאפשר לממציא לגייס תקציבים וכספים אשר יאפשרו לו בכספם של אחרים לממן את ההוצאות הכרוכות ברישום פטנט במדינות נוספות תוך שנה .
רישום פטנט הארכה
בעל ההמצאה יכול גם במידת הצורך להאריך את פרק הזמן של 12 חודשים שניתן לו בעוד פרק זמן של 18 חודשים נוספים על ידי בקשה שנקראת PCT ובכך לקבל בסך שנתיים וחצי שבהם יוכל לעשות רישום פטנט במדינות נוספות . כדי לקבל פטנט בעל ההמצאה חייב בזמן רישום הפטנט לגלות את פרטי המצאתו בצורה שכל בעל מקצוע ממוצע יוכל להבין אותה . כאשר מדינה מעניקה לממציא זכויות בלעדיות על המצאתו , אחרים אינם רשאים , לייצר, למכור או להשתמש בהמצאתו לפרק זמן שהפטנט בתוקף , בדרך כלל 20 שנה מתאריך הבכורה , בתנאי שבעל ההמצאה מילא את כל המוטל עליו על פי חוק הפטנטים .
זמן מסוים לאחר רישום הפטנט הבקשה עוברת תהליך של בחינה על ידי בוחן פטנטים בנוסף לכך שההמצאה צריכה להיות חדשה, בתחום טכנולוגי, ניתנת ליישום, בעלת התקדמות המצאתית ומביאה תועלת , לבוחן הפטנטים יש שיקול דעת והוא מפעיל את שיקול דעתו בעת ההחלטה על מתן אישור לקבלת פטנט . בהליך של בחינת רישום הפטנט יש בדרך כלל בחינה ראשונית שהצד הפורמלי של רישום הפטנט שכולל בדיקה שהפרטים הפורמליים קיימים לדוגמא שם ההמצאה בעברית ובאנגלית ( בישראל) תשלום אגרה לפי התעריף המעודכן ביום בצוע רישום פטנט וכו' . הבדיקה המהותית נעשית במועד מאוחר יותר .
רישום פטנט תוצאות הבחינה
לבחינת הפטנט יש מספר תוצאות אפשריות לדוגמא סירוב הענקה של פטנט , הענקה של פטנט או תהליך של התדיינות בין עורך הפטנטים לבוחן הפטנטים אשר במסגרת ההתדיינות כל אחד מנסה לשכנע את השני שהוא צודק , בוחני פטנטים בדרך כלל ברוב המקרים הוגנים וקשובים להערות של עורכי הפטנטים . בחינת פטנט אינה רק תהליך של כן או לא.
רישום פטנט מערכת תביעות
רישום פטנט מכיל בסוף הבקשה מערכת של תביעות במסגרת ההתדיינות של עורך הפטנטים עם בוחן הפטנטים שני הצדדים יכולים להציע האחד לשני לעשות שינויים מסוימים במערכת התביעות כדי לאפשר לבעל ההמצאה לקבל פטנט על המצאתו לדוגמא ניתן לצרף לתביעה בלתי תלויה , אחת מהתביעות התלויות ועל ידי כך למקד את היקף ההמצאה כדי לאפשר לבוחן הפטנטים להעניק פטנט לבעל ההמצאה . בדרך כלל ההתדיינות נעשית בכתב אך במקרים מסוימים יש אפשרות של שיחה טלפונית או אפילו מפגש עם בוחן . רוב הפעולות שנעשות בין עורך הפטנטים ובין הבוחן נעשות בהתכתבות ביניהם
כמה עולה לרשום פטנט טלפן
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן ספציפי, צרו קשר עכשיו ונציגנו יסייעו לכם, פגישת היכרות ללא עלות וללא התחייבות וכמובן חתימה על הסכם סודיות זמינים עבורכם, טלפנו 03-9711011.
שאלות נפוצות ותשובות בנושא רישום פטנט בינלאומי
רישום פטנט מוגש ברשויות או משרדי פטנטים, בישראל ברשות הפטנטים הנמצאת בירושלים, בכל מדינה יש רשות פטנטים או משרד פטנטים, המבקש נדרש להגיש בקשה לפי חוק הפטנטים המקומי במדינה בה מוגש הפטנט בצרוף אגרה.
בכל מדינה עלות האגרה משתנה, בישראל נכון ליוני 2020 האגרה המופחתת הינה 1,228 ₪, לאדם פרטי שמגיש בקשה לרישום פטנט שהבקשה מוגשת לראשונה בישראל ולא מבקשת בכורה מבקשה קודמת שמחוץ לישראל.
פטנט הנו זכות משפטית לפי חוק הפטנטים המקנה מונופול על ההמצאה, כלומר זכות ניצול להמצאה לבעל הפטנט.
תקופת תוקף הפטנט הנה 20 שנה.
אין פטנט עולמי, צריך להגיש ולקבל פטנט בכל מדינה ומדינה באופן ספציפי, אך יש בקשה בינלאומית שאינה פטנט.
בקשה בינלאומית הינה לפי אמנת PCT היא אינה מקנה זכות של פטנט, כלומר אינה מעניקה מונופול על ההמצאה לבעל הבקשה אלא מאפשרת למבקש הבקשה להגיש בקשות במדינות נוספות תוך 30 חודשים (שנתיים וחצי) ולזכות בתאריך הבכורה של המדינה הראשונה שהוגש בקשה לרישום פטנט, כלומר מבקש אחר לא יתפוס את הזכות על ההמצאה בתנאי שמבקש הבקשה בינלאומית יגיש כאמור את בקשתו במדינת היעד לפני סיום התקופה שבאמנה.
בכדי לקבל פטנט בישראל צריך לעמוד בתנאי חוק הפטנטים, חוק הפטנטים מציין בסעיף 3:
אמצאה כשירת פטנט – מהי? (תיקון מס'4) תש"ס-1999
- אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית – היא אמצאה כשירת פטנט.
ברשויות הפטנטים נמצאים בוחנים שהם בדרך כלל מהנדסים בתחום ההמצאה המבוקשת, הם יבדקו בין השאר האם האמצאה חדשה ויש לה התקדמות המצאתית, ויקבעו אם יעניקו פטנט, הרוב המוחלט של הפטנטים מוענקים על ידי בוחני הפטנטים. אך יש חריגים, על החלטת בוחן שלא העניק פטנט ניתן להגיש בקשה לרשם הפטנטים שידון בהחלטת הבוחן ויחליט אם משנה את ההחלטה ונותן פטנט, גם על החלטת רשם הפטנטים ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בזכות ועל החלטת בית המשפט המחוזי, ניתן לערער לבית המשפט העליון ברשות. כלומר הפוסק האחרון במקרים חריגים מאוד הוא בית משפט עליון.
פטנט יינתן על אמצאה אחת בלבד לפי סעיף 8 לחוק הפטנטים אך ניתן להגיש בקשה לפטנט מוסף, בסעיף 44 (א) לחוק הפטנטים כתוב: בעל פטנט שהוא בעל אמצאה שהיא שכלול או שינוי לאמצאה שעליה ניתן הפטנט (להלן – הפטנט העיקרי), רשאי לבקש כי הפטנט על האמצאה השניה יינתן לו כפטנט מוסף.
כדי לקבל פטנט אין צורך באב טיפוס, אב טיפוס נועד לממציא וליזם לצרכיו לקידום מסחרי וטכנולוגי ולהתקדם לייצור ומכירה בשלב מאוחר יותר. לרשויות הפטנטים מגישים שרטוטים שמדגימים את ההמצאה.
פרוביזיונל הנה בקשה ארעית שאינה פטנט שמוגשת למשרד הפטנטים בארה"ב, בקשת הפרוביזיונל (פטנט זמני בשפת העם) אינו מהווה פטנט ואינה מקנה זכות מונופול, אך בקשת הפרוביזיונל מאפשרת למבקש הבקשה להגיש בקשה לפטנט למדינות שחתומות על אמנת פאריס שהם כ-175 מדינות, תוך שנה מיום הגשת בקשת הפרוביזיונל ולזכות בתאריך הבכורה, באופן זה הממציא או המבקש יכול לדחות את העלויות של הגשת בקשות פטנטים בעולם לתקופה של 12 חודשים, בעת הזו ממציאים מנצלים את התקופה לחפש משקיעים, לגייס הון ולקדם את ההמצאה טכנולוגית ומסחרית.
סעיף 9 לחוק הפטנטים מציין שכל הקודם זוכה: נתבקש פטנט על אמצאה אחת על ידי יותר ממבקש אחד, יינתן הפטנט עליה למי שביקש אותו קודם כדין.
לכן שיש המצאה טובה רצוי להגישה בהקדם כי הראשון שיגיש יזכה.
היקף ההגנה נקבע התביעות, הפירוט יסתיים בתביעה או בתביעות המגדירות את האמצאה, ובלבד שכל תביעה כאמור תהא נובעת באופן סביר מהמתואר בפירוט.
על הפרת פטנט ניתן לתבוע לאחר קבלת תעודת פטנט, לא ניתן לתבוע מיד לאחר הגשת הפטנט כאשר יש אישור הגשה בלבד, צריך להמתין לקבלת תעודה על מנת לתבוע על הפרת הפטנט.
הגשת הפטנט היא פעולה טכנית, מקבלים אישור הגשה מיד עם ההגשה, לאחר ההגשה ניתן לקבל פטנט תוך כ- 4 חודשים בהליך מהיר על אתר או תוך מספר שנים, תלוי בהליך, יש אמנות לזירוז תהליכי הבחינה.
פטנט מגן על אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית. הפטנט הנו על פונקציה מסוימת, למשל פעולה ולא על עיצוב.
ממציאים לעיתים לא מבינים את ההבדל בין בקשת רישום פטנט לבין פטנט רשום. בקשת רישום פטנט כלומר ההמצאה הוגשה לפחות לרשות פטנטים אחת, לעיתים למספר רשויות פטנטים בשלב מאוחר יותר, אך בקשה שהוגשה עליה בקשת רישום פטנט היא עדיין אינה פטנט רשום.
כדי לקבל תעודת פטנט רשום בקשת רישום הפטנט צריכה לעמוד בתנאי חוק הפטנטים, הבקשה תיבחן על ידי בוחן פטנטים מטעם רשויות הפטנטים ואם הבוחן יאשר אותה ותתקבל, הסטאטוס שלה יהפוך לפטנט רשום. כאשר יש בקשת רישום פטנט עדיין לא ניתן לתבוע על הפרת פטנט מאחר וטרם הסתיים תהליך הבחינה אך לאחר שיש פטנט רשום ניתן לתבוע על הפרת הפטנט.
בשלב בקשת רישום פטנט יש למבקש תאריך בכורה וסוג של הגנה שמבקש אחר לא יתפוס לו את הזכות, מאחר שמי שמגיש ראשון הוא ראשון בזכות, הבקשה גם מקנה תאריך בכורה למשך שנה לפי אמנת פאריס, כלומר גם אם מתחרה אחר יגיש בקשה על אותה המצאה באחת ממדינות האמנה והמבקש הראשון יגיש את בקשתו אחרי המבקש השני המתחרה אך ידרוש תאריך בכורה שהנו 12 חודשים מיום בקשתו הראשונה, יקבל את הזכות בכורה המבקש הראשון שהגיש בכורה, למרות שהגיש אחרי המבקש המתחרה האחר במדינת יעד אחרת.
מסובך? צור קשר להסבר ולפרטים נוספים כדי לקדם את המצאתך טלפן עכשיו 03-9711011.
היקף ההגנה בפטנט נקבע בטקסט, היקף ההגנה נקבע בתביעות, אך השרטוטים שבבקשת פטנט חשובים כדי להמחיש את ההמצאה, בשרטוט אפשר לבטא ולהראות את ההמצאה, רצוי שהשרטוט יהיה באיכות טובה ולא סתם שרבוט של קו לא ברור. הצוות שלנו מכין שרטוטים, שלב זה נקרא תכנון קונספט עקרוני, בתכנון הקונספט הצוות הטכני, מוסיף מידע טכני חשוב לעורך הפטנטים ומראה פתרונות נוספים כדי להרחיב את היקף ההגנה המבוקש ולמקסם את ההגנה מפני מתחרים פוטנציאלים.
יש מספר שיטות למסחור פטנט, אפשר לחפש משקיע שישקיעה הון ובתמורה לתת למשקיע אחוזים בהמצאה, דרך אחרת היא לעשות עסקת תמלוגים, כלומר שעבור כל יחידה של ייצור או מכירה הממציא או בעל הפטנט יקבל תמלוג עבור השימוש בהמצאה. אפשר גם לשלב בין שני השיטות ויש בכך יתרון לקבלת תשלום מראש וכן תמלוגים לאורך חיי תוקף הפטנט שהם 20 שנה.
ישנם שיטות נוספות רבות, למשל פתיחת חברה על שם המשקיע והממציא, כאשר החברה היא מוכרת את ההמצאה ושניהם שותפים בחברה. אם אפשר עדיף להכניס משקיע שיש לו גם יכולת אסטרטגית כלומר שהוא יכול למכור את המוצר או שמכיר אנשים וחברות בתחום שיכולות למכור את המוצר ברחבי העולם.
כמובן שרוב החברות רושמות פטנטים עבור עצמן, עבור מוצר שהם רוצות למכור, ולכן המטרה להגן על השקעה שהן מבצעות עבור עצמן, כדי לעצור מתחרים מלהעתיק ולנצל את ההמצאה.
פטנט אינו מגן על עיצוב מוצר אלא על המצאה, כדי להגן על עיצוב מוצר צריך להגיש בקשה אחרת שעלותה פחותה מעלות פטנט שמגנה על העיצוב. הבקשה בעיקרה הנה שרטוטי העיצוב לעומת פטנט שההגנה מוגדרת בטקסט, בעיצוב מראים את העיצוב אך ההגנה פחות חזקה לעומת פטנט מאחר והיא ספציפית לעיצוב מסוים, שינוי בעיצוב יאפשר למתחרה לעשות את אותה המצאה בעיצוב אחר.
במקרים שיש אפשרות להגן כפטנט וכעיצוב רצוי להגיש בקשת רישום פטנט ובקשת רישום עיצוב, כל אחת מגנה על פן אחר בקניין רוחני, לעיתים יותר קל להוכיח הפרה של עיצוב לעומת הפרה של פטנט.
הסכם סודיות הנו מחייב לשמור על סודיות לפי תנאי ההסכם לפי חוק החוזים, אנו חותמים במשרדנו על הסכם סודיות לממציא או חברה כאשר הוא מגלה את המצאתו.
הפגישה הראשונה אינה בתשלום, בפגישה אנו נפגשים עם הממציא או חברה, חותמים על הסכם סודיות ונותנים הצעת מחיר לשרותים שונים משלב הרעיון.
תאם פגישה במשרדנו, הפגישה אינה כרוכה בתשלום, בפגישה נחתום על הסכם סודיות וניתן הצעת מחיר, צור קשר בטלפון 03-9711011.
עלינו בתקשורת: דוגמא להמצאה שיצרנו באז תקשורתי אדיר במאות אמצעי תקשורת מהמובילים בעולם למשל:
BBC, FOX, NBC, FORBES, SUN, Daily news, The science Times, The economic times, The tribune, The new York post…
לאחר רישום פטנט ופיתוח מוצר כל הפרסום ללא תשלום לאמצעי התקשורת.