יש לי רעיון לפטנט רשום ישראלי, האם פטנטים ישראלים נמכרים ? כך ניתן לשמוע לעיתים ממציאים שואלים. תחילה האם ניתן לרשום פטנט על רעיון ? האם כפטנט רשום בישראל ?
האם ניתן לרשום פטנט על רעיון? באופן עקרוני רישום פטנט הנו על המצאה, רעיון הנו השלב הראשוני בדרך כלל, העולה במחשבתו של הממציא, בכדי להתקדם לשלב הגשת בקשת פטנט, צריך להפוך את הרעיון להמצאה. כלומר לקחת את הרעיון ולבצע תכנון קונספט עקרוני, להראות דרך יישום טכנית לביצוע ההמצאה באמצעות איורים וחמר טכני כתוב המסביר את עיקרי ההמצאה.
כלומר על רעיון לא אבל אם צוות טכני יכול להגדיר דרך טכנית חדשה שיש בא טכנולוגיה אז ניתן בשלב הבא להתייעץ עם עורך פטנטים שיבדוק האם ניתן לנסח בקשה לפטנט, בדרך כלל עורך הפטנטים יחפש די פרטים טכניים שיאפשרו לו לערוך את בקשת הפטנט.
רעיון לפטנט ישראלי
האם להגיש בקשה בכדי לקבל פטנט רשום בישראל? לעיתים ממציאים חושבים אוטומטית על העולם הגדול, בעיקר על ארה"ב, אבל ישנם מספר יתרונות בהגשת בקשה לרישום פטנט בישראל, תחילה העלות בדרך כלל זולה יותר, עלות אגרת הגשת פטנט בישראל הנה נכון ליום 18.11.12 1,075 ₪ בלבד, בנוסף ניתן להגיש בקשה לזירוז ולקבל בישראל (במידה והבוחן מאשר בהתאם לחוק ולפסיקה) פטנט רשום, הודעה על קיבול פטנט יכולה במקרים מסוימים להתקבל תוך חודש חודשיים.
רעיון לפטנט מחוץ לישראל
לאחר קבלת הפטנט הישראלי ניתן להגיש בקשה אמריקאית עם זירוז על סמך קיבול הבקשה הישראלית, באופן זה ניתן למעשה לקצר את תהליך הבחינה האמריקאי באופן משמעותי, לכן הגשת פטנט אמריקאי תחילה, לעיתים רק גורמת לקבלת פטנט מאוחר יותר בארה"ב לעומת הדרך שלעיל.
בנוסף, הגשת פטנט בישראל מקנה תאריך בכורה לפי אמנת פאריס, כלומר מי שהגיש פטנט בישראל יכול להגיש בקשת פטנט בחו"ל במדינות החתומות על אמנת פאריס, שהן עיקר המדינות החשובות, לדוגמא ארה"ב, אירופה, יפן, סין, קנדה, דרום אפריקה ועוד מדינות רבות, ובתנאי שיגיש בקשות בחו"ל לפני שחלפו 12 חודשים מיום הגשת הבקשה הישראלית.
כך אם משהו יגיש בקשה לפטנט בחו"ל (מתחרה) אם יגיש המבקש ישראלי את בקשתו בטרם חלפו 12 החודשים, יזכה בזכות המבקש הישראלי הראשון על לפני מבקש במדינה אחרת לדוגמא בארה"ב.
האם פטנטים ישראלים נמכרים? כן בהחלט, פטנטים רבים ישראלים נמכרים ומקנים לבעליהם תשלומים לדוגמא לפי תמלוגים או עסקאות של רכישת הפטנט בתשלום חד פעמי וכמו כן בדרכים עסקיות שונות כמו פתיחת חברה חדשה עם משקיעים ועוד.
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש לבחון כל מקרה לגופו ולהתייעץ עם עורך פטנטים. חברתנו מספקת שירותים משלב הרעיון ועד למוצר, אב טיפוס פטנטים והמצאות של מוצרים שפותחו בתחומים שונים ומגוונים, פיתוח פטנטים הנו הליך שמצריך ידע, דמיון ויצירתיות ובנוסף יכולת מימוש טכנית, בעבודתנו אנו משלבים עורכי פטנטים יועצים, שילוב בין צוות טכני לעורך פטנטים הנו חשוב כי תהליכים אלו שלובים האחד בשני ומשפיעים האחד על השני.
עורכי הפטנטים היועצים שלנו והצוות הטכני יכולים לעזור לך, המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, צור קשר לקבלת פרטים נוספים בטלפון 03-9711011.
שאלות ותשובות נפוצות בתחום רעיון לפטנט רשום
במשרדנו צוות טכני רב תחומי ועורכי פטנטים שיכולים לעזור לממציאים ומבקשים משלב הרעיון, תחילה יש להפוך את הרעיון להמצאה, אחד התנאים לקבלת פטנט שמדובר בהמצאה, הצוות הטכני שלנו מבצע תכנון קונספט קרי מראה דרכים אפשריות ליישום ההמצאה באופן תיאורטי, תכנון הקונספט הנו שרטוטים והסברים טכניים, לאחר שהממציא או המבקש מאשר את תכנון הקונספט העקרוני, החומר עובד לעורך פטנטים לניסוח הבקשה לפטנט, טלפן עכשיו לחתימה על הסכם סודיות ושיחת היכרות ללא עלות כדי לקבל הצעה ופרטים בטלפון 03-9711011.
ממציא בעל רעיון טוב שמוגן בפטנט יכול לקבל הכנסות מהפטנט במספר דרכים ואפשרויות מסחריות, האפשרויות הם רבות להלן חלק מהאפשרויות:
תמלוגים: אפשרות אחת היא קבלת תמלוגים על כל יחידה שנמכרת או מיוצרת, אופציה זו טובה לממציא אם ההמצאה נמכרת בכמויות גדולות מאידך אם ההמצאה לא תימכר בכמויות גדולות היקף ההכנה של הממציא מהפטנט יהיו בהתאם.
תשלום מראש והעברת בעלות: חברות לעיתים רוכשות את הפטנט מהממציא והממציא מעביר את הזכות שלו בפטנט באמצעות העברת בעלות, העברת בעלות הנה הליך שיש לעשות במדינה בא נרשם הפטנט ובדרך כלל מלווה בעלות בקשה של עורך פטנטים ובאגרה.
שילוב בין תמלוגים ותשלום מראש: אם אפשר במקרים רבים רצוי לשלב בין תמלוגים ותשלום מראש, התשלום מראש נותן כבר הכנסה לממציא והתמלוגים יכולים להיות משולמים למשך שנים רבות, תוקף פטנט הנו עשרים שנה כלומר מוצר שיש לו פוטנציאל למכירה לשנים רבות יכול להניב לממציא הכנסות לאורך שנים רבות.
משקיעים: ניתן לפנות למשקיע שישקיע בפטנט ולהקים יחד אתו חברה כאשר הבעלות הנה משותפת לממציא ולמשקיע. יחס הבעלות בחברה שתהיה בעלים של הפטנט בדרך כלל משמעותי ביותר, תמיד עדיף להישאר ביותר מ 51% מהבעלות מאחר והרוב בעל המניות הוא מחליט בדרך כלל לגבי פעילות החברה.
גיוס המונים: בשנים האחרונות מתרבים המערכות לגיוס המונים, גיוס המונים הכוונה שמקבלים הרבה השקעות קטנות מהרבה אנשים וגופים שונים, שומרים על הבעלות בפטנט אך צריך לתת תמורה לכל משקיע ותורם. יש מספר פלטפורמות אינטרנטיות מובילות בתחום בישראל ומחוץ לישראל שהצליחו לגייס הון רב במערכות גיוס ההמונים.
תמיד רצוי לשתף פעולה עם חברות שנמצאות בתחום ההמצאה, בדרך כלל יש להם יתרון אסטרטגי שיש להם נקודות שיווק ומכירה רבות וניתן לעשות שימוש בתשתית הקיימת שלהם למכירת המוצר המוגן בפטנט.
פיתוח פטנטים משלב הרעיון מתבצע על ידי צוות טכני בחברתנו, תחילה אנו שומעים את הממציא, כמובן לאחר חתימה על הסכם סודיות, לאחר קבלת פרטים מהממציא אנו עורכים ישיבת סיעור מוחות ומוסיפים ומגדירים מידע טכני ואפשרויות שונות לביצוע ההמצאה, תכנון הקונספט מועבר לממציא לבדיקה ולהוספת מידע ודרישות, לאחר אישור תכנון הקונספט שכולל שרטוטים והסברים טכניים החומר מועבר לערוך פטנטים שלנו שמנסח את בקשת הפטנט, הבקשה מוגשת לרישום פטנט בלפחות מאחת ממדינות החתומות על אמנת פאריס, לאחר קבלת אישור הגשה ממשרד הפטנטים, השלב הבא הנו תכנון וייצור דגם לבדיקת היתכנות. הממציא בודק אם הדגם שעונה לצרכיו, אן יש שינויים ותוספות יש צורך לעשות סבב נוסף לשיפור המוצר. בשלב הבא מבצעים עיצוב ותכנון אב טיפוס סופי, ניתן לאחר מכן לייצר שוב בהדפסה תלת ממדית לעיתים את הדגם ולבדוק אותו. לאחר מכן מתחילים בהכנת ייצור כלים לייצור המוני למשל תבנית להזרקת פלסטיק ושטנצים שונים בארץ או מחוץ לישראל. לאחר בדיקת אב טיפוס ראשון שהוא ראש סידרה אפשר להתחיל בייצור.
התהליך המתואר לעיל לעיתים משתנה לפי המקרה למשל שיש תוכנה אפליקציות, ביולוגיה וכימייה, שמדובר במוצר שיש לו יותר מחקר ויש רמות אי ודאות גדולות לעומת מוצר שיש בו בעיקר פיתוח בלבד, ניתן לקבל פרטי בשיחת היכרות ללא עלות, טלפן עכשיו לטלפון: 03-9711011.
כדי להתחיל להפוך רעיון לפטנט ולמוצר טלפן אלינו עכשיו הצוות שלנו ישמע אותך לאחר חתימה על הסכם סודיות ותקבל פרטים לקידום הרעיון, השיחה ללא עלות אז טלפן/ני עכשיו 03-9711011.