רוב הפטנטים החדשים הנרשמים בישראל הם פטנטים חדשים של חברות וממצאים זרים. הסיבות לכך הן רבות, ישראל נחשבת למדינה מוערכת וחשובה בתחום הפיתוח של המצאות ופטנטים חדשים.
התחרות התעשייתית והמסחרית גורמת לחברות מכל העולם להגן על הקניין הרוחני שלהם במדינות יעד שונות. חוקי הפטנטים מגנים על בעלי הפטנטים החדשים מפני הפרת זכויותיהם על ידי מניעת מכירה, יצור, פיתוח וכדומה.
חברות לייצור תרופות למשל מנסות למנוע מהמתחרות שלהן לפתח תרופות גנריות בתקופה שהפטנטים החדשים שלהן עדיין בתוקף, על ידי רישומן במדינות היעד החשובות אשר ישראל היא אחת מהן.
כאשר עורך פטנטים אמריקאי למשל מעוניין לרשום פטנטים חדשים בישראל הוא אינו יכול לעשות זאת באופן ישיר מול רשות הפטנטים והוא עושה זאת על ידי עמית ישראלי. אותו דבר קורה כאשר עורך פטנטים ישראלי רוצה להגיש פטנטים חדשים בארצות הברית או במדינות אחרות, הוא צריך להיעזר בעמית בעל רישיון מקומי כדי שיטפל בהגשת הפטנטים החדשים.
בכל מדינה אשר מגישים בה בקשת פטנט חדש יש צורך לשלם את האגרה המקומית. לאחר זמן מסוים הבקשה עוברת בחינה ובמידה וההמצאה ראויה לקבלת פטנט, הממציא מקבל פטנט חדש מאותה מדינה.
בכל מספר שנים יש צורך לחדש את תוקפו של הפטנט החדש. רצוי וחשוב שהממצאים ובעלי הפטנטים החדשים ירשמו להם את תאריכי החידוש וישלמו את אגרות החידוש בזמן.
ממציאים ובעלי פטנטים המיוצגים על ידי עורכי פטנטים יקבלו הודעות על מועדי החידוש במדינות השונות. בישראל למשל מתפרסמים הפטנטים החדשים ביומן הפטנטים לאחר הגשתם. הפרסום בשלב זה כולל את שם הממציא, שם ההמצאה, תאריך הבקשה, אך אינו כולל את הפירוט, התיאור, התרשימים והתביעות של בקשת הפטנט.
פרטים אלה מתפרסמים ביומן הפטנטים בישראל לאחר בחינת הבקשה.הפטנט תקף ל: 20 שנה בתנאי שבעליו משלימים אגרות חידוש בזמנים הקבועים בחוק. לאחר 20 שנה פג תוקפו של הפטנט.
בתחילת המאה שעברה רבים מהפטנטים החדשים היו בתחום המכאניקה. פותחו מכשירים מכאניים שונים ומשונים למשל, מכונת גילוח שונות, מכונות להשחזת סכיני גילוח, מכונת כתיבה, מכונת חישוב מכאניות, מצלמות וכדומה.
כיום רבים מהפטנטים החדשים הם בתחומי התקשורת, הביוטכנולוגיה, האלקטרוניקה וכדומה ומעטים יותר הם בתחום המכאניקה.