רישום פטנט בזול – כמה עולה רישום פטנט?
כאשר לאדם יש רעיון למוצר חדש, פעמים רבות הוא מעוניין לרשום עליו פטנט. מדובר בזכות משפטית המוענקת לו על ידי המדינה למשך תקופה מוגדרת. במהלך התקופה הזו הוא בעל הזכות הבלעדית על ההמצאה וכן לייצר, למכור, לייבא או לייצא אותה. לשם כך עליו לבצע הליך רישום פטנט.
מהו רישום פטנט?
רישום פטנט הנו הליך משפטי, המתבצע ברשות הפטנטים. לכל מדינה בעולם רשות או משרד פטנטים משלה. כאשר מוגשת בקשה לרישום פטנט, הבוחנים של הרשות בודקים אותה לעומקה. במידה והפטנט מאושר, הוא יהיה תקף רק במדינה בה הוגשה הבקשה. חשוב להבחין בין המונח "פטנט ברישום", שמתייחס לתהליך בדיקת הבקשה שעדיין לא הסתיים, לבין "פטנט רשום" שכבר מקנה זכויות בלעדיות לבעליו.
סוגים של רישומי פטנטים
כאשר בוחנים כמה עולה רישום פטנט, יש להתייחס לסוגים השונים של רישומי פטנטים. לכל אחד מהסוגים הליך שונה, המשפיע על עלויות הרישום.
פרוביזיונל – הכינוי המדויק של פטנט פרוביזורי או זמני, בלעז הוא PROVISIONAL. המונח מתייחס לבקשה ארעית שמוגשת למשרד הפטנטים, שאינה עוברת בחינה על ידי רשות רישום הפטנטים בארה"ב. בישראל לא קיים הליך כזה, לכן לרוב בקשה כזו תוגש בארה"ב.
כאשר ממציא מגיש בקשה לצורך רישום "פטנט זמני", היא מעניקה לו את זכות הבכורה ("דין קדימה") על ההמצאה למשך 12 חודשים בלבד, בהם אדם אחר לא יכול לרשום אותה כפטנט. במהלך התקופה, עליו להגיש בקשה לרישום הפטנט באופן מלא. זכויות אלה מעוגנות באמנת פריז או אמנת PCT – אמנת שיתוף הפעולה בנושאי פטנטים.
העלות של תהליך זה אינה משקפת עלות רישום פטנט בארה"ב או בישראל. מכיוון שמדובר בתהליך ראשוני וזמני ללא בדיקה מהותית והשקעה בניסוח הבקשה, הוא לכאורה מאפשר רישום פטנט בזול. אך למעשה, עלויות הרישום המלאות יחולו על הממציא ממילא בתוך 12 חודשים.
PCT – הליך לבקשה בינלאומית עלות נמוכה ביחס להגשה למדינות רבות, המאפשר הגשה אחת שתופסת תאריך בכורה בו זמנית למדינות רבות, בהם הממציא מעוניין להגן על ההמצאה. הגשת בקשה בינלאומית כזו, דוחה את הבחינה המעמיקה וניתן להגיש בקשת פטנט במדינות השונות בתוך 30 חודשים מיום תאריך הבכורה. לפני כן, יש להגיש בקשה מקומית בכל אחת מהמדינות הללו שרוצים להגן החתומות על אמנת PCT.
עלות רישום פטנט מסוג זה, גם היא נמוכה יותר מזו של הגשת בקשה לרישום פטנט קבוע מאחר ומתבצעת הגשה אחת שהיא אומנם גבוה יותא מעלות מדינה אחת אבל, אין צורך להגיש הרבה בקשות בשלב זה, אלה דוחים את הוצאת ההגשות לשלב מאוחר יותר. אך יש לקחת בחשבון שההליך מורכב יותר, ועלולות להיות לו הוצאות נלוות.
פטנט קבוע – ההליך המלא להגשת בקשה לפטנט במדינה מסוימת, שבסיומו הממציא עשוי לקבל בלעדיות על ההמצאה למשך 20 שנה ברוב המקרים למעט חריגים. ההליך כולל כמה שלבים: הכנת הבקשה המפורטת ותשלום אגרות; הגשתה לרשות הפטנטים הרלוונטית; בחינת הבקשה על ידי בוחן פטנטים מוסמך; פרסום הבקשה לעיון הציבור, לצורך התנגדויות; ולבסוף, במידה ואושרה – קבלת הפטנט.
ההליך המלא הנ"ל ארוך משמעותית מההליכים המהירים שהוזכרו קודם, ודורש הכנות דקדקניות ועמידה בתנאים פורמליים מוקפדים. משום כך, גם העלויות שלו גבוהות ביחס לבקשות רישום זמניות ולעיתים לאחרות. אמנם אי אפשר להימנע מלהגיש בקשה כזו בכל מקרה, אך הגשה בהליכים אחרים, דוחים את הצורך לעמוד בעלויות המלאות של הבקשה בשלב הראשון.
פרוביזיונל ("פטנט זמני") – מהירות או חיפזון?
כאמור, פטנט זמני אינו עובר תהליך בחינה, ולכן ניתן לנסח ולהגיש אותו בזמן קצר יחסית לזה שנדרש לצורך ניסוח של בקשת רישום פטנט מלאה. כשבודקים כמה זמן לוקח לרשום פטנט זמני, מגלים שמדובר בהליך מקוצר ומהיר. בין היתר מכיוון שניסוח הבקשה אינו חייב לעמוד בכל הכללים הפורמליים על פי חוק הפטנטים, מאחר וממילא אינו נבחן מהותית.
אמנם מהירות ההגשה וקבלת זכות הבכורה הם יתרונות משמעותיים, אך להליך המקוצר יש גם כמה חסרונות:
ניסוח של בקשת פרוביזיונל בחופזה, עלול להוביל להשמטה של פרטים חשובים. כך שאמנם הממציא יקבל מספר בקשה, אך ייתכן שכאשר יגיש את בקשת הפטנט המלאה, יתקל בקשיים מול הבוחן בשל ההשמטות והחוסרים הללו.
חיסרון נוסף של ההליך המהיר הוא, שהיקף ההגנה במקרים מסוימים יכול להיפגע. הדבר עלול להתרחש כאשר הניסוח של הבקשה הינו דל, ואינו תואם לכללים שבחוקי הפטנטים השונים בעולם. לדוגמא, כאשר מתבצעת הפרת פטנט, מגיש הפרוביזיונל החסר עלול להיתקל בקשיים בהגנה עליו. זאת מכיוון שהמפר יוכל להתגונן על ידי ניצול ליקויים בפרוביזיונל, אפילו עד כדי ביטול בקשת הפטנט.
היקף ההגנה עלול להיפגע גם במקרה בו עורך פטנטים מנסח את הבקשה, מכיוון שאינו משקיע זמן ממושך בניסוח כמו בבקשת פטנט מלאה. הדבר עלול להקשות על ההגנה על הפטנט, במידה ותתעורר תחרות מול בקשה דומה, על אף שהוגשה מאוחר יותר.
כמה עולה רישום פטנטים זמניים?
על אף החסרונות הללו, אי אפשר להתעלם מכך שהרישום המהיר מתבטא בחיסכון משמעותי בעלויות, עד כדי מחצית מהעלות של רישום פטנט קבוע לעיתים. כמו כן עלות האגרה להגשת הבקשה נמוכה, ועומדת על כ-130$ בלבד אך תלוי במאפייני המבקש, למשל אם אדם פרטי או חברה, אם הגיש מעל 4 בקשות פטנט טרם הגשת הבקשה, הכנסות המבקש…
הדרך ליהנות מהעלות הנמוכה מבלי לקחת סיכונים מיותרים, היא לנסח את הבקשה הזמנית בצורה מושכלת, עם הסתכלות לעתיד. הכנסה של נקודות הגנה חשובות בבקשת הפטנט הזמנית, יכולה להיות פתרון זול ויעיל לממציאים רבים בתחילת הדרך.
נקודה נוספת שיש לתת עליה את הדעת היא, שבסופו של יום, כאשר הממציא ירצה להגיש בקשת פטנט קבועה, הוא יאלץ לשלם את המחיר המלא עבורה. כך שבפועל הוא ישלם פעם אחת על בקשת הפרוביזיונל, ופעם שנייה על בקשת הפטנט המלאה בתוך 12 חודשים.
לעיתים צריך לעדכן את בקשת הפטנט ולהוסיף פרטים שונים לרבות מידע טכני חדש שלעיתים נודע במהלך פיתוח הדגם או בדרכים אחרות עד כדי הגשת פטנט נוספת במקרי מסוימים אם לא ניתן לעדכן בבקשה עצמה.
הגשת בקשה עם משקיע לפטנט
ברוב המקרים, הממציא ינסה לגייס משקיע לצורך ייצור ומכירה של המוצר נשוא הפטנט, לאחר רישומו. לכן קיימת גם האפשרות, שהמשקיע הפוטנציאלי ייקח חלק במימון של הגשת הבקשה, כך שהעלויות הגבוהות לא יכבידו על הממציא. בדרך זו, הממציא יגן על הפטנט באופן המלא ביותר.
לעיתים בשלב הראשון תבוצע הגשת פרוביזיונל ארעית ע"י עורך פטנטים, כדי לשמור על זכות הבכורה. לאחר מכן ניתן יהיה להשקיע זמן ממושך יותר בהגשת הבקשה המלאה, שתיכתב באופן מפורט ומדוקדק על ידי עורך פטנטים. כך ניתן יהיה ליהנות מכל היתרונות, מבלי לשאת בנטל העלויות של אגרות ושכר טרחה באופן עצמאי, אלא במימון נמוך עצמאי ולאחר מכן במימון משקיע.
אב טיפוס פטנטים והמצאות בע"מ
אנחנו בחברת "אב טיפוס", מכירים מקרוב את התהליך המורכב של פיתוח והגשת פטנטים. ניסיון של מעל 25 שנה לימד אותנו, בניית אב טיפוס, הכנת שרטוטים ועוד, תגדיל משמעותית את הסיכוי לצאת עם המוצר לשוק ולשווק אותו בהצלחה. אם יש לכם רעיון לפטנט בכל תחום, הצוותים המיומנים שלנו ישמחו ללוות אתכם משלב הרעיון הראשוני ועד לפיתוח המלא של המוצר, תוך כדי סיוע בהכנת פרזנטציות וגיוס משקיעים.
אתם מוזמנים לתאם איתנו פגישה ראשונה ללא עלות, על מנת שנוכל לבחון את ההמצאה ולבנות את האסטרטגיה הנכונה עבורכם. בפגישה אפשר לחתום על הסכם סודיות. לפרטים נוספים ולתיאום פגישה, צלצלו 03-9711011
רישום פטנט וייצור דגם שבוצע בחברתנו למנוע בעירה פנימית בשיתוף אוניברסיטת תל אביב המחלקה למכאניקה
ההמצאה שנרשמה כפטנט רשום הנה מנוע בעירה רוטורי הפרויקט RICE הנו פיתוח לדוגמא שבוצע ע"י צוות פיתוח שלנו משלב הרעיון, תוך תכנון קונספט, תכנון דגם, וייצור ובניית דגם עליו צוות עורכי פטנטים שלנו הגיש בקשה לרישום פטנט וקיבל פטנט.
משרדנו מטפל בפיתוח פטנטים ורישום משלב הרעיון ומספק הצעת מחיר לשלבים השונים בפרויקט.
המנוע משמש לתעשיית הרכב החשמלי לטעינת הסוללות ברכב חשמלי או כמנוע עצמאי ברכב העובד על דלק או גז, כמו כן יש למנוע אפליקציות רבות נוספות למשל לתחום התעופה והספנות.
ניתן לראות סרטון אנימציה שחברתנו הכינה :
לחץ כאן לסרטון אנימציה רישום פטנט רשום מנוע בעירה
ממציאים רבים שואלים לגבי רישום פטנטים עלות או מחיר, אך אין תשובה חד משמעית לשאלה נאחר ומדובר בהמצאות רבות מתחומים שונים שחלקם מורכבות מאוד וחלקם פשוטות מאוד, לכן המחיר משתנה בהתאם למורכבות ופשטות ההמצאה וכן לפי פרמטרים אחרים נוספים. למשל המצאה לכפתור פשוט הזמן לניסוח ושרטוטים הנו קטן לעומת המצאה למנוע סילוני.
אין צורך להיכנס לכל הפרטים של ההמצאה כדי לקבל מסגרת מחיר, אפשר לתת לעיתים המצאות משיקות דומות כדי לקבל סדרי גודל של עלות. אך עדיף כדי לקבל מחיר בפועל לחתום על הסכם סודיות ולאחר מכן כאשר מבינים במה מדובר לקבל הצעת מחיר. טלפן עכשיו לקבלת מידע ופרטים להמצאתך ללא התחייבות 03-9711011.
יש מספר פרמטרים שמשפיעים על עלות ומחיר רישום פטנט ביניהם ניתן למנות למשל את פשטות או מורכבות ההמצאה, סוג הבקשה שמגישים למשל פטנט פרוביזורי או פטנט רגיל בקשת בינלאומית ואפשרויות נוספות, סוג הבקשה לעיתים משפיע הן על הניסוח והן על פרמטר נוסף של עלות האגרות.
למשל אגרה למבקש בארה"ב של small entity היא כ-140$ נכון לשנת 2020 עד אוקטובר, אגרה בישראל לפטנט הנה למבקש פרטי ללא תאריך בכורה כ- 1,228 ₪ , אגרה לבקשה בינלאומית קרי ארכה מאמנת פאריס לעוד 18 חודש יכולה להגיע לכדי – 8,500 ₪, צור קשר לפרטים נוספים עכשיו 03-9711011.
אנו משלבים במשרדנו צוות טכני וכן עורכי פטנטים יועצים כדי להפחית את העלויות, עלות הצוות הטכני מפורטת למזמין והן עלות עבודת עורך הפטנטים השילוב במשרדנו בין הצוות הטכני ועורכי הפטנטים הן מפחית את העלויות והן משפר ומרחיב את היקף ההגנה על ידי הוספת פרטים טכניים.
לעיתים לפני תהליך הרישום יש לעשות מחקר על ההמצאה ולעיתים יש לבצע פיתוח, אך במקרים רבים ניתן להסתפק בתכנון קונספט עקרוני תיאורטי הכולל שרטוטים בפורמט לבקשת פטנט והסברים טכניים כללים. טלפן אלינו או צור קשר ונשמח לתת לך פרטים לגבי העלות.
עלויות רישום פטנט אינם כוללות תכנון וייצור אב טיפוס, אין צורך לתכנן ולייצר אב טיפוס לצורך רישום פטנט מאחר וחוק הפטנטים אינו דורש להציג אב טיפוס, ממציאים וחברות לעיתים בנוסף לרישום הפטנט רוצים לתכנן ולייצר אב טיפוס כדי לבדוק את ההמצאה ולקדם אותה מבחינה מסחרית, מדובר בעלות נפרדת שלא נכללת ואין לה צורך לפי חוק הפטנטים, צור קשר לקבלת פרטים בטלפון 03-9711011.
בנוסף להליך רישום הפטנט אפשר להגיש או להגן על קניין רוחני נוסף במיזם, למשל אפשר להגיש בקשה לרישום סימן מסחר על לוגו או ע שם, אפשר לבקש בקשה לרישום על עיצוב חדש וכן אפשר להגן באמצעות זכויות יוצרים, אלו סוגי הגנות נוספות אחרות בקניין רוחני, אך כדי להגן על המצאה ההליך הוא בקשה לרישום פטנט.
פטנט צריך להגיש בכל מדינה שרוצים שתהא הגנה על ההמצאה, אך באמצעות שימוש מושכל באמנות ניתן לדחות את התשלומים ואף לעיתים לחסוך עלויות, מדובר במספר אמנות עיקריות למשל אמנת פאריס או אמנת PCT או אמנת PPH.
אמנת פאריס ואמנת PCT מאפשרות לדחות עלויות רישום פטנטים לשלב מאוחר יותר ואילו אמנת PPH יחד עם סעיף 17ג יכולה לקצר את התהליך ובקש להכיר בעמדת בוחן אחד כלפי בוחן אחר, ראה בהמשך פירוט נוסף על כל אחד מהנושאים או טלפן לפרטים נוספים עכשיו ל 03-9711011.
אמנת פאריס מאשפרת למבקש להגיש בקשה לפטנט במדינה ראשונה, במקום להגיש כבר בהתחלה בקשות במדינות רבות, ניתן לדחות את מועד ההגשה למדינות נוספות במדינות החברות באמנה שהם 175 מדינות.
כלומר מבקש שמגיש בקשה באחת ממדינות הבקשה יכול לבקש ולדרוש שאותה ההמצאה תחשב כבקשת בכורה, אם יגיש בקשה במדינות החברות באמנת פאריס לפני שיעברו 12 חודשים מיום הבקשה הראשונה קרי מיום בקשת הבכורה. על ידי כך המבקש יכול עלויות ולבדוק את השוק והצדדים הטכניים של ההמצאה, לחפש משקיעים כדי שאלו ישקיעו בהמצאתו ופעולות נוספות מבלי להיכנס לעלויות והוצאת הכרוכות בהגשה במדינות השונות.
אמנת PCT היא אמנה שמאפשרת להאריך את אמנת פאריס, אמנת פאריס מאפשרת להגיש פטנטים במדינות החתומות על האמנה שהם כ-175 מדינות תוך 12 חודשים מיום הבקשה הראשונה, אמנת PCT יכולה לדחות את העלויות בעוד 18 חודשים במדינות החתומות על ההאמנה, קרי שנה וחצי בנוסף לאמנת פאריס, כלומר המבקש יכול לדחות את עלות הבקשות במדינות נוספות בעד כשנתיים וחצי ובזמן הזה לחפש משקיעים ולקדם את ההמצאה בפן המסחרי והטכני.
אמנת PPH היא אמנה בין רשויות פטנטים שונות, האמנה היא בחינה על אתר קרי זירוז של הבחינה כדי לקבל תשובה מהירה, למשל אם התקבל פטנט בארה"ב ניתן להגיש בקשה לפי אמנת PPH ולקבל תשובה מהירה על סמך קיבול פטנט בארה"ב ובנוסף להגיש בקשה לפי סעיף 17ג לחוק הפטנטים המבקשת לקבל את הקיבול בארה"ב כלפי הבקשה בישראל. באופן זה אם הבוחן בישראל מסכים להליך יחסכו עלויות הכנת מענים לדו"חות בחינה בישראל ויינתן פטנט לפי הקיבול האמריקאי אם הנוסח זהה.
הוצאת רישום הפטנט הנה קריטית במקרים רבים מאחר ובקשת רישום הפטנט הנה כלי הכרחי במיזמים וסטרטאפים רבים אך ישנם תחומים נוספים שממציא ויזם יכול להשקיע אשר יקדמו את המיזם והפרויקט, משרדנו מספר מגוון רחב של שירותים עם צוות בעל ניסיון של מעל ל-25 שנה, להלן מספר תחומים שניתן לשקול לבצע.
תכנון ובניית דגם ולאחר מכן תכנון ובניית אב טיפוס – במקרים רבים כאשר ממציא או יזם יגייס השקעות להמצאה ולרעיון כאשר יהיה בידו דגם להוכחת ייתכנות או אב טיפוס סופי, יהיה קל יותר לגייס משקיעים ושותפים למיזם, כמו כן ערך המיזם עולה כאשר הממציא נמצא בשלב שיכול להציג בפועל את המצאתו ולא רק על הנייר.
סרטון אנימציה או סרטון אנימציה משולה עם דגם / אב טיפוס– סרטון אנימציה מוכר, צריך להכין סרטון קצר וקולע שיגרום לאפקט וואו אצל המשקיע הפוטנציאלי, במשרדנו גרפיקאים שהם גם אנשי תכנון, כאשר אנו מייצרים דגם / אב טיפוס אנו משלבים בסרטון האנימציה צילומים של הדגם / אב טיפוס. סרטון אנימציה עוזר לממציא וליזם למכור את ההמצאה ולגייס השקעות ואין ספק שזה כלי משמעותי.
רישום קניין רוחני נוסף – לעיתים בנוסף לבקשת רישום הפטנט חשוב להגן על שם או לוגו ו/או על עיצוב המוצר, ניתן לבצע רישום סימני מסחר ורישום על עיצוב, למשרדנו עורך פטנטים יועץ המכין בקשות אלו.
תוכנית עסקית – מקפלת בתוכה מידע למשקיעים פוטנציאליים על המיזם, יש משקיעים שלא ישקיעו ללא תוכנית עסקית, בעיקר משקיעים פיננסים, אך חברות שנמצאות בתחום ההמצאה במקרים רבים מוותרות על תוכנית עסקית מאחר ומכירות את תחום ההמצאה לעיתים טוב יותר מהממציא.
תמיד רצוי להחתים על הסכם סודיות בטח שלפני הגשת בקשת פטנט וגם לאחריו, ההבדל שלפני הגשת פטנט מאחר וטרם יש תאריך בכורה למבקש, בטח שרצוי לחתום על הסכם סודיות, אנו חותמים במשרדנו על הסכם סודיות כבר בפגישה הראשונה, החתימה ופגישת ההיכרות אינה כרוכה בתשלום, אך מקנה לממציא/ה הגנה מכוח חוק החוזים מכוח הסכם הסודיות.
רצוי גם לאחר הגשת הפטנט לחתום עם חברות ומשקיעים פוטנציאלים על הסכמי סודיות, אומנם רבים מהחברות לא יסכימו לחתום על הסכם סודיות, לאחר הגשת הבקשה לפטנט אכן אין חובה לחתום על הסכם סודיות, אך עדיין ייתכן ובקשת הפטנט תוגש במספר מקומות מצומצם ולא בכל המדינות, ייתכן ולא כל המבוקש בבקשה יתקבל, באופן זה הממציא מקבל הגנה מכוח שני חוקים חוק החוזים וחשוב יותר חוק הפטנטים שהוא כלפי כולם למניעת ניצול ההמצאה ושימוש במונופול הבלעדי של הממציא.
צור קשר לקבלת פרטים ולחתימה על הסכם סודיות טלפנו עכשיו 03-9711011.
לוח הזמנים להגשת רישום פטנטים משתנה ממקרה למקרה, לעיתים מדובר בימים ולעיתים בשבועות וחודשים, תלוי תחילה בתחום ההמצאה, אם מדובר במשהו פשוט או מורכב, רמת המידע הטכנית הקיימת, ידע קודם בתחום ועוד פרמטריים כגון סוג הבקשה, למשל בקשה ארעית מסוג פרוביזיונל, בקשה בינלאומית מסוג PCT, בקשה לפטנט, בקשת יוטיליטי מודל ואחרות.
לפרטים נוספים ולוח זמנים למקרה שלכם צרו קשר וקבלו פרטים טלפנו עכשיו 03-9711011.
עלות רישום פטנט זמני הנקרא בקשה ארעית מסוג פרוביזיונל נמוך יותר לעומת רישום פטנט, הבקשה הארעית אינה עוברת בחינה ומהווה תאריך בכורה לבקשת הפטנט, הניסוח בדרך כלל קצר יותר ומכניסים את עיקר ההמצאה ואת הפרטים המהותיים, לכן העלות נמוכה יותר לעומת העלויות של בקשת הפטנט.
במשרדנו עורך הפטנטים היועץ בדרך כלל גובה בערך כמחצית מעלות בקשת הפטנט עבור הבקשה הארעית, אך הדברים יכולים להשתנות, לעיתים נדרש ניסוח מורכב כבר בבקשה הארעית בעיקר במקרים בהם מדובר בפרטים רבים. לעיתים רצוי ללכת ישר לבקשת פטנט, אם התקציב מאפשר, הבדל של כמה אלפי שקלים יכול לשנות את היקף ההגנה והזמן שעורך הפטנטים מכין את העריכה.
עלויות האגרות הן חלק ממרכיב עלויות רישום קניין רוחני ובפרט רישום פטנט בישראל ובעולם, עלות האגרה משתנה לפי סוג הפעולה ולפי המדינה או ההליך אותו מגישים. למשל בישראל נכון ליום 11.4.2021 עלות בקשה לרישום פטנט הנה כ- 2,040 ₪, אך במקרים מסוימים ניתן לבקש לשלם אגרה מופחתת, למשל אם מדובר בחברה בעלות מחזור מכירות של השנה הקודמת הפחות מ 10 מיליון ₪ ניתן לצרף תצהיר חברה קטנה ולבקש אגרה מופחתת בסך 1,228 ₪ או למשל לאדם פרטי ממציא שאינו חברה ניתן לבקש אגרה מופחתת.
מי שזכאי לאגרת הגשה מופחתת בישראל בעת ההגשה, אם עדיין יעמוד בתנאים בעת קיבול הפטנט יזכה גם באגרת הקיבול באגרה מופחתת.
צריך לזכור שיש אגרות רבות לפטנטים ואגרת ההגשה היא אחת מיני אגרות רבות קיימות, בקשת הפטנט יכולה להשתנות מבחינת אורכה ובישראל, יש לכך משמעות מבחינת עלות האגרות, למשל למי שיש יותר מ- 50 תביעות בתוך בקשתו לפטנט ישלם תוספת אגרה.
עלות האגרות משתנה ממדינה למדינה, למשל אגרה לבקשה ארעית פרוביזיונל למבקש שסטאטוס של סמול אנטיטי הנה 150$ אך אם מבקש יגיש בקשה לפי אמנת פאריס האגרה הנה כ- 8,500 ₪.
חשוב להתייעץ עם עורך פטנטים לפני תשלום האגרה וכן לדעת את עלות האגרות לבקשה אותה מגישים בטרם ההגשה כדי למנוע הפתעות.
צור קשר לפרטים נוספים בטלפון 03-9711011.
במשרדנו אנו לא גובים עלות לפגישת היכרות ראשונה, בפגישה הראשונה אנו חותמים על הסכם סודיות, לאחר חתימה על הסכם סודיות במידת האפשר אנו נותנים הצעת מחיר לתכנון קונספט עקרוני שנעשה על ידי צוות טכני והצעת מחיר לניסוח בקשה ארעית מסוג פרוביזיונל או בקשה לפטנט על ידי עורך פטנטים יועץ, כמו כן, אנו מספקים שרותים נוספים משלב הרעיון למוצר, למשל תכנון וייצור דגם, סרטוני אנימציה, פניה לחברות ומשקיעים ועוד…
טלפן עכשיו לפגישה ללא עלות 03-9711011.
עלות מול תועלת ברישום פטנטים הנה שאלה שממציאים וחברות מעלים, אומנם לרישום פטנטים יש עלות, אך תמיד צריך לבחון את האופציה האחרת קרי לא להגיש פטנט, במקרים רבים אי הגשת פטנט תגרום למתחרים או אם ממציא רוצה לפנות לחברות ולהציע להם המצאה, לפני כן, לפני שיווק ופרסום ההמצאה חייבים להגיש בקשה לפטנט. חשוב לדעת אם ממציא מפרסם את המצאתו בטרם הגשת הפטנט, הוא לא יכול להגיש בקשה לפטנט לאחר פרסום הבקשה.
גם אם יגיש ויקבל פטנט אותו אחד שראה את הפרסום יכול להגיש בקשה לביטול פטנט, אם הרשם יראה שאכן ההמצאה פורסמה באופן פומבי בטרם הגשת הפטנט יבוטל הפטנט.
עלות רישום הפטנט יחסית במקרים רבים זניחה לעומת ההכנה שהפטנט יכול להניב, הסיכון הוא שלא כל פטנט מצליח ואז קיימת הוצאה שאין בגינה הכנסה.
אם ממציא מחפשת משקיע בדרך כלל זו שאלת סף האם הוגש פטנט, רוב המשקיעים לא ישקיעו בהמצאה חדשה שאין לה בקשה לרישום פטנט לפחות, יש כאלו שאף יבקשו שיהיה כבר פטנט רשום.
לפרטים נוספים צורו עמנו קשר בטלפון 03-9711011.
כדי להתחיל ברישום פטנט צריך המצאה, אם יש לך המצאה צור עמנו קשר לקבלת פרטים, טלפן עכשיו לשיחת היכרות ללא עלות, טלפן 03-9711011.