ממציאים רבים מבקשים לדעת עוד בשלב הרעיון כמה עולה רישום פטנט בישראל. אבל חשוב להבין כי התשובה לשאלה כמה עולה פטנט אינה אחידה בישראל, והיא משתנה מהמצאה להמצאה.
כעיקרון, אין עבור רישום פטנט מחיר אחיד, דבר הנכון לא רק לישראל אלא גם לכל מקום אחר בעולם. כדי לסבר את האוזן, במאמר הבא נרחיב על רישום פטנט בישראל ובחו"ל ועל עלות הרישום.
רישום פטנט בארץ – היבטים כלליים
ישראל נחשבת לאחת המעצמות הגדולות בעולם בנושא של פטנטים, עם אחוז ממציאים מאוד גבוה יחסית לאוכלוסייה. גורמים עסקיים ופרטיים בארץ בהחלט מודעים לסוגיות המשפטיות הכרוכות בנושא, ולכן, בנוסף להגנה על הקניין הרוחני חברות וממציאים רבים בישראל מבצעים רישום פטנטים בארץ.
יחד עם זאת, כדי לקבל אישור לרישום פטנט ההמצאה צריכה להכיל תכונות שונות. לדוגמא, ההמצאה צריכה להיות חדשה, בעלת התקדמות המצאתית, ניתנת למימוש בתחום טכנולוגי, להביא תועלת למשק ועוד.
כמו כן, לפני רישום פטנט בישראל חשוב לבדוק את השוק ואת הפטנטים הקיימים בתחום בארץ ובעולם. בוחני הפטנטים בהחלט בודקים את הפטנטים בישראל ובעולם, וקורה לפעמים שעל אותו רעיון או שיטה קיימים כבר פטנטים בשיטות טכנולוגיות ופיזיקליות שונות.
אילו פעולות נוספות יש לבצע?
לצד רישום הפטנט, הממציאים והיזמים נדרשים לבצע פעולות נוספות במטרה לקדם את המיזם שלהם. כך למשל, עליהם להכין תוכניות עסקיות ולקבל החלטות תקציביות ומסחריות בתחומים שונים. כמו כן הם צריכים להחליט האם להמשיך עם המיזם בכוחות עצמם, ולהבין אם יש להם את היכולת הטכנולוגית, הכלכלית, התעשייתית והשיווקית לקדם את המיזם ואת בקשת רישום הפטנט בישראל .
בשלב זה יש יזמים אשר מעדיפים לחפש ולמצוא אפיקי השקעה להמצאה שלהם, למשל באמצעות משקיעים, חברות השקעה פיננסיות, חברות השקעה פיננסיות, חברות השקעה אסטרטגיות, מימון המונים, קרנות הון סיכון, קרנות ממשלתיות וכו'.
מעבר לכך, לאחר רישום הפטנט בישראל חשוב שהיזמים יתכננו את המהלכים העתידיים שלהם, בכדי שיוכלו להפיק מההמצאה את מירב התועלת וההצלחה.
תהליך רישום פטנט בישראל ובחו"ל
תהליך של רישום פטנט בישראל מבוצע במספר שיטות ומסלולים, שיש לבחור ביניהם. עוד לפני כן, בתחילת התהליך יש צורך להכין אסטרטגיה של רישום הפטנטים ומימוש הפוטנציאל הגלום לטווח קצר, בינוני וארוך, תוך בחינת מספר שיקולים. במציאות, יש לא מעט יזמים וממציאים שאינם מודעים לצורך הזה ופועלים באופן אינסטינקטיבי, על פי התחושות שלהם ולא על פי תאוריות וניסיון מקצועי.
בתור התחלה, חשוב לדעת כי ישראל חתומה על אמנה בינלאומית שנקראת אמנת פריז וחברות בה כ- 175 מדינות. אמנה זו מאפשרת ליזם ולממציא אשר הגישו רישום פטנט בישראל, להגיש בקשות פטנטים במדינות נוספות תוך שנה.
אז למי שמתכננן לרשום פטנט בישראל ובחו"ל, כדאי מבחינה אסטרטגית וכלכלית להירשם תחילה בארץ. הסיבה לכך היא שאגרת רישום פטנט בישראל נמוכה יחסית, ושבחלק מהמקרים רישום פטנט בישראל מאפשר במידת הצורך זירוז של בחינת הפטנט בחו"ל. הדבר יכול לשפר את איכות קבלת ההחלטות של היזמים והממציאים לגבי המשך רישום פטנט ברמה לאומית באזורים אחרים בעולם.
לאחר תהליך של רישום הפטנט בישראל, עומדת בפני רושם הפטנט אפשרות של שמירה על תהליך הבכורה ודין קדימה של בקשת הפטנט למשך שנה, וזאת בכל אחת מהמדינות החתומות על אמנת פריז.
לפיכך, לאחר הגשת פטנט בישראל רצוי להגיש את הפטנטים בחו"ל כחודש עד חודשיים לפני גמר השנה, ולא בימים האחרונים שלה. זאת, בכדי לאפשר לעורכי הפטנטים לתקשר עם עמיתיהם ברחבי העולם לרישום הפטנט ברמה הלאומית במדינות רלוונטיות.
בנוסף לכך, קיימים עוד הליכים ושיטות של רישום פטנט. לדוגמא, רישום פטנט פרוביזיונל (זמני) אשר נותן הגנה על תאריך הבכורה ודין קדימה למשך שנה בכ- 175 מדינות, כאשר בקשת הפרוביזיונל כשלעצמה אינה עוברת תהליך בחינה.
כמו כן, קיימת אפשרות להגיש בקשת PCT שהיא בקשה בינלאומית שמאריכה את תאריך הבכורה ודין הקדימה בעוד 18 חודשים. כך, ביחד עם בקשת רישום הפטנט בישראל, הממציא מקבל 30 חודשים (שנתיים וחצי) אשר בהם הוא יכול לעשות רישום פטנטים ברמה לאומית במדינות נוספות בעולם.
יש לציין כי ברשות הפטנטים בישראל קיימת מחלקת PCT המאפשרת הגשת פטנטים בינלאומיים בישראל.
כמה עולה לרשום פטנט בארץ ובעולם?
השאלה כמה עולה רישום פטנט מאוד רלבנטית כשמעוניינים למנף המצאה חדשה ולהגן עליה מבחינה משפטית. אבל התשובה לשאלה זו מושפעת מגורמים רבים. כך או אחרת, עלות רישום פטנט היא סעיף שיש לקחת בחשבון כחלק מתכנון תקציבי של פיתוח מוצר או טכנולוגיה חדשניים, ויש להקצות לה את המשאבים הדרושים.
כיצד מתמחרים עלות רישום פטנט בישראל?
ניתן לחלק את העלות לשני סעיפים עיקריים, של הוצאות עבור הכנת בקשה לרישום פטנט, והוצאות עבור אגרת רישום הפטנט:
ההוצאות עבור הכנת הבקשה לרישום- מדובר בפעולות כמו יעוץ מקצועי, איסוף החומר, כתיבה, הגהה ועריכה. ההוצאות הללו מתייחסות לרוב לתשלום שכר הטרחה לאנשי מקצוע האמונים על מלאכת רישום הפטנטים, ואשר מטפלים בכל שלבי התהליך. ברוב המכריע של המקרים, מדובר על תשלום לספק שירות חיצוני לארגון, אלא אם כן מדובר על חברה גדולה מאד שעוסקת בפיתוח מוצרים ורישום פטנטים בהיקף רחב כעניין שבשגרה, אז היא עשויה לצרף איש מקצוע כזה לשורותיה, כעובד שכיר.
עלות האגרות עבור הגשת הבקשה עצמה ותהליך רישום הפטנט- אלו הוצאות המתייחסות לאגרות הכרוכות בתהליכי קבלת הבקשה, בחינתה ורישום הפטנט במדינות השונות. מאחר שפטנט רשום מוכר ככזה רק במדינה בה נרשם, עלויות אלה משתנות, בין השאר, בהתאם למדינה ולכמות המדינות בהן מגישים את הבקשה, כמות התביעות שיש בבקשה, מאפייני המבקש בין אם הוא אדם פרטי או חברה, ומשתנים נוספים.
מה שמשפיע על עלות רישום פטנט?
כאמור, התשובה לשאלה כמה עולה רישום פטנטים אינה אחידה, והיא משתנה בין מקרה אחד לאחר. עלות רישום פטנט מושפעת ממספר גורמים הכוללים בין היתר:
גובה אגרת רישום- עלות רישום פטנט בישראל משתנה מבחינת האגרה בהתאם למאפייני מגיש הבקשה. כך למשל, ממציא שהינו גורם פרטי ישלם אגרה נמוכה יותר מאשר חברה עם מחזור עסקים שנתי שעולה על 10 מיליון ₪.
שכר הטרחה של עורך פטנטים- עלות פטנט מגלמת בתוכה גם שכר טרחה לעורך הפטנטים, המשתנה בהתאם למידת מורכבות ההמצאה, ובהתאם לתחום בו מבקשים לרשום פטנט. כך למשל, עלות העריכה עבור רישום פטנט בתחומי הכימיה והביולוגיה לרוב תהיה גבוהה יותר מאשר בתחומי החשמל והאלקטרוניקה.
מחקר מקדים- שכר טרחה של עורך פטנטים גם מושפע ממידת המידע הקיים והמוקדם שיש בתחום בו מוגשת בקשת רישום הפטנט. למשל, אם הממציא עצמו הגיע עם מידע מקדים דרך האינטרנט ממנועי חיפוש פטנטים עצמאיים, שכר טרחת העורך יהיה יותר נמוך. מצד שני, אם הממציא מעוניין שהעורך יבדוק את הפרסומים שהוא מצא, או שיבצע חיפושים בנושא בעצמו, שכר הטרחה של העורך יעלה בהתאם.
עלות אגרות רישום פטנט בישראל
משרד המשפטים מפרסם מפעם לפעם עדכון תעריפי אגרות של רשות הפטנטים בישראל. תעריפון האגרות הינו מסמך בן כמה עמודים, המפרט שורה ארוכה של תעריפים בהתאם למשתנים שונים. התעריף הממוצע מתחיל בסביבות האלף ש"ח ואילו מחירן של בקשות מורכבות ובינלאומיות יכול להאמיר לאלפי שקלים.
כמו כן, התעריף מושפע מהיקף המחזור העסקי של מגיש הבקשה, מסוג הבקשה, מהתחום בו מבוקש רישום הפטנט, מכמות התביעות המפורטות בבקשה (אשר מגדירות את גבולות ההגנה המשפטית שהמגיש תובע), מתוספות עבור כמויות דפים שונות החורגות מהיקף מסוים, מבקשות להליך בדיקה ורישום מואץ, מבקשות להארכה מסוגים שונים, אגרות חידוש למיניהן, ועוד.
עלות שירותי ספק המלווה את בקשת רישום הפטנט
רמת המורכבות של התעריפון הממשלתי משקפת גם את מורכבותו של התהליך הנדרש מהספק המלווה את תהליך הרישום. בתהליך רישום פטנט יש צורך בצוות של יועצים, אנשי צוות טכניים ועורכי פטנטים, ובמידת הצורך גם מתורגמנים. כמובן, שגם התשלום לספק השירות משתנה מאד בהתאם להיקף העבודה הנדרש ממנו ומן הסתם, יש הבדל גדול מאד בין עריכת פטנט עבור רכיב קטן ופשוט, לבין עריכת פטנט עבור טכנולוגיה חדשה עתירת ידע.
שיקולים נוספים שיש לקחת בחשבון
אנשים רבים המעוניינים לרשום פטנט ומתלבטים אם לרשום אותו בכמה מדינות, או בישראל בלבד, מבקשים לדעת כמה עולה לרשום פטנט בארה"ב, או כמה עולה לרשום פטנט בישראל. אך המציאות היא יותר מורכבת ושאלת העלות המיידית היא לא השאלה היחידה.
למשל, יש משמעות רבה לזמני ההגשה ולסדר הגשת הבקשות למדינות שונות, שיכולים להשפיע מאד על העמידה ביעדים האסטרטגיים והכלכליים של המוצר. תהליך רישום פטנט הוא ממושך ועלול להימשך שני, בעיקר כשמדובר בתחום מבוקש ועתיר התפתחויות וחידושים. כמו כן, ככל שהתחום תחרותי יותר, כך יש לנושא התזמון השפעה גדולה יותר על פוטנציאל הרווח הכספי בהמשך הדרך, הודות להקדמת מתחרים האחרים בתחום.
לכן, לפעמים משתלם לשלם יותר בשלב הגשת הבקשה, כמו לדוגמא במקרה של בקשת PCT (בקשה בינלאומית המאריכה את משך תאריך הבכורה ודין הקדימה של הבקשה ועשויה אף לזרז את תהליכי הבחינה במדינות מסוימות), כדי לקצור רווחים בטווח הארוך.
ניהול נכון של התהליך חוסך בזמן ועלויות
מלבד מה שכבר הוזכר, יש לתהליך רישום פטנט עלויות המושפעות גם מניהולו הנכון. למשל, לא אחת קורה שממציא מתנהל בנפרד מול עורך פטנטים ומול צוות טכני, שאין ביניהם קשרי עבודה, וללא החלפת מידע. מצב זה גורם להתנהלות מסורבלת, לא יעילה, הרבה יותר יקרה וממושכת.
את הבעיה ניתן למנוע ולחסוך הרבה זמן וכסף בעלויות רישום ובניית דגמים, על ידי פניה לחברתנו. אנו מספקים כתובת אחת מקצועית, המשלבת בין צוות טכני ועורך פטנטים. השילוב הזה מאפשר לממציא לחסוך בעלויות ולהימנע מלהגיש פטנטים תיאורטיים ולא ישימים. הצוות הטכני מעביר לעורך הפטנטים שרטוטים ומידע טכני מעשי בו משתמשים בבניית הדגם, מה שמאפשר לעורך להגיש בקשת רישום כמה שיותר שלמה.
פנייה לגורם מקצועי
כפי שניתן להבין, רישום פטנט הוא תהליך מורכב. מומלץ להפקידו בידיים מקצועיות כבר מתחילת הדרך ולחסוך טעויות ועיכובים מיותרים בהמשך, שעלולים לגבות מחיר כבד בסופו של דבר.
אם יש בידיכם מוצר או המצאה שאתם מעוניינים לרשום עליהם פטנט, הבטיחו שהנושא יופקד בידיים הנכונות. אנחנו ב- "אב טיפוס פטנטים והמצאות בע"מ" מעמידים לרשותכם את ניסיוננו הרחב והעשיר, שנצבר במשך עשרות שנות פעילות בתחום רישום הפטנטים.
לקבלת מידע נוסף אודות תהליך רישום פטנטים ועלותו בישראל ובחו"ל, ולקביעת פגישת היכרות ללא עלות וללא התחייבות (כמובן עם חתימה על הסכם סודיות), הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר:
בטלפון: 03-971-1011 | בדוא"ל: info@avtipus.com | או מלאו פרטים כאן ונחזור אליכם

רישום פטנט – כמה עולה לרשום פטנט בארץ ובעולם
כמה עולה פטנט היא שאלה מאד רלבנטית כשמעוניינים למנף המצאה חדשה ולהגן עליה מבחינה משפטית, והתשובה לשאלה זו מושפעת מגורמים רבים. כך או אחרת, עלות פטנט היא סעיף שיש לקחת בחשבון כחלק מתכנון תקציבי של פיתוח מוצר או טכנולוגיה חדשניים, ולהקצות לה את המשאבים הדרושים.
כיצד מתמחרים עלות רישום פטנט בישראל?
ניתן לחלק את העלות לשני סעיפים עיקריים:
- ההוצאות עבור הכנת הבקשה לרישום (ייעוץ מקצועי, איסוף החומר, כתיבה, הגהה ועריכה).
- עלות האגרות עבור הגשת הבקשה עצמה ותהליך רישום הפטנט.
ההוצאות בסעיף הראשון מתייחסות לתשלום לאנשי מקצוע האמונים על מלאכת רישום הפטנטים ומטפלים בכל שלבי התהליך. ברוב המכריע של המקרים, מדובר על תשלום לספק שירות חיצוני לארגון, אלא אם כן מדובר על חברה גדולה מאד שעוסקת בפיתוח מוצרים ורישום פטנטים בהיקף רחב כעניין שבשגרה, אז היא עשויה לצרף איש מקצוע כזה לשורותיה, כעובד שכיר.
ההוצאות בסעיף השני מתייחסות לאגרות הכרוכות בתהליכי קבלת הבקשה, בחינתה ורישום הפטנט במדינות השונות. מאחר שפטנט רשום מוכר ככזה רק במדינה בה נרשם, עלויות אלה משתנות, בין השאר, בהתאם למדינה ולכמות המדינות בהן מגישים את הבקשה, כמות התביעות שיש בבקשה, מאפיין המבקש קרי אדם פרטי או חברה ומשתנים נוספים.
משרד המשפטים מפרסם מפעם לפעם עדכון של תעריפי אגרות של רשות הפטנטים בישראל. נכון לרגע כתיבת שורות אלה, העדכון האחרון פורסם בתאריך 01.01.2022.
תעריפון האגרות הוא מסמך בן כמה עמודים, המפרט שורה ארוכה של תעריפים בהתאם לאוסף שלם של משתנים, כאשר התעריף הממוצע מתחיל בכ- 1,310 ₪ ומחירן של בקשות מורכבות יכול להאמיר עד אלפי שקלים, למשל באגרות בינלאומיות של כ- 8,500 ₪ .
התעריף מושפע מהיקף המחזור העסקי של מגיש הבקשה, מסוג הבקשה, מהתחום בו מבוקש רישום הפטנט, מכמות התביעות המפורטות בבקשה (אשר מגדירות את גבולות ההגנה המשפטית שהמגיש תובע), מתוספות עבור כמויות דפים שונות החורגות מהיקף מסוים, מבקשות להליך בדיקה ורישום מואץ, מבקשות להארכה מסוגים שונים, אגרות חידוש למיניהן, ומשתנים רבים נוספים.
רמת המורכבות של התעריפון הממשלתי מסייעת להבין גם את מורכבותו של התהליך הנדרש מספק השירות המלווה את תהליך הרישום, שנזקק לצוות של יועצים, אנשי צוות טכניים ועורכי פטנטים לשם הכנת החומר וכתיבת הבקשה ולפעמים, גם למתורגמנים. כמובן, שגם התשלום לספק השירות משתנה מאד בהתאם להיקף העבודה הנדרש ממנו ומן הסתם, יש הבדל גדול מאד בין עריכת פטנט עבור רכיב קטן ופשוט, לבין עריכת פטנט עבור טכנולוגיה חדשה עתירת ידע.
מחיר רישום פטנטים – שיקולים נוספים
אנשים רבים המעוניינים לרשום פטנט ומתלבטים אם לרשום אותו בכמה מדינות, או בישראל בלבד, מבקשים לדעת כמה עולה לרשום פטנט בארה"ב, או כמה עולה לרשום פטנט בישראל. אך המציאות היא יותר מורכבת ושאלת העלות המידית היא לא השאלה היחידה.
יש משמעות רבה לזמני ההגשה ולסדר הגשת הבקשות למדינות שונות, שיכולים להשפיע מאד על העמידה ביעדים האסטרטגיים והכלכליים של המוצר. תהליך רישום פטנט הוא ממושך ועלול להימשך שנים – בעיקר כשמדובר בתחום מבוקש ועתיר התפתחויות וחידושים. ככל שהתחום תחרותי יותר, כך יש לנושא התזמון השפעה גדולה יותר על פוטנציאל הרווח הכספי בהמשך הדרך, הודות להקדמת מתחרים האחרים בתחום.
לכן, לפעמים משתלם לשלם יותר בשלב הגשת הבקשה, כמו לדוגמא במקרה של בקשת PCT (בקשה בינלאומית המאריכה את משך תאריך הבכורה ודין הקדימה של הבקשה ועשויה אף לזרז את תהליכי הבחינה במדינות מסוימות), כדי לקצור רווחים בטווח הארוך.
לסיכום, רישום פטנט הוא הליך מורכב, שמומלץ להפקיד בידיים מקצועיות כבר מתחילת הדרך ולחסוך טעויות ועיכובים מיותרים, שעלולים לגבת מחיר כבד בסופו של דבר.
אם יש בידיכם מוצר או המצאה שאתם מעוניינים לרשום עליהם פטנט, הבטיחו שהנושא יופקד בידיים הנכונות.
אנחנו ב"אב טיפוס פטנטים והמצאות בע"מ" מעמידים לרשותכם את ניסיוננו הרחב והעשיר שנצבר במשך עשרות שנות פעילותנו בתחום רישום הפטנטים.
מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה ולתאם פגישת יעוץ. צרו קשר:
בטלפון: 03-971-1011 | בדוא"ל: info@avtipus.com | או מלאו פרטים כאן ונחזור אליכם
רישום פטנט שאלות ותשובות בתחום
רישום פטנט בישראל ובעולם מתבצע במשרדי ורשויות הפטנטים, אפשר לתכנן את הליך רישום הפטנט לפי אסטרטגיה המתאימה למבקש ולבקשה, כלומר במקום להוציא הוצאות על עלויות רישום פטנטים מיד בתחילת ההגשה, ניתן לעשות שימוש מושכל באמנות הפטנטים ולדחות הוצאות של עלויות רישום פטנט.
למשל אמנת פאריס מאפשרת לדחות את עלויות רישום פטנטים בשנה מיום ההגשה. מבקש שמגיש בקשה חדשה לרישום פטנט יכול להגיש בקשה במדינה אחת ולפני שיחלפו 12 חודשים מיום ההגשה יכול להגיש בקשה במדינות נוספות החתומות על אמנת פאריס ולזכות בתאריך הבכורה של הבקשה הראשונה שהוגשה.
כלומר פלוני הגיש בקשה לפטנט בישראל, לפי אמנת פאריס הוא יכול להגיש בקשה מקבילה תוך שנה מיום ההגשה ותאריך הבכורה יחשב התאריך הראשון שהגיש בישראל, למשל בארה"ב או אירופה או במדינות אחרות החתומות על האמנה כ- 175 מדינות.
גם אם מתחרה יגיש בקשה על אותה המצאה במדינה אחרת אחרי שהוגשה הבקשה והמבקש שהגיש למשל בישראל יגיש את בקשתו לפני סיום השנה מיום הבקשה בישראל לפי הדוגמא שלנו, עדיין יזכה המבקש שהגיש קודם בישראל בהמצאה לעומת המבקש שהגיש לפניו.
חשוב לזכור שאם לא מגישים בקשה במדינה לפני סיום השנה אז באותה מדינה שלא הוגשה בקשה לא תהא הגנה.
ניתן לדחות עלויות רישום פטנט על ידי שימוש באמנת PCT, אפשר לדחות את עלויות רישום פטנטים על ידי אמנת PCT. מיום הגשת בקשה לרישום פטנט מאחת ממדינות אמנת פאריס, יש זמן של שנה להגיש פטנטים במדינות או להגיש בקשה לפי אמנת.
אמנת PCT יכולה לדחות בשנה וחצי את הגשות הבקשות לרישום פטנטים במדינות, באופן זה ניתן לדחות את העלויות הכרוכות ברישום פטנטים בעולם. כלומר על ידי שימוש באמנת PCT ניתן לדחות את העלויות והוצאות רישום פטנטים בשנתיים וחצי קרי 30 חודשים מיום תאריך הבכורה כלומר מיום ההגשה הראשונה לבקשת פטנט.
לפרטים נוספים טלפן 03-9711011.
לעיתים שואלים אותנו ממציאים האם צריך לייצור אב טיפוס כדי לרשום פטנט, קרי האם צריך להציג לבוחן הפטנטים אב טיפוס? התשובה היא לא, אין צורך בהוצאות ועלויות תכנון וייצור אב טיפוס לצורך רישום הפטנט, בוחני הפטנטים בוחנים את הבקשה לרישום פטנט על סמך שרטוטים וטקסט שמוגש להם במסגרת הליך רישום הפטנט ומבקש אינו נדרש לייצר אב טיפוס.
אבל ממצאים וחברות רבות בהחלט מבצעים תכנון וייצור אב טיפוס שלא לצורך רישום הפטנט, פיתוח המוצר הנו חלק חשוב שמיזם למשל כאשר ממציא יבוא למשקיע או חברה ויציג דגם או אב טיפוס, אפקט ויכולת ההצגה והמכירה במקרים רבים יעלו, אפקט ההפתעה לחברה ולמשקיע ובדיקה בפועל של ההמצאה לעיתים יכול להיות גורם משפיע על קבלת השקעה. חברות שמייצרות בעצמם את ההמצאה שהוגשה עליה פטנט במקרים רבים מתכננות ומייצרות אב טיפוס לפני כניסה לייצור המוני.
הסכם סודיות נועד לתקופת הביניים לפני רישום פטנט, במשרדנו אנו חותמים על הסכם סודיות כבר בפגישה הראשונה, לאחר חתימה על הסכם סודיות אנו נותנים הצעת מחיר.
אסור לפרסם המצאה בפומבי ולשווקה בטרם הגשת פטנט, כלומר אם פלוני רוצה לפנות לחברות ולהתחיל במאמצי השיווק לפני כן צריך להגיש בקשה לרישום פטנט.
אנו מספקים ללקוחותינו דוגמא להסכם סודיות לאחר הגשת בקשת רישום הפטנט, כלומר מומלץ גם לאחר רישום הפטנט להחתים חברות ומשקיעים על הסכם סודיות, אך לאחר הגשת בקשה לרישום פטנט כבר אין חובה לכך.
צור קשר לפרטים נוספים 03-9711011.
כדי להתחיל ברישום פטנט תחילה אנו מבצעים תכנון קונספט עקרוני על ידי צוות טכני כלומר שרטוטים המלווים בהסבר עקרוני על ההמצאה, לאחר תכנון הקונספט עורך פטנטים מנסח את הבקשה לרישום פטנט.
במשרדנו פגישת ההיכרות הנה ללא עלות, בתחילת הפגישה ניתן לחתום על הסכם סודיות ולאחר שנקבל פרטים, ניתן לתת הצעת מחיר.
צור קשר עכשיו לקבלת פרטים נוספים והצעת מחיר בטלפון 03-9711011.