המונח פטנטים ישראלים הפך במהלך השנים לשם דבר בארץ ובעולם. הפטנטים הישראלים המפורסמים שהומצאו בעשרות השנים האחרונות בישראל היו בתחומים שונים ומגוונים.
כיום ממצאים פטנטים ישראלים בתחומי המדע, הטכנולוגיה, הביטחון, התעשייה וכו'. חלק מהפטנטים הישראלים המפורסמים הם:
- דוד השמש פטנט ישראלי אשר הומצא לפני מספר עשרות שנים חוסך אנרגיה רבה ונמצא כמעט על כל גג בישראל, הדוד מחובר לקולטי שמש ומחמם את המים על ידי סחרור המים, בשיטה טרמו סיפונית המעלה כלפי מעלה את המים החמים ומורידה כלפי מטה את המים הקרים.
- רב בריח פטנט ישראלי, מנעול בעל 4 זרועות הנועל דלת מארבעה כיוונים על ידי מנעול מרכזי אשר מקשה על עקירת הדלת ממקומה. במשך שנים רבות הוא היה אחד הפטנטים הישראלים החשובים אשר הותקנו בבתים רבים בישראל ובעולם. הוא למעשה היה שדרוג של פטנטים שהיו קיימים בכספות ודלתות של מטוסים.
- פטנטים ישראלים כגון סופט אנד איזי- מורט שיער שהיה גם הוא אחד הפטנטים הישראלים המפורסמים בעולם כולו הוא למעשה היה שדרוג ושיכלול של פטנטים אחרים שהומצאו החל משנת 1917. גם בפטנטים הישנים שהומצאו לפני הפטנט של סופט אנד איזי בישראל, היה קפיץ שהקימור שלו והסיבוב שלו סביב צירו ביצע את מריטת השיער. הפטנט השוויצרי משנת 1917 היה למעשה עשוי מידית אשר עליה היה מורכב קפיץ בצורת קשת וכאשר המשתמש היה מעביר את הקפיץ על גבי מקום שעיר בגופו, הקפיץ היה מורט את השיער על ידי החיכוך שנוצר בינו ובין הגוף. הפטנטים הישראלים של סופט אנד איזי היו בנויים בצורה גיאומטרית שונה והקפיץ היה מחובר למנוע חשמלי קטן אשר הניע אותו סביב צירו.
- פטנטים ישראלים דוגמת "הסטנט" התומך בכלי דם הוא אחד הפטנטים הישראלים המפורסמים והנפוצים ביותר בעולם. "הסטנט" המיוצר על ידי חברת "מדינול" הישראלית הציל והאריך את תוחלת חייהם של מיליוני אנשים בישראל ובעולם ועשה מהפכה של ממש בתחום הרפואה הקרדיולוגית. "הסטנט" הוא למעשה התקן דמוי קפיץ המוחדר לכלי הדם על ידי תהליך צנתור במצב מכווץ, וכאשר הוא מגיע למקומו הוא נפתח ותומך בכלי הדם ובכך מאפשר לדם לזרום באופן חופשי במקומות אשר בהם היו הצרויות של כלי דם.
הפטנטים הישראלים מהווים מקור הכנסה חשוב למדינת ישראל, ומאפשרים לישראלים רבים לעבוד בתעשייה הישראלית.
פטנטים ישראלים – פטנט ישראלי
פטנטים ישראלים על ידי ממציא ישראלי ורישום בישראל ובעולם
ממציאים ישראלים יכולים תחילה להגיש בקשת רישום פטנט בישראל או במדינות מחוץ לישראל, לאחר שממציא ישראלי חושב והוגה את המצאתו, ולאחר שיש לו תכנון קונספט עקרוני, קרי איורים עקרוניים והסברים טכניים עקרוניים על ההמצאה, ניתן לעבור לשלב רישום פטנט.
אנו משלבים בעבודתנו אנשי תכנון ופיתוח ועורכי פטנטים, היועצים השונים, יעזרו לממציא, משלב הרעיוני בהמצאתו, תחילה כאמור בתכנון טכני עקרוני, ולאחר מכן עורך פטנטים מנסח בקשת רישום פטנט, המוגשת ברשות הפטנטים בישראל או במשרדי פטנטים מחוץ לישראל.
פטנטים ישראלים: במקרים רבים מוגשת בקשת הפטנט תחילה ברשות הפטנטים בישראל, הבקשה מקנה תאריך בכורה למשך 12 חודשים בכ-175 מדינות, כלומר אם ממציא ישראלי (או ממציא שאינו ישראלי) מגיש בקשת רישום פטנט בישראל, יש לו זכות להגיש את בקשתו, בכל אחת מהמדינות החתומות על אמנת פאריס, ובתנאי שיגיש את הבקשות השונות במדינות היעד בטרם יעברו 12 חודשים מיום הגשת בקשת הפטנט בישראל.
טלפן אלינו כדי לקדם את המצאתך 03-9711011
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך: פטנט פרוביזורי , פטנט רשום.