קיימים בארץ ובעולם ממציאים שונים. ישנם ממציאים מזדמנים שבאופן מקרי במפגש בין דמיון וצירוף מקרים בסיטואציות שונות מגלים פתאום תגלית או המצאה חדשה. חלקם של הממציאים המזדמנים מתייחסים ברצינות להמצאתם וחלקם שוכח מההמצאה לאחר זמן קצר. אלה מבין הממציאים אשר מתייחסים ברצינות להמצאתם מחפשים את הדרך הנכונה כדי לקדם אותה. קיימים גם ממציאים מתמידים ובעלי ניסיון אשר באופן שוטף מחפשים וגם מוצאים המצאות חדשות ומגוונות.
כאשר ממציאים אלה מגיעים לחברתנו אנו חותמים להם בתחילה על הסכם סודיות ואנו מתחייבים לשמור על סודיות ואז אנו דנים איתם על קידום המצאתם במסלולים שונים המתאימים להם ולהמצאתם.
בדרך כלל יש צורך בכוח רצון רב כדי לממש ולקדם המצאה אשר הממציא מאמין בה. לעיתים הממציא נתקל בהתנגדות או ספקנות במעגל הקרוב של חייו למשל של חברים או בני משפחה והממציא צריך להחליט האם המצאתו ראויה לקידום או שיש לגנוז ולפסול אותה. לפעמים ביקורות חיצוניות מאפשרות לממציא בעל הדמיון לשכלל את המצאתו ולהתגבר על קשיים שונים המתגלים לו.
חברתנו עוזרת לממציא ומייעצת לו בתחום הטכני, התכנוני, המסחרי, הפיזיקאלי, הפטנטבילי, בדגמים ואבי טיפוס, בייצור , בשיווק וכו'.
ישנם ממציאים הממשיכים ללוות את המצאתם ואת הפטנטים שלהם לאורך כל הדרך עד להצלחה וישנם ממציאים אשר רק מתחילים בתהליך ולאחר מכן מוכרים את הקניין הרוחני שלהם בהמצאה ובפטנט לגורמים שונים המקדמים אותם.
ישנן המצאות שמתקבלות בשוק במהירות ובהתלהבות וישנן המצאות שמתקבלות בספקנות ובאיטיות; ממציא הטלפון אלכסנדר גרהם בל קיבל פטנט אמריקאי מספר 174,465 בשנת 1876 והציג את הטלפון בתערוכה שהתקיימה בפילדלפיה. בתחילת התערוכה עברו אנשים רבים ליד הדוכן שלו ולא הביעו התעניינות במכשיר החדש והמשונה שהציג.
לאחר מספר ימים של חוסר התעניינות מצד הציבור, בל שקל לעזוב את התערוכה עם המצאתו, אך מר הובנר הצליח לשכנע אותו להישאר ולהמשיך להציג את הטלפון בתערוכה.
הקיסר הברזילאי דון פדרו אשר ביקר בתערוכה והכיר את פרופסור אלכסנדר גרהם בל, ניגש לדוכן שלו והתעניין בהמצאתו. לאחר שבל הסביר לקיסר על המצאתו הוא פסע והלך לחלקו הרחוק של הביתן ודיבר עם הקיסר דרך מכשיר טלפון נוסף. הקיסר היה מופתע ומלא התלהבות מההמצאה החדשה כאשר שמע את קולו של בל בוקע מהמכשיר ואז התהפכה המגמה והטלפון של בל היה למוקד החשוב ביותר בתערוכה.