25 שנות ניסיון בפיתוח מוצרים ורעיונות אשר זכו להצלחה רבה ברחבי העולם. אנו עובדים עם ממציאים פרטיים וחברות, עם אוניברסיטאות ומכוני מחקר, מוסדות צבא וביטחון.
התמחותנו היא בבניית אבי טיפוס ודגמים, סיוע והכוונה במימוש ההמצאה ואספקת שירותים כוללים לממציאים וחברות.
חברתנו ידועה כמוצאת פתרונות יצירתיים מהשלב הרעיוני ועד לייצור המוצר ע"י צוות מומחים בתחומים רבים.
פיתוח מוצר או פטנט דורש ידע וניסיון בתחומים רבים, הפתרונות שימצאו אנשי פיתוח המוצר החל מהשלב הרעיוני ודרך יישום המוצר בשלבים השונים, ישפיעו על עלויות ייצור המוצר ועלויות פיתוח וייצור קו הייצור וכלי הייצור, הנדסת אנוש- קרי דרך השימוש במוצר ועיצוב המוצר שמעביר את חווית השימוש ועוד.
בפיתוח מוצר בחברתנו אנו מציעים ליזם או לחברה חלופות שונות אפשריות ליישום המוצר בשילוב עם עורכי פטנטים יועצים המנסחים את בקשת רישום הפטנט ומגנים על הטכנולוגיה או על העיצוב באמצעות רישום מדגם, אנו מוצאים פתרונות שונים ועוזרים בפיתוח המוצר והפטנט.
פיתוח מוצר ופטנט
בתהליך פיתוח מוצר אנו משתמשים באמצעי ייצור ובניית דגמים שבבית המלאכה שלנו, לרבות במכונות לעיבוד שבבי וחריטה, במדפסות להדפסה תלת מימדית לחלקי הפלסטיק ובמעבדת אלקטרוניקה עם אמצעי פיתוח תוכנה (אפליקציות) חומרה, אופטיקה ועוד.
אנו מפתחים החל ממוצרים "פשוטים" כגון חלקי פלסטיק ומתכת וכמו כן מוצרים מורכבים רב תחומיים.
מוצרים שפותחו בחברתנו פיתוח מוצרים במכאניקה ואלקטרוניקה ועוד:
• מוצרים מפלסטיק ומתכת
• מערכות שינוע פיקוד ובקרה
• אבטחת מידע למחשבים ואינטרנט
• מכשיר לבדיקת DNA
• מערכות חילוץ מבניינים
• מודם לתקשורת מחשבים
• מגן קרינה לטלפון סלולארי
• מוצרים אלקטרו מכאניים
• סנסורים וגששים
• חלון חכם
• משחקים וצעצועים
• גלאי מזג אוויר
• מוצרים לתינוקות
• מוצרים לאנרגית שמש
• מכשור גמולוגי וססמולוגי
• מגן ברקים
• רובוטים
• מוצרים ביתיים
• מכשור מדעי ורפואי
• מתקנים וקווי ייצור
• מוצרים לתעופה וימאות
• מוצרים לחיות
• מוצרים מתנפחים
• מוצרים מעור ובד
• מוצרים לרכב
• מוצרים לספורט
• מוצרים ביטחוניים וצבאיים
• מוצרים אופטיים
• מוצרים מגנטיים
• מוצרים לתשתיות ובניין
• דגמים לבתים
• ופרוייקטים רבים נוספים
איך לייצר מוצר חדש?
"פיתוח" ו"ייצור" – שתי מילים שכל אחת מהן היא עולם שלם של בעלי מקצוע ומומחים, טכנולוגיות ומכשירים, חקר שוק, תהליכי תכנון, עיצוב, בנייה, הרכבה, ניסוי, בקרה, ועוד, שמתכנסים יחדיו לשורה תחתונה של הרבה מאד משאבים ובעקבותיהם – הוצאות כספיות שיכולות לנוע בין עשרות אלפי להרבה מיליוני שקלים.
לכן, יהיה הרעיון מלהיב ומרגש ככל שיהיה, כדאי מאד לערוך שורה של בדיקות ומבחנים לפני שיוצאים לתהליך של תכנון מוצר, או ייצור מוצר חדש.
כל מי ששואל את עצמו איך מתחילים לייצר מוצר, או איך לפתח המצאה, מוזמן להמשיך ולקרוא עד הסוף.
פיתוח ועיצוב מוצרים – הגדרת מטרה אסטרטגית
השאלה הראשונה שצריך לשאול לפני שבכלל מתחילים לזרוק לאוויר רעיונות לפיתוח מוצר היא: למה זה טוב ולמה אנחנו רוצים לפתח את זה?
נניח לרגע בצד את המקרה של אותו ממציא נלהב שרואה לנגד עיניו רק חזון של בניית מוצר שיהפוך את הרעיון שלו למציאות ומוכן לשאת בהשלכות גם אם יסתבר שהוא המעריץ היחידי שלו ואין לו קונים.
בכל מקרה אחר, לתהליך פיתוח מוצר, מחיר שצריך להצדיק את עצמו ולשרת מטרה כלשהי.
יש מגוון מטרות אפשריות, שיכתיבו את אבני הדרך החשובות לפיהן ייבנו תהליכי הפיתוח והייצור, כגון הגדרת התקציב, הקצאת משאבים, בניית התכנית העסקית, צורך בגיוס הון, וכמובן, אופיו ותכונותיו של המוצר החדש:
- פיתוח שוק – ישנם מקרים, בהם מחליטים לפתח מוצר כדי להתרחב במסגרת שוק קיים או לחדור לשוק חדש, כדרך להעמיק נוכחות בשוק, לבסס מעמד מול מתחרים, או כמנוע לצמיחה כלכלית.
- בניית אוטוריטה ומוניטין בנישה מסוימת – מטרה מרכזית עבור יזם, או חברה שמעוניינים לבנות או לשמר מוניטין בנישה שלהם ולחזק את מעמדם כמובילים בתחום.
- מענה על צורך – מוצר חדש יכול לתת מענה לחוסר מסוים. זה יכול להיות פתרון טכנולוגי, הנדסי, או אפילו שדרוג של רכיב קטן בתוך מוצר מורכב וגדול, שישדרג וייעל אותו.
אלו הן רק שלוש דוגמאות מתוך מגוון רחב של מטרות אסטרטגיות רלבנטיות. לא משנה מה הסיבה לפיתוח המוצר, ברגע שמגדירים אותה, הרבה יותר קל לדעת בשלבים המאוחרים יותר של התהליך, האם המוצר אכן עונה על המטרה לשמה הוא מפותח, האם צריך לבצע התאמות ושינויים או האם מוטב לזנוח אותו ולעבור לרעיון אחר, כדי למזער נזקים.
שלבים בפיתוח מוצר
בין אם מדובר בפיתוח רכיבי מתכת, פיתוח מוצרים אלקטרוניים, או חלקי פלסטיק, יש כמה שלבים בסיסיים בפיתוח של כל מוצר:
ניתוח שוק – הגדרת קהל היעד של המוצר ומחקר יסודי לגבי גודלו, הצרכים שלו, רצונותיו, הסכום שהוא מוכן לשלם תמורת המוצר וכד'. מידע חשוב זה הוא חלק מבדיקת הכדאיות הכלכלית בטרם מתחילים להשקיע במוצר.
תכנון המוצר – בחינת חלופות שונות אפשריות מבחינת עיצוב, חומרים, כמויות, ועוד ובחירת הטובה ביותר מבניהן לאור המטרה הראשונית שהמוצר נועד לשרת וקהל היעד שלו.
רישום פטנט – לא על כל מוצר צריך, או מעוניינים לרשום פטנט. אך יש מקרים בהם מדובר על מוצר או טכנולוגיה חדשים ופורצי דרך, שיש להם סיכוי טוב לקבל הכרה כפטנט. אם זה אפשרי, מדובר על מהלך שעשוי להיות שווה הרבה מאד – גם בכסף וגם במוניטין.
פיתוח מוצר אב טיפוס או לפני כן דגם לבדיקת היתכנות – בניית הגרסה הראשונית של המוצר, בדומה לטיוטה, עליה ניתן יהיה לערוך בדיקות, התאמות, שינויים ושדרוגים עד לקבלת גרסת המוצר הסופית.
ייצור – השלב האחרון הוא ייצור מסחרי של המוצר המוגמר.
כמובן, שכל אחד מהשלבים מקפל בתוכו תתי-שלבים רבים ואוסף גדול של שיקולים ותהליכים שחשוב לבצע.
ככל שכל אחד משלבי התהליך יופקד בידיים מקצועיות, מנוסות ומיומנות, כך יבוצעו פחות טעויות ויחסכו משאבים רבים של כסף, זמן ומאמץ.
עלות פיתוח מוצר
עלות ייצור אב טיפוס כמו גם עלות ייצור המוני היא עניין שתלוי בהמון גורמים ולא ניתן להשוות עלות ייצור של מוצר אחד למשנהו. לשם המחשה, מספיק לחשוב על ההבדל שבין פיתוח רכיב פלסטיק קטן ופשוט שניתן להדפיס במדפסת תלת ממדית, לבין פיתוח מכונת הדמיה רפואית חדשנית, או פיתוח טכנולוגיה חדשה להעברת אותות טלוויזיה בכבלים. בדיקת כדאיות כלכלית מקדימה, תיתן את התשובה לנושא העלות.
שוקלים לפצוח בפיתוח מוצר חדש? מעוניינים לרשום מוצר חדש כפטנט?
אנחנו ב"אב טיפוס פטנטים והמצאות בע"מ" מעמידים לרשותכם את ניסיוננו הרב לאחר עבודה של עשרות שנים עם חברות גדולות, מכוני מחקר, אוניברסיטאות מוסדות צבא וביטחון וגם ממציאים פרטיים.
מוזמנים לפנות אלינו לייעוץ והכוונה, וגם להפקיד בידינו את הטיפול בכל אחד משלבי התהליך. צרו קשר:
בטלפון: 03-971-1011 | בדוא"ל: info@avtipus.com | או מלאו פרטים כאן ונחזור אליכם
שאלות ותשובות בתחום פיתוח מוצרים
תחילה יש לחשוב על ההמצאה או הרעיון מה היעד של המוצר, מה רוצים לעשות ומה המוצר נותן למשתמש, איזה יתרון, למה יקנו את המוצר המפותח ולא את המתחרה שלו. לאחר מכן צריך שצוות טכני יבחן כיצד להגיע ליעד, באיזו טכנולוגיה ודרך מפתחים את המוצר, לעיתים יש יותר מדרך אחת להגיע לתוצאה הרצויה.
תחילה ממצעים תכנון קונספט, תכנון הקונספט מיועד להגדיר את ההמצאה ואת הקונספט המוצע, לאחר תכנון הקונספט אפשר במקביל לתכנון הדגם להגיש פטנט. לאחר סיום תכנון הדגם היזם או הממציא בודק שהתכנון אכן מה שביקש ומאשר שרטוטים בתלת מימד הממחישים כיצד יראה הדגם. בשלב הבא מתחילים את בניית וייצור דגם, כאשר הדגם מוכן בודקים את ההיתכנות, לכן הדגם נקרא דגם לבדיקת היתכנות כלומר בודק היזם והממציא שאכן הדגם עובד לפי דרישותיו. בשלב הבא מתחילים לטפל בבניית וייצור אב טיפוס, לאחר הוכחת היתכנות בדגם לבדיקת ההיתכנות.
דגם לבדיקת היתכנות בודק את ההיתכנות הטכנולוגית שאכן השימוש מתבצע לפי רצון היזם או הממציא, אך הדגם אינו זהה למוצר הסופי, מטרתו הנה לצרכי בדיקות, אב טיפוס הנו ראש סדרה שהנו אחד לאחד לייצור הסדרתי, בדגם בונים ומייצרים אותו בבית המלאכה ובמעבדת פיתוח האלקטרוניקה והתוכנה, לצרכי אב טיפוס במקרים רבים צריך כבר לייצר כלים ומתקנים כדי להגיע לראש הסדרה, למשל תבניות לייצור פלסטיק ….
טולינג הם אמצעי הייצור לאב טיפוס או באנגלית Tooling, למשל תבניות, שטנצים, דיזות, ג'יגים מהם מייצרים אב טיפוס ולאחר מכן את הייצור ההמוני.
היתרון בהדפסת דגם במדפסת תלת ממדית שניתן לבדוק לאחר ההדפסה את הדגם, לפני כניסה להוצאה של אמצעי הייצור לדוגמת התבנית, אם לאחר בדיקה רואים שיש מה לשפר בדגם, אפשר לעדכן את התכנון ולהדפיס בזמן קצר דגם נוסף לפני ההתקדמות.
עריכת מעגל מודפס הנו העריכה של הפלטה עליה יושבים הרכיבים האלקטרוניים, צוות טכני עורך את המעגל וממקם את הרכיבים במעגל האלקטרוני.
עיצוב המוצר במקרים רבים מתחיל לאחר שיש דגם ראשון להוכחת היתכנות, אך כבר בדגם להוכחת ההיתכנות רצוי לתת את הדעת ולכוון לכיוון העיצוב העתידי, לאחר שהדגם מוכן וניתן להבין את הגודל הפיסי הדרוש למוצר, אפשר לעצב את המוצר באופן סופי לקראת ייצור אב טיפוס.
כן ניתן להגן על עיצוב מוצר על ידי בקשה לרישום לעיצוב בישראל או מחוץ לישראל. למשרדנו צוות יועצים עורכי פטנטים המגישים את בקשות העיצוב בישראל ומחוץ לישראל ובנוסף במקרים רבים מגישים גם בקשה לפטנט בנוסף לבקשה להגנה על העיצוב.
פיתוח אפליקציה שהמתחברת למוצר פיסי בדרך כלל מתבצע במקביל לפיתוח הדגם, בפיתוח מוצרים ישנם תהליכי פיתוח רבים שמתבצעים במקביל, הצוות הטכני שלנו במקביל לפיתוח המוצר כאשר מתחילים בפיתוח הדגם, מפתח את המכאניקה והפלסטיקה וכן מפתח אפליקציה שבמקרים רבים קשורה למוצר עצמו למשל להפעלת והפסקת המוצר קבלת התראות ועוד פונקציות רבות שניתן לבצע על ידי האפליקציה.
הטכנולוגיות בפיתוח וייצור מוצרים הן רבות להלן דוגמאות, הדפסה תלת ממדית, חיתוך בלייזר, עיבוד שבבי CNC, חריטה, הזרקות פלסטיק, שיחול, פיתוח אפליקציה, פיתוח תוכנה, פיתוח אלקטרוניקה…
אין מחיר מדף לפיתוח מוצר מאחר וכל מוצר משתנה בתחום הפיתוח, לעיתים מדובר בפיתוח משולב במספר תחומים למשל מכאניקה עם אלקטרוניקה ותוכנה, בשלב הראשון מכינים תכנון קונספט ולאחר מכן ניתן לתמחר את עלות פיתוח המוצר בקרוב.
זמן הפיתוח משתנה ממקרה למקרה, לעיתים פיתוח המוצר לוקח ימים בודדים ולעיתים חודשים, זמן הפיתוח משתנה לפי פשטות או מורכבות הפיתוח.
במחקר מנסים למצוא פתרון טכנולוגי שטרם ידוע למפתח איך יפתור אותו, יש השערות ויש כיווני מחקר אך מדובר בתהליך שתוצאותיו טרם נוסו ונחקרו, פיתוח מדבר על הדרך היישומית למשל אדם רוצה ליצור חלק פלסטי גיאומטרי מסוים, ברור שניתן לייצר אותו ולכן נדרש רק פיתוח כלומר תכנון ואין צורך לחקור שאפשר לייצר ולעשות שימוש בחלק.
פיתוח מוצרים באלקטרוניקה הנו חלק חשוב במהלך פיתוח המוצר, בעבר פיתוח מוצר היה מבוסס על אלקטרוניקה בשיטה אנלוגית, אך היום עיקר המוצרים המפותחים באלקטרוניקה מבוססים על תוכנה, כלומר "השכל" והחוכמה בפיתוח מוצרים הפך מלהיות על ידי רכיבים אלקטרוניים לרכיבי תוכנה הנמצאים במיקרו קונטרול. רכיבי האלקטרוניקה בדרך כלל יתמכו ברכיב התוכנה.
לעיתים אנשים מתחילים בשלב פיתוח מוצר בחלק החיצוני כלומר בפלסטיקה ובמכאניקה, אך זו טעות נפוצה, כאשר יש פיתוח מוצרים שמשלב אלקטרוניקה ותוכנה, רצוי תחילה לפתח את החלק הפנימי וממנו לצאת החוצה לעיתים במקביל.
כלומר דרישות המוצר יכתיבו במקרים רבים את הגודל ובנגזרת לכך יבוצע העיצוב. למשל מאפיינים כגון גודל הסוללה, גודל המעגל החשמלי, שנאי פנימי שיושב על המעגל וכן הלאה, אלו יכתיבו גודל בסיסי לביצוע המשימות הדרושות מהמוצר, לאחר מכן נעבור לשלם הזיווד קרי הפלסטיק והמכאניקה של המוצר.
במשרדנו צוות רב תחומי שמפתח מוצרים משלב הרעיון באלקטרוניקה, תוכנה, פלסטיקה, מכאניקה, חשמל ועוד בתחומים רבים אחרים, משלב את הפן הטכני והפן העיצובי בעת פיתוח מוצרים.
משרדנו מבצע פיתוח מוצרים רפואיים משלב הרעיון, במקרים רבים פונים אלינו רופאים, טכנאים בתחומים רפואיים ואנשים מתחומי הרפואה החשופים לבעיות שעולות בתהליכי עבודתם, אך לא רק במקרים רבים גם המטופלים ואנשים שנחשפים לבעיות רפואיות בעצמם או דרך משפחתם מוצאים פתרונות מחוץ לקופסה שיכולים לעזור לתחום הרפואה.
פיתוח מוצרים רפואיים הנו תחום עם מחזורים מכירות ויכולת גיוס משקיעים מרשימה מאוד לעומת תחומים אחרים, המצאות ורעיונות טובים, שפותרים בעיות רפואיות מקלים על מטופלים יכולים להוות פרויקטים משמעותיים מבחינה כלכלית ולעיתים גיוס ההון מהיר מאוד.
אך חשוב לזכור, שגם אם מגייסים הון המוצר עדיין לא בשוק, במוצרים רפואיים לעיתים הרגולציה וקבלת אישורים לשימוש במוצר יכול לקחת זמן רב יחסית ומוצרים אחרים כגון מוצרי צריכה.
הצוות שלנו מלווה את הממציאים והיזמים משלב הרעיון תחילה בתכנון קונספט עקרוני ובקשה לרישום פטנט על ידי עורך פטנטים יועץ ובהמשך בפיתוח המוצר, על ידי בניית דגם ובניית אב טיפוס עד לשלב סיום פיתוח המוצר.
פיתוח מוצר טכנולוגי יכול לשלב בתוכו במקרים רבים מספר תחומים, במשרדנו צוות טכני ועורכי פטנטים יועצים שמלווים את היזם והממציא משלב הרעיון, השלב הראשון הוא הגדרה טכנולוגית בשילוב הגדרת יעד המוצר הטכנולוגי. כלומר מאפיינים מה היעד של המוצר, מה רוצים שהוא יבצע, מה הביצועים הנדרשים בסיום הפיתוח.
לאחר הגדרת היעד, בודקים באיזה אמצעי טכנולוגי רצוי להשתמש להשגת היעד, לעיתים ישנם מספר דרכים טכנולוגיים שמאפשרים להגיע לתוצאה הרצויה, ויש לבחור מבחינה טכנולוגית מה האופציה העדיפה.
למשל אם מדובר בגלאי חדש למערכת אזעקה, האם נשתמש בטכנולוגיה של גלאי אינפרה אדום אקטיבי או פאסיבי, אולי בגלאי סאונד או דופלר, אולי בלייזר אולי בדרכים אחרות?
לאחר ההחלטה בבחירת טכנולוגיה ולעיתים כל אופציה יש לה יתרונות וחסרונות, עוברים לשלב תכנון הקונספט, רישום פטנט, תכנון דגם וייצור לבדיקת היתכנות, תכנון וייצור אב טיפוס, עד שמסיים את פיתוח המוצר הטכנולוגי.
עלויות פיתוח מוצר חדש נגזרות מתחום המוצר ומטרות, טרם פיתוח המוצר בפועל נדרש להגדיר את העיקרון, מה המטרה של המוצר החדש, האם מדובר במחקר או פיתוח, מה רמת הודאות או אי הודאות בפיתוח ועוד שאלות של אפיון כגון יעד מחיר מטרה לייצור או לצרכן, איכות ומיצוב המוצר קרי האם מדובר במוצר איכותי שיחזיק שנים רבות או מוצר עונתי והמשתמש יקנה מוצר אחר.
פיתוח מוצרים מתחיל מההגדרה, משרדנו מבצע תכנון קונספט עקרוני המגדיר מבחינה טכנית תחילה את ההמצאה באופן טכני, תכנון הקונספט הנם שרטוטים המלווים בטקסט המסביר אותם, שניתן לאחריהם לעבור לשלב תכנון הדגם וכן לעשות בהם שימוש לצרכי בקשת פטנט.
מטרת המוצר תגדיר את הצד הטכני, כלומר אם מדובר לדוגמא בכלי כתיבה, מה תרצה לעשות אתו, לכתוב או לצבוע …. האם עשו פעולה טכנית זו בעבר, למשל האם כתבו עם אמצעי זה בעבר אות שהנך ממציא את הדפוס אזי מדובר במחר שהוא יקר יותר מפיתוח, האם העט מיועדת לילד או למבוגר, מה איכות העט, מיועדת לחודש או לחמש שנים…. האם מחיר היעד שלה הוא 2 ₪ או 200 ₪ כל אלו שאלות שישפיעו על פיתוח מוצר.
עלויות פיתוח מוצר חדש יכולות להיות החל ממספר מאות שקלים ועד מיליוני שקלים ויותר, כמה עולה לפתח מאפרה לעומת חללית? תלוי בהגדרה והיעדים….
צרו עמנו קשר בטלפון 03-9711011 וקבעו פגישת היכרות ללא עלות כדי להתקדם ולקבל הצעה לפיתוח מוצר.
מהנדס פיתוח מוצר בדרך כלל למד הנדסה בתחום מסוים של המוצר המפותח, למשל מהנדס מכונות לתחום המכונות, אך אם מדובר במוצר כימי כנראה הוא לא יעזור, תחומי ההנדסה הם רבים, לא תמיד מהנדס הוא דווקא ידע מה הפתרון, לכן חוק הפטנטים מדבר על ממציא ולא מהנדס, ממציאים הם בדרך כלל מוצאים פתרונות יצירתיים לבעיות, המהנדסים אם הם בתחום יכולים בהחלט ליישם ולפתח את המוצר, במשרדנו יש צוות טכני המורכב תחילה ממציאים הם משלבים עורכי פטנטים כדי להגן על ההמצאה ומהנדסים ומעצבים המייעצים במידת הצורך.
חשוב להיות בעל מעוף, לעשות סיעור מוחות ולצאת מהקופסא, המטרה לייעל ולמצוא פתרונות ייחודיים וחדשניים בפיתוח מוצר חדש.
למשל פיתחנו חלון חדש לחברה מובילה בארץ, הם ניסו לפתח את אותו חלון במשך 8 שנים, יש להם צוות מהנדסים מעולה ואולי הטוב יותר בארץ בתחומם, אך לא היה להם מעוף וחשיבה יצירתית. תוך 3 חודשים העמדנו דגם עובד ע"י צוות מתחום אחר, דווקא אנשים מתחום אחר יכולים להביא לא פעם פתרונות מיוחדים שידהימו את הצוותים המנוסים יותר באותו תחום.
אם יש לכם המצאה צרו עמנו קשר בטלפון 03-9711011 כדי שניתן לכם הצעה לקידום פיתוח המוצר.
תהליך פיתוח מוצר הנו תהליך שמתחיל מרעיון בדרך כלל, רעיון יכול להפוך למשהו חדש כלומר המאה חדשה שאפשר להגיש ואולי לקבל עליה פטנט או רעיון למוצר קיים שאין בו חידוש למשל ייצור של עוד מוצר ידוע לדוגמא סיר, כלומר אין בו חידוש והכל ידוע הטכנולוגיה ידוע והתוצאה ידוע.
לכן נהוג לחלק את תהליך פיתוח מוצר לשני ענפים, מחקר ופיתוח, מחקר כאשר יש רמת אי ודאות גדולה ומדובר בעניין שלא נעשה קודם וייתכן ויעבוד וייתכן ולא יעבוד, בדרך כלל המחקר ילווה בניסויים לבדיקת היתכנות.
פיתוח הנו מקרה שקל יותר, כלומר כבר ייצרו סיר בעבר אז ברור שנצליח לייצר סיר כמוצר חדש, כלומר עוד מאותו הדבר אך כאשר בפיתוח יש המצאה חדשה או רעיון חדשני שטרם בוצע, אז רמת אי הודאות עולה ואז לעיתים יש לבצע בדיקת היתכנות כדי לבדוק אם הקונספט אכן עובד להגשמת המטרה של פיתוח מוצר חדש.
תהליך פיתוח מוצר חדש אפשר למנות מספר שלבים, העיקריים שבניהם, רעיון, תכנון קונספט, תכנון דגם, ייצור דגם, עיצוב, תכנון כלים ומתקנים לייצור, תכנון אב טיפוס, ייצור אב טיפוס.
רעיון הנו שלב הראשוני השלב הטרום המצאתי לעיתים, למשל שרואים בעיה ומוצאים דרך לפתרון או ייעול של תהליך…
תכנון קונספט הנו שלב של שרטוטים עקרוניים הממחישים את הרעיון והופכים אותו במקרים רבים להמצאה חדשה, ניתן באמצעות תכנון הקונספט להיעזר בתוצריו לצורך בקשה לפטנט.
תכנון דגם הנו שלב של פתרונות טכניים מידות לעיתים בחירת חומר אך לא תמיד, מאחר ולאחר התכנון של הדגם ברוב המקריים טרם משתמשים בחומרי גלם סופיים ייצור.
ייצור דגם הנו לאחר התכנון מייצרים דגם ראשון לעיתים אינו מעוצב כדי לבדוק שהפתרונות הטכנולוגיים אכן עובדים לצרכי בדיקת היתכנות. למשל במקרים רבים הפלסטיק יודפס במדפסת תלת ממדית ולא מחומר גם סופי כלומר לא בהזרקת פלסטיק.
עיצוב לאחר שמוודאים שהדגם עובד יש את הבסיס לעיצוב עוטפים את הטכנולוגיה בזיווד יפה ומעוצב.
תכנון כלים ומתקנים כלומר תבניות שטנצים אמצעי שיחול וקווי ייצור כדי ליצור אב טיפוס שהנו ראשון בסדרה.
תכנון אב טיפוס שיבנה באמצעות כלים ייעודיים לעיתים לחלקים מיוחדים לעיתים במוצר
ייצור אב טיפוס באמצעות כלי הייצור קרי הוא יהיה הראשון בסדרת הייצור.
בכל שלב לעיתים יש מקצה שיפורים וחזרה על אותו שלב כאשר יש צורך לשפר ולשנות או שיש רעיונות ושיטות יישום חדשות לשיפור.
לתהליך פיתוח מוצר טלפן עכשיו 03-9711011 פגישת היכרות ללא עלות.
מהו המצאת מוצר? מוצרים והמצאות מה הקשר? יש קשר הדוק בין המצאת מוצר למוצר עצמו, אך ההמצאה והפטנט צריכים לבדוק שאכן מגדירים את המוצר המפותח, כלומר לעיתים אנשים ממציא המצאה מגישים בקשה לפטנט על ידי עורך פטנטים ופונים לחברה לפיתוח מוצר שמפתחת את המוצר בדרך אחרת לגמרי מהדרך עליה הממציא קיבל פטנט.
המצאת מוצר הנו למעשה המצאת המצאה עליה ניתן להגיש פטנט המוצר אינו מוגן ללא רישום פטנט או עיצוב, ההגנה היא מכוח קניין רוחני ולא על המוצר עצמו, פטנט ועיצוב הנם זכויות משפטיות שיש לעגן אותם ולרשום אותם לפי החוק.
משרדנו מטפל משלב הרעיון בהמצאות שהופכות למוצרים, הנכון הוא המצאת המצאה שהופים אותו למוצר, צור קשר לפגישת היכרות ללא עלות טלפן עכשיו 03-9711011.
חברות פיתוח מורצים כמו במקרים רבים אחרים חשוב שיהיה ניסיון, לחברות צוות בעל ניסיון של מעל ל- 30 שנה בפיתוח מוצרים, הצוות שלנו מונה אנשים מתחומים שונים ואנו יודעים לפתח מוצרים בתחומים רב מערכתיים, כלומר צוות מתחומים שונים יודע לשלב את הפיתוח למוצר אחד.
למשלם בתחום אלקטרוניקה, מכאניקה, חשמל, פלסטיקה, מחשבים, אפליקציות קרי תוכנה, אופטיקה ועוד תחומים רבים מגוונים, אנו מפתחים מוצרים בתחומי הרכב, מוצרים צריכה, מוצרים רפואיים, מוצרי ביטחון, מוצרים צבאיים, מוצרים לים, מוצרים לאוויר, מוצרים לבית ולמטבח ועוד תחומים רבים ומגוונים.
צור קשר לקבלת פרטים ופגישת היכרות ללא עלות טלפן עכשיו 03-9711011.
פיתוח מוצר רפואי הנו מקרה פרטי של פיתוח בכלל, במוצרים רפואיים לעיתים תהליכי הפיתוח שונים, כלומר לדוגמא יש שלב של ניסוי בבעלי חיים ובבני אדם מאוחר יותר, יש תקנים שונים ומחמירים לעומת מוצרים צריכה, לכן יש צורך בניסיון ייחודי לתחום זה.
משרדנו פיתח עשרות מוצרים רפואיים בתחומים מגוונים, למשל מוצר לקיצור זמן של דיאליזה, מוצר יותר מאחד אורתופדי, מוצר לטיפול בפיגמנטים בעור, מוצר רפואי לפתרון בעיות פרוקטולוגיות, מוצר רפואי לאופטומטריסטים, מוצר רפואי לטיפול בעגן ועוד מוצרים רבים ומגוונים.
בשלב הראשון יש להגדיר את הרעיון וההמצאה ולהגיש פטנט כדי להגן על ההמצאה, לאחר מכן ניתן לפנות לתהליך תכנון וייצור הדגם, חיפוש משקיעים ….
פיתוח מוצר צבאי והגשת פטנט הנו מקרה ייחודי, חוק הפטנטים מגביל ממציאים אזרחים ישראלים מלהגיש מוצרים מסוימים למשל נשק מחוץ לישראל, יש תהליך אותו יש לבצע נכון כדי למנוע טעויות. תחילה אם מדובר במוצר צבאי שנכלל בתוך ההגדרה שבחוק הפטנטים, ניתן להגיש את ההמצאה לפי החוק רק בישראל, רשות הפטנטים תעביר את ההמצאה למשל בתחום הנשק למשרד הביטחון. משרד הביטחון רשאי לאסור להגיש את אותו פטנט מחוץ לישראל ואף רשאי להעביר את הבעלות אליו תוך פיצוי של מבקש הבקשה שהוגשה לרשות הפטנטים.
ישנה ועדת פיצויים שתעניק פיצוי הולם לפי עמדת הוועדה, אם משרד הביטחון לא עשה דבר תוך 6 חודשים מיום ההגשה רשאי המבקש להתקדם ולהגיש את הבקשה גם מחוץ לישראל תוך כדי שהוא מבקש תאריך בכורה מהבקשה הישראלית לבקשה מחוץ לישראל לפי אמנת פאריס. כך שתאריך הבקשה שהוגשה מחוץ לישראל יקבל את התאריך של הבקשה שהוגשה בישראל וישמר למבקש תאריך הבכורה.
משרדנו פיתח מוצרים צבאיים רבים והכין מסמכי להמצאות רבות שהוגשו בגינן בקשות פטנטים. מוצר צבאי יכול להיות בתחום נשק, תחמושת, באוויר, בים וביבשה.
אם יש לך מוצר צבאי צור עמו קשר לקבל הצעת מחיר ופרטים נוספים טלפן עכשיו 03-9711011.
השלבים של פיתוח מוצרים חדשים הינם הגדרת רעיון או המצאה, תכנון קונספט עקרוני, תכנון דגם לבדיקת היתכנות, ייצור דגם לבדיקת היתכנות, תכנון אב טיפוס וכלים לייצור, ייצור כלים ואמצעי ייצור, ייוצר אב טיפוס ראשון ראש סידרה, ייצור טסט סידרת ייצור ראשונה, ייצור המוני.
הגדרת רעיון או המצאה: הגדרת הרעיון או המצאה הוא השלב הראשוני בו מגדירים את המטרה, מה רוצים לעשות, איזו בעיה פותרים, למה המוצר שמפתחים יימכר? למה הוא יהיה טוב יותר לעומת אחרים, מה מחיר היעד לצרכן? אלו שאלות שיש לבדוק ולהגדיר בחינה רעיונית.
תכנון קונספט עקרוני: בתכנון הקונספט המבוצע על ידי צוות טכני מראים שרטוטים עקרוניים של ההמצאה והרעיון, השרטוטים מלווים בהסבר תמציתי המתאר את הרכיבים באופן כללי הנמצאים בשרטוט ובוחרים את הטכנולוגיה העקרונית למוצר. כמו כן באמצעות תכנון הקונספט אפשר כבר להגיש בקשה לרישום פטנט או בקשה לעיצוב לרישום זכויות.
תכנון דגם לבדיקת היתכנו: מבצעים תכנון כדי לבדוק באיזו דרך ליישם את הקונספט, כלומר יורדים לרזולוציה יותר ספציפית, מידות חומרים עקרוניים.
ייצור דגם לבדיקת היתכנות: בייצור הדגם משתמשים בבית מלאכה מכאני ומעבדת אלקטרוניקה אך עדיין לא מדובר בייצור המוני. כלומר אמצעי הייצור יהיו למשל מדפסת תלת ממדית, מחרטה, עיבוד שבבי וטכנולוגיות המיועדות לייצר דגם בודד ולא לשכפול המוצר באופן המוני.
תכנון אב טיפוס: בעת תכנון אב טיפוס מבצעים עיצוב סופי של המוצר, כמו כן מתכננים כלים לייצור סופי, תבניות שטנצים, אמצעי שיחול, תכנון סופי של מעגלים אלקטרוניים למכונות השמה ועוד.
ייצור אב טיפוס: ייצור אב טיפוס מתבצע באמצעות הכלים והמתקנים לייצור המוני, אב טיפוס הנו הראשון בסדרת הייצור. תחילה מייצרים כמות קטנה לטסט, לאחר שיפורים והתאמות אפשר להתלחיל לבצע את הייצור ההמוני.
חשוב מאוד לפני שחושפים את המוצר לחתום על הסכם סודיות עם חברה בעלת ניסיון בתחום שלא תעלם מחר, כמו כן חשוב במקביל לפיתוח המוצר או לפניו להגן על ההמצאה והעיצוב על ידי רישום פטנט ועיצוב, במשרדנו אנו מספקים שרותים משולבים על ידי צוות טכני ועורכי פטנטים משלב הרעיון, בפגישת ההיכרות חותמים על הסכם סודיות ואם המזמין מעוניין במקביל ולפני הפיתוח מגישים בקשת פטנט ועיצוב מהר ככול האפשר על ידי צוות היועצים שלנו עורכי הפטנטים.
צרו עמנו קשר עכשיו בטלפון 03-9711011 ונציגנו יסייע לכם בפיתוח המוצר משלב הרעיון, הצוותים המנוסים שלנו ישמחו לענות על שאלות ולתת לכם הצעה לקידום המוצר שלכם, פגישת ההיכרות הנה ללא עלות ולא התחייבות.
עורכי הפטנטים היועצים שלנו והצוות הטכני יכולים לעזור לך, המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, צור קשר לקבלת פרטים נוספים בטלפון 03-9711011