אבטיפוס – פיתוח מוצרים ורישום פטנטים אבטיפוס – פיתוח מוצרים ורישום פטנטים
פיתוח מוצרים ורישום פטנטים
ע"י שילוב צוות טכני ועורכי פטנטים יועצים
לייעוץ ראשוני חייגו:  
03-9711011
  • דף הבית
  • אודות
  • פטנט – פטנטים
    • פיתוח מוצרים ופטנטים
    • שיווק והפצת רעיון
    • חוק הפטנטים
    • תקנות הפטנטים
    • החלטות רשם הפטנטים
    • חידון פטנטים
  • שלבי קידום רעיון
    • תכנון עסקי
    • מסלול שותפות
  • תכנון ופיתוח
  • בניית אב טיפוס
    • הדפסה תלת מימדית
    • דיגום מהיר לפטנטים
    • שלח קובץ וקבל הצעת מחיר
  • מאמרים פטנטים
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • פטנט – פטנטים
    • פיתוח מוצרים ופטנטים
    • שיווק והפצת רעיון
    • חוק הפטנטים
    • תקנות הפטנטים
    • החלטות רשם הפטנטים
    • חידון פטנטים
  • שלבי קידום רעיון
    • תכנון עסקי
    • מסלול שותפות
  • תכנון ופיתוח
  • בניית אב טיפוס
    • הדפסה תלת מימדית
    • דיגום מהיר לפטנטים
    • שלח קובץ וקבל הצעת מחיר
  • מאמרים פטנטים
  • צור קשר
ראשי » מאמרים פטנטים » רישום פטנט בישראל מחיר

רישום פטנט בישראל מחיר

רישום פטנט בישראל- מחיר

רישום פטנט בישראל מחיר הנה שאלה שממציאים רבים מתעניינים בא בשלב הרעיוני, רישום פטנט בישראל מחיר הנה סוגיה המשתנה מהמצאה להמצאה לכן אין מחיר “מדף” לרישום פטנט בישראל או במקום אחר בעולם.

מחיר רישום פטנט בישראל משתנה ומורכב ממספר מרכיבים, תחילה שכר הטרחה של עורך פטנטים המשתנה לפי מורכבות או “פשטות” ההמצאה וכן לפי התחום בו מבקשים פטנט, למשל עלות עריכה לרישום פטנט בתחומי כימיה וביולוגיה גבוהים יותר בדרך כלל מאשר בתחומי חשמל ואלקטרוניקה.

יתר על כן, עלות הממציא לרישום הפטנט משתנה לפי מאפייניו של אותו מבקש, למשל ממציא “פרטי” ישלם אגרה לבקשת רישום פטנט נכון ליום 1.7.2013 כ-1,200 ₪ לעומתו חברה שמחזור עסקיה גדול מ-10 מיליון ₪ בשנה שחלפה תשלם אגרה של כ-2,000 ₪.

רישום פטנט בישראל מחיר מושפע בין השאר מהידע הקיים בתחום שקודם לבקשת הפטנט, כלומר במידה ולממציא יש ידע קודם פרסומים קודמים של פטנטים שניתן למצוא למשל בגוגל פטנטים באמצעות חיפוש פטנטים חינם באופן עצמאי, שכר טרחת עורך הפטנטים יכול להיות גבוה יותר במידה והממציא מעוניין שעורך הפטנטים יעיין בפרסומים אלו.

אנו משלבים בעבודתנו עורך פטנטים יועץ, שילוב של צוות טכני ועורך פטנטים מאפשר לחסוך בעלויות רישום פטנט וכן בעלויות פיתוח ובניית דגם, לעיתים ממציאים עובדים עם מספר חברות המנותקות האחת מהשנייה, אין החלפת מידע בין עורך הפטנטים לבין הצוות הטכני, לכן ממציא לעיתים מגיש בקשת פטנט, לאחר מכן פונה לחברה לייצור דגמים, ולאחר פיתוח הדגם הממציא נאלץ לערוך מחדש את הבקשה לרישום פטנט ולעדכן פרטים שחסרים.

שילוב בין צוות טכני ועורך פטנטים, מאפשר לממציא לחסוך עלויות ולהימנע מלהגיש פטנטים תיאורטיים ולא ישימים ככול שניתן, הצוות הטכני מעביר לעורך הפטנטים שרטוטים ומידע טכני מעשי בו משתמשים בבניית הדגם, כך ההגנה היא קרובה ביותר לפיתוח המוצר בפועל.

המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן ספציפי, מידע נוסף ראה ב- אב טיפוס פטנטים והמצאות

רישום פטנט בישראל

בתהליך של רישום פטנט קיימות  מספר שיטות ומסלולים . בתחילת התהליך יש צורך להכין אסטרטגיה של  רישום הפטנטים  ומימוש הפוטנציאל הגלום בהם . יש מספר שיקולים שצריכים לבוא בחשבון  בבחירת האסטרטגיה  הנכונה לטווח קצר , הבינוני והארוך . יש יזמים וממציאים אשר אינם מודעים לכך ופועלים  באופן אינסטינקטיבי , על פי התחושות שלהם ולא על פי  תאוריות מקצועיות וניסיון רב של צוותים מקצועיים  בעלי ניסיון .

רישום פטנט  בישראל  הוא אחת הדרכים הפופולריות שמשתמשים בהם . בתחילת הדרך של רישום פטנטים  בכלל ורישום פטנטים בישראל . ישראל חתומה  על אמנה  בינלאומית  שנקראת אמנת פריז  וחברים בה כ 175 מדינות . אמנה זו מאפשרת ליזם ולממציא אשר הגישו רישום פטנט  בישראל , להגיש בקשות פטנטים  במדינות נוספות תוך שנה  אך רצוי להגיש את הפטנטים בנוסף להגשת פטנט בישראל  כחודש עד חודשיים לפני גמר השנה  ולא בימים האחרונים של השנה  כדי לאפשר לעורכי הפטנטים  לתקשר עם העמיתים שלהם ברחבי העולם  לרישום פטנטים  ברמה  הלאומית  במדינות נוספות . גם מבחינה כלכלית רישום פטנטים בישראל  תחילה היא שיטה טובה  מכמה סיבות

אגרת רישום פטנט בישראל  נמוכה יחסית  רישום פטנט בישראל מאפשר במידת הצורך בחלק מהמקרים זירוז של בחינת הפטנט , דבר  היכול לשפר  את רמת קבלת ההחלטות של היזמים והממציאים  לגבי המשך רישום פטנט  ברמה הלאומית  באזורים אחרים בעולם .

לאחר התהליך של רישום פטנט  בישראל  המאפשר שמירה  על תהליך הבכורה  ודין קדימה של בקשת הפטנט  למשך שנה  ב כ 175  מדינות .

ניתן להגיש  בקשת PCT      שהיא בקשה  בינלאומית שמאריכה  את תאריך  הבכורה ודין קדימה  בעוד 18 חודשים  כך שביחד  עם בקשת רישום פטנט בישראל , הממציא מקבל 30 חודש  ( שנתיים וחצי ) אשר בהם הוא יכול לעשות רישום פטנטים  ברמה  הלאומית במדינות נוספות בעולם .

לבקשת פטנט PCT   הנקראת גם בקשה בינלאומית  יש יתרונות חשובים

א.         היא מאריכה  את משך תאריך הבכורה  המקורי שניתן לממציא  כדי להגיש  בקשות פטנטים     ברמה הלאומית  במדינות שונות בעולם

ב.         בקשת ה PCT   עוברת בחינה  ובחלק מהמקרים יכולה לזרז  את תהליך הבחינה  בחלק            מהמדינות . בנוסף לרישום הפטנט בישראל  אפשר להגיש  בקשת פטנט  בינלאומית PCT            בישראל .

ברשות  הפטנטים בישראל יש גם  מחלקת PCT  המאפשרת  הגשת פטנטים בינלאומיים בישראל .

רישום פטנט בארץ

ישראל נחשבת לאחת המעצמות  הגדולות בעולם  בנושא של פטנטים . ישראל נחשבת למדינה בעלת אחוז ממציאים  גבוה יחסית לאוכלוסייה . גם חברות רבות וממציאים רבים  מבצעים רישום פטנטים בישראל  בנוסף להגנה על הקניין הרוחני  באמצעות רישום  הפטנטים הממציאים והיזמים  צריכים לבצע  פעולות נוספות  כדי לקדם את המיזמים שלהם . הם צריכים לדוגמא להכין תכניות ,עסקיות  לקבל החלטות  תקציביות ומסחריות  במספר תחומים לדוגמא , האם להמשיך עם המיזם בכוחות עצמם , האם יש להם  את היכולת הטכנולוגית, הכלכלית, התעשייתית והשיווקית  לקדם את המיזם ובקשת רישום הפטנט בישראל .

יש יזמים אשר  מעדיפים לחפש ולמצוא  לדוגמא משקיעים  ( אנג'לים ) , חברות השקעה פיננסיות , חברות השקעה פיננסיות, חברות השקעה אסטרטגיות, מימון המונים , קרנות הון סיכון , קרנות ממשלתיות וכו' .

חשוב לאחר רישום הפטנט בישראל לתכנן את המהלכים העתידיים  בהמשך כדי שהיזמים יפיקו  מההמצאה שלהם  את מירב התועלת וההצלחה . כדאי וחשוב לפני רישום פטנט בישראל לבדוק את השוק בתחום ואת הפטנטים הקיימים בתחום בישראל ובעולם .  בוחני  הפטנטים בודקים את הפטנטים בישראל ובעולם אך קורה לפעמים שעל אותו רעיון או שיטה קיימים כבר פטנטים בשיטות טכנולוגיות ופיזיקליות שונות . כדי לקבל פטנט  ההמצאה צריכה להכיל תכונות שונות לדוגמא , היא צריכה להיות חדשה, בעלת התקדמות המצאתית , היכולה להיות ניתנת למימוש   בתחום טכנולוגי  ולהביא תועלת .

התקדמות המצאתית  היא דבר  אשר אינו מובן מאליו לבעל מקצוע ממוצע .

כיום ניתן לקבל פטנט על גלגל  בתנאי שמתקיימים בפטנט  הדברים הנ"ל והתקבלו כבר בשנים האחרונות פטנטים על גלגלים  שהתקיימו בהם התנאים הנ"ל

בנוסף לרישום פטנטים בישראל, קיימים הליכים ושיטות נוספות של רישום . לדוגמא רישום פטנט פרוביזיונל ( זמני)  אשר נותן הגנה  על תאריך הבכורה ודין קדימה למשך שנה בכ- 175  מדינות .

בקשת הפרוביזיונל כשלעצמה  אינה עוברת תהליך בחינה.

כמה עולה לרשום פטנט?

המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן ספציפי, צרו קשר עכשיו ונציגנו יסייעו לכם, פגישת היכרות ללא עלות וללא התחייבות וכמובן חתימה על הסכם סודיות זמינים עבורכם, טלפנו 03-9711011.

רישום פטנט שאלות ותשובות בתחום

רישום פטנט בישראל ובעולם כיצד לדחות עלויות ע"י אמנת פאריס?

רישום פטנט בישראל ובעולם מתבצע במשרדי ורשויות הפטנטים, אפשר לתכנן את הליך רישום הפטנט לפי אסטרטגיה המתאימה למבקש ולבקשה, כלומר במקום להוציא הוצאות על עלויות רישום פטנטים מיד בתחילת ההגשה, ניתן לעשות שימוש מושכל באמנות הפטנטים ולדחות הוצאות של עלויות רישום פטנט.

למשל אמנת פאריס מאפשרת לדחות את עלויות רישום פטנטים בשנה מיום ההגשה. מבקש שמגיש בקשה חדשה לרישום פטנט יכול להגיש בקשה במדינה אחת ולפני שיחלפו 12 חודשים מיום ההגשה יכול להגיש בקשה במדינות נוספות החתומות על אמנת פאריס ולזכות בתאריך הבכורה של הבקשה הראשונה שהוגשה.

כלומר פלוני הגיש בקשה לפטנט בישראל, לפי אמנת פאריס הוא יכול להגיש בקשה מקבילה תוך שנה מיום ההגשה ותאריך הבכורה יחשב התאריך הראשון שהגיש בישראל, למשל בארה"ב או אירופה או במדינות אחרות החתומות על האמנה כ- 175 מדינות.

גם אם מתחרה יגיש בקשה על אותה המצאה במדינה אחרת אחרי שהוגשה הבקשה והמבקש שהגיש למשל בישראל יגיש את בקשתו לפני סיום השנה מיום הבקשה בישראל לפי הדוגמא שלנו, עדיין יזכה המבקש שהגיש קודם בישראל בהמצאה לעומת המבקש שהגיש לפניו.

חשוב לזכור שאם לא מגישים בקשה במדינה לפני סיום השנה אז באותה מדינה שלא הוגשה בקשה לא תהא הגנה.

רישום פטנט בישראל ובעולם כיצד לדחות עלויות ע"י אמנת PCT?

ניתן לדחות עלויות רישום פטנט על ידי שימוש באמנת PCT, אפשר לדחות את עלויות רישום פטנטים על ידי אמנת PCT. מיום הגשת בקשה לרישום פטנט מאחת ממדינות אמנת פאריס, יש זמן של שנה להגיש פטנטים במדינות או להגיש בקשה לפי אמנת.

אמנת PCT  יכולה לדחות בשנה וחצי את הגשות הבקשות לרישום פטנטים במדינות, באופן זה ניתן לדחות את העלויות הכרוכות ברישום פטנטים בעולם. כלומר על ידי שימוש באמנת PCT ניתן לדחות את העלויות והוצאות רישום פטנטים בשנתיים וחצי קרי 30 חודשים מיום תאריך הבכורה כלומר מיום ההגשה הראשונה לבקשת פטנט.

לפרטים נוספים טלפן 03-9711011.

רישום פטנט עלויות האם צריך לייצר אב טיפוס?

לעיתים שואלים אותנו ממציאים האם צריך לייצור אב טיפוס כדי לרשום פטנט, קרי האם צריך להציג לבוחן הפטנטים אב טיפוס? התשובה היא לא, אין צורך בהוצאות ועלויות תכנון וייצור אב טיפוס לצורך רישום הפטנט, בוחני הפטנטים בוחנים את הבקשה לרישום פטנט על סמך שרטוטים וטקסט שמוגש להם במסגרת הליך רישום הפטנט ומבקש אינו נדרש לייצר אב טיפוס.

אבל ממצאים וחברות רבות בהחלט מבצעים תכנון וייצור אב טיפוס שלא לצורך רישום הפטנט, פיתוח המוצר הנו חלק חשוב שמיזם למשל כאשר ממציא יבוא למשקיע או חברה ויציג דגם או אב טיפוס, אפקט ויכולת ההצגה והמכירה במקרים רבים יעלו, אפקט ההפתעה לחברה ולמשקיע ובדיקה בפועל של ההמצאה לעיתים יכול להיות גורם משפיע על קבלת השקעה. חברות שמייצרות בעצמם את ההמצאה שהוגשה עליה פטנט במקרים רבים מתכננות ומייצרות אב טיפוס לפני כניסה לייצור המוני.

מדוע צריך הסכם סודיות בטרם רישום פטנט?

הסכם סודיות נועד לתקופת הביניים לפני רישום פטנט, במשרדנו אנו חותמים על הסכם סודיות כבר בפגישה הראשונה, לאחר חתימה על הסכם סודיות אנו נותנים הצעת מחיר.

אסור לפרסם המצאה בפומבי ולשווקה בטרם הגשת פטנט, כלומר אם פלוני רוצה לפנות לחברות ולהתחיל במאמצי השיווק לפני כן צריך להגיש בקשה לרישום פטנט.

אנו מספקים ללקוחותינו דוגמא להסכם סודיות לאחר הגשת בקשת רישום הפטנט, כלומר מומלץ גם לאחר רישום הפטנט להחתים חברות ומשקיעים על הסכם סודיות, אך לאחר הגשת בקשה לרישום פטנט כבר אין חובה לכך.

צור קשר לפרטים נוספים 03-9711011.

איך מתחילים ברישום פטנט ומה העלויות?

כדי להתחיל ברישום פטנט תחילה אנו מבצעים תכנון קונספט עקרוני על ידי צוות טכני כלומר שרטוטים המלווים בהסבר עקרוני על ההמצאה, לאחר תכנון הקונספט עורך פטנטים מנסח את הבקשה לרישום פטנט.

במשרדנו פגישת ההיכרות הנה ללא עלות, בתחילת הפגישה ניתן לחתום על הסכם סודיות ולאחר שנקבל פרטים, ניתן לתת הצעת מחיר.

צור קשר עכשיו לקבלת פרטים נוספים והצעת מחיר בטלפון 03-9711011.

« הקודם
הבא »
השאירו פרטים
אב טיפוס – פיתוח מוצרים ורישום פטנטים
  • אודות
  • פטנט – פטנטים
  • תקנון ותנאי שימוש באתר
  • פיתוח מוצרים ופטנטים
  • חיפוש פטנט
  • חיפוש פטנטים חינם באופן עצמאי – פטנטים רשומים
  • דו"ח רשות הפטנטים בישראל
  • שלח קובץ
  • המצאות ישראליות
  • בניית אב טיפוס
  • מאמרים פטנטים
  • קישורים
  • צור קשר
פרטי התקשרות

טלפון:
03-9711011

דוא"ל:
[email protected]

Powered By adactive | Web Design By Siteos
© כל הזכויות שמורות
גלילה לראש העמוד
מוזמנים ליצור איתי קשר
חייג 03-9711011 דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס