אבטיפוס – פיתוח מוצרים ורישום פטנטים אבטיפוס – פיתוח מוצרים ורישום פטנטים
פיתוח מוצרים ורישום פטנטים
ע"י שילוב צוות טכני ועורכי פטנטים יועצים
לייעוץ ראשוני חייגו:  
03-9711011
  • דף הבית
  • אודות
  • פטנט – פטנטים
    • פיתוח מוצרים ופטנטים
    • שיווק והפצת רעיון
    • חוק הפטנטים
    • תקנות הפטנטים
    • החלטות רשם הפטנטים
    • חידון פטנטים
  • שלבי קידום רעיון
    • תכנון עסקי
    • מסלול שותפות
  • תכנון ופיתוח
  • בניית אב טיפוס
    • הדפסה תלת מימדית
    • דיגום מהיר לפטנטים
    • שלח קובץ וקבל הצעת מחיר
  • מאמרים פטנטים
  • צור קשר
  • en
  • דף הבית
  • אודות
  • פטנט – פטנטים
    • פיתוח מוצרים ופטנטים
    • שיווק והפצת רעיון
    • חוק הפטנטים
    • תקנות הפטנטים
    • החלטות רשם הפטנטים
    • חידון פטנטים
  • שלבי קידום רעיון
    • תכנון עסקי
    • מסלול שותפות
  • תכנון ופיתוח
  • בניית אב טיפוס
    • הדפסה תלת מימדית
    • דיגום מהיר לפטנטים
    • שלח קובץ וקבל הצעת מחיר
  • מאמרים פטנטים
  • צור קשר
  • en
ראשי » פטנט – פטנטים

פטנט – פטנטים

פטנטים - תהליך רישום פטנטים בשילוב צוות טכני לפיתוח פטנט

פיתוח מוצרים ורישום פטנטים ע"י שילוב צוות טכני ועורכי פטנטים יועצים

תקן איכות בהליכים
פטנטים ישראליים נמכרים?
המצאה
רישום פטנטים מדגמים
רעיונות
קודם
הבא

בחברתנו צוות מנוסה בעל 25 שנות ניסיון בקידום פטנטים בארץ ובעולם, אנשי הפיתוח והשיווק בתחום הפטנטים בחברתנו משלבים בעבודתם עורכי פטנטים המייעצים בעניין בקשת הפטנט המוגשת לרשות הפטנטים.

פטנטים משלב הרעיון השילוב החל מהשלב הרעיוני בין המחלקות השונות בחברתנו מאפשר ליזם ולממציא למקסם את הפוטנציאל הגלום בהמצאתו. בשלב הרעיוני הממציא מקבל עזרה טכנית מאנשי התכנון אשר מבצעים תכנון קונספט עקרוני, אלו הם השרטוטים אשר יוגשו בבקשת הפטנט למשרד הפטנטים. כבר בשלב זה עורך הפטנטים מתחיל לכתוב ולנסח את בקשת הפטנט ואיש התכנון נותן הנחיות טכניות לעורך הפטנטים. שילוב זה עוזר לממציא הן בפן הטכני והן בעניין הגשת בקשת פטנט למשרד הפטנטים.

בשלב הבא חברתנו יכולה לתכנן ולייצר דגם ואב טיפוס, כמו כן חברתנו מכינה חומר פרסומי וסרטון אנימציה המהווה כלי עזר למכירת הפטנט ובשלב הסופי מחלקת השיווק והמכירות עוזרת לממציא במכירת הפטנט וההמצאה על ידי פניה לחברות ומשקיעים ועל ידי הצגת הפטנט בתערוכות.

פטנט – צריך להציג די פרטים טכניים ברישום פטנטים וגם אם אלו קיימים כדאי להרחיבם

ממציא בעל רעיון או המצאה חשוב שיגן עליה בטרם החל לשווקה ולהפיצה, על מנת שיוכל לשמור על בלעדיות בנושא המצאתו החדשה וזאת על ידי רישומה כפטנט.

חברתנו מספקת שירותים משלב הרעיון ועד למוצר, תוכל להתרשם על קצה המזלג ממספר מוצרים ופטנטים, חברתנו משלבת בעבודתה עורך פטנטים אשר עורך ורושם פטנט לממציאים, השילוב בין אנשים טכניים ועורך הפטנטים עוזר הן לצד הטכני והן למיקסום והגדרת הפטנט באופן שהיזם מפיק תועלת מרבית מהמצאתו ולמנוע הגשת פטנטים תיאורטיים ולא מעשיים.

ראה סרטון פטנטים קצר לדוגמאות של פיתוח פטנטים ומוצרים, רישום פטנטים בישראל ובעולם מאפשר לממציא לקדם ולמכור את המצאתו, אם יש לך רעיון או פטנט צור קשר וקבע פגישת היכרות חינם.

הסכם סודיות בטרם רישום פטנט

בטרם ביצוע העבודה אנו חותמים על הסכם סודיות, חשוב שהממציא יחתום על הסכם סודיות לפני שיציג את ההמצאה/רעיון, כדאי לוודא שזהו גוף אמין בעל שם ומוניטין שניתן לסמוך עליו ויכבד את הסכם הסודיות שנחתם. כדאי לבדוק את הניסיון והיכולות של הגוף שמציגים לו את הרעיון, על מנת לא להחמיץ הזדמנות עסקית בעלת רעיון טוב. חשוב לוודא שאותו גוף יהיה בעל היכולות להתקדם לשלבים הבאים לאחר החיפוש, על מנת שניתן יהיה ליישם את ההמצאה והפטנט על הצד הטוב ביותר.

לפני הגשת בקשת הפטנט כדאי לפתח את הרעיון/המצאה ולבצע תכנון קונספט עקרוני וזאת על מנת שלא ייוצר מצב בו הממציא מגיש בקשה לפטנט בטרם מיקד את המצאתו פיתח וחשב על שיטות היישום והתועלת שניתן להפיק מההמצאה, דבר היכול לגרום לכך שפרטים החסרים בהגשת הפטנט יכולים לגרום לפגיעה בחוזקו והיקפו.

הממציא יכול לקדם את המצאתו מבחינה עסקית למכירת בקשת רישום הפטנט בישראל ובעולם, לגייס משקיעים ולפנות לחברות פוטנציאליות.

לפרטים וחתימה על הסכם סודיות אנא לחץ כאן או טלפן 03-9721187.

רישום פטנט וייצור דגם

במאמרי הפטנטים באתר קיים מידע חלקי שאינו מלא, יש צורך להתייעץ עם עורך פטנטים בכל מקרה ומקרה באופן ספציפי, רישום פטנטים וניסוח עריכה לפטנט יכולה להשתנות לפי צרכי הממציא וקשורה גם לפן הטכני ודרך ביצוע ההמצאה בפועל, לכן שילוב בין צוות טכני ועורך פטנטים במקרים רבים נחוץ כדי שלא יוגשו בקשות לרישום פטנטים שבסופו של דבר לא יכללו את דרך הביצוע בפועל בפיתוח המוצר וביישום בבניית אב הטיפוס, גם אם לממציא יש די פרטים טכניים לצורך רישום פטנט כדאי להתייעץ עם צוות טכני בעל ניסיון בתחום הפטנטים שיכול להוסיף פרטים ודרכי ביצוע שונות שירחיבו את היקף ההגנה שבפטנט בכדי למנוע העתקה על יד מתחרים פוטנציאליים.

לאחר הגשת בקשת רישום פטנט בישראל או בעולם, למבקש הבקשה יש תאריך בכורה לפי אמנת פאריס המקנה לו את האפשרות להגיש בקשות רישום פטנטים במדינות נוספות בעולם ולבקש את תאריך הבכורה מיום הגשת בקשת הרישום הראשונה ובתנאי שטרם עברו 12 חודשים מיום ההגשה הראשונה.

הממציא לאחר הגשת בקשת רישום פטנט ברשות הפטנטים בישראל או במשרד פטנטים מחוץ לישראל, יכול לקדם את המצאתו מבחינה עסקית למכירת בקשת רישום הפטנט בישראל ובעולם, לגייס משקיעים ולפנות לחברות פוטנציאליות.
 
פטנט במשרדי הפטנטים הנם כלי ואמצעי למכירת ההמצאה והרעיון, אנו מלווים את הממציאים לאחר הגשת בקשת פטנט, בתהליך פיתוח המוצר, פנייה לחברות ומשקיעים, הכנת סרטוני אנימציה ומצגות, אותם מציגים בפני מתעניינים פוטנציאליים בהמצאה, במטרה לקבל הכנסות, אם בתשלום חד פעמי או בתמלוגים או בשילוב שלהם ובדרכים עסקיות שונות, על מנת ליצור רווחים והכנסות לממציא וליזם.
escape-sleeve
escape-sleeve2-big
mp
dish
ran-cohen-big
shimon-peres
קודם
הבא

שאלות נפוצות ותשובות בנושא רישום פטנטים

מהו פטנט?

פטנט הוא זכות משפטית אותה מעניקה המדינה לזכות למונופול לניצול המצאה, המבקש נדרש לעמוד בתנאי חוק הפטנטים, תשכ"ז-1967 כדי שהמצאתו תהה כשירה לפטנט. סעיף 3 לחוק הפטנטים מציין : אמצאה כשירת פטנט – מהי? אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית – היא אמצאה כשירת פטנט.

מה תקופת ההגנה בפטנט?

תקופת ההגנה בפטנט עשרים שנה.

איך קובעים על מה מגן הפטנט?

היקף ההגנה נקבע בפרק התביעות, בעת עריכת הבקשה על ידי עורך פטנטים מנסחים תביעות המגדירות את היקף ההגנה, בוחן מטעם רשות הפטנטים בודק את התביעות ומחליט אילו תביעות הוא מקבל ואיזה לא.

היכן מגישים פטנט?

פטנט ניתן להגיש בישראל או מחוץ לישראל, יש להגיש פטנט בכל מדינה שרוצים זכות מונופול על ההמצאה. רשות הפטנטים בישראל נמצאת בירושלים.

מי מחליט אם מקבלים פטנט?

מי שמחליט אם מקבלים פטנט הוא בוחן הבוחן את הבקשה בכל מדינה ומדינה, בישראל יש כמאה בוחני פטנטים, הבוחנים הם מהנדסים בדרך כלל בתחום ההמצאה שמוגשת לרישום הפטנט. אבל לעיתים לא מסכימים עם עמדת הבוחן וניתן להגיש ערעור לרשם הפטנטים שהוא דן בבקשה בבית הדין של רשם הפטנטים. גם על החלטת הרשם ניתן לערער לבית המשפט בזכות לבית משפט מחוזי ועל החלטת המחוזי, ניתן לערער ברשות לעליון, אך מעטים המקרים המגיעים לכדי ערעורים ולבתי משפט, בדרך כלל הפרטים נסגרים מול בוחן הפטנטים ברשות הפטנטים. 

איך נכון לכתוב המצאה או אמצאה?

ניתן לכתוב המצאה או אמצאה, החוק הפטנטים דווקא כותבים אמצאה, אך מחוץ לחוק הפטנטים רבים כותבים המצאה.

מה זה פרוביזיונל?

פרוביזיונל היא הגשה ארעית המאפשרת למבקש להגיש פטנט תוך שנה מיום הגשת הפרוביזיונל תוך ניצול זכות הבכורה. כלומר ניתן להגיש בקשות פטנטים במדינות תוך שנה מיום הגשת הפרוביזיונל מבלי שמבקש אחר יתפוס את התאריך הנקרא תאריך בכורה.

מי זוכה בזכות הפטנט?

כל הקודם זוכה, מי שמגיש ראשון את ההמצאה זוכה בפטנט.

מה היא אמצאה חדשה?

חוק הפטנטים עונה על שאלה זו בסעיף 4 לחוק: "אמצאה נחשבת לחדשה, אם לא נתפרסמה בפומבי, בין בישראל ובין מחוצה לה, לפני תאריך הבקשה"

האם צריך לייצר אב טיפוס לצורך פטנט?

אין צורך לייצר אב טיפוס לצורך רישום הפטנט, במסגרת רישום הפטנט יש פרק של השרטוטים שם נהוג להגיש שרטוטים עקרוניים הממחישים את ההמצאה.

לאחר הגשת פטנט ניתן לתבוע על הפרת פטנט?

לא ניתן להגיש תביעת הפרת פטנט מיד לאחר הגשת הפטנט, התנאי כדי להגיש תביעת הפרת הוא רק לאחר קבלת תעודת פטנט. 

מה עלות אגרה לרישום פטנט בישראל?

עלות אגרה לרישום פטנט משתנה ממדינה למדינה, למשל בישראל יש אגרה רגילה ואגרה מופחתת, אגרת בקשה חדשה לפטנט מופחתת {40% הנחה} לזכאים לכך 1,228 ₪, מי זכאי לאגרה מופחתת? למשל אדם פרטי שלא ביקש בכורה בישראל על בקשה קודמת שהגיש על אותה המצאה במדינה אחרת, כלומר זו הבקשה הראשונה שהוא מגיש על המצאה זו אותה מגיש בישראל. גם חברות שמגישות את המצאתם לראשונה בישראל ללא תאריך בכורה זכאיות לאגרה מופחתת ובתנאי שיגיש תצהיר חברה קטנה שמחזור שלהם לא עלה על 10מיליון ₪. 

אגרה רגילה לפטנט שאינה מופחתת בישראל הינה 2,047 ₪ .

מה עלות אגרה לרישום פטנט בארה"ב?

בארה"ב האגרה משתנה לפי כמות התביעות שמגישים, יש אגרה בסיסית וככול שהבקשה מבקשת יותר תביעות אז האגרה גבוה יותר. בנוסף האגרה משתנה לפי מאפיין המבקש, למשל מבקש שהוא אדם פרטי שלא מעסיק יותר מ-500 איש שאין לו הכנסות בשנה הקודמת להגשת הפטנט שמעל 180,000$ (יש לבדוק את הסכום העדכני מעת לעת) שלא הגיש מעל 4 פטנטים בארה"ב ישלם אגרה נמוכה הרבה יותר לעומת חברה שלא עומדת בתנאים אלו.

מהי אמנת פאריס?

אמנת פאריס היא אמנה עליה חתומות כ-175 מדינות, האמנה מאפשרת למבקש להגיש בקשה לפטנט באחת ממדינות האמנה וכאשר יוגשו בקשות פטנטים במדינות הנכללות באמנת פאריס יזכה המבקש בתאריך הבכורה של הבקשה הראשונה בתנאי שהגיש בקשות נוספות לפני שמסתיימת תקופה של 12 חודשים. כלומר אם פלוני מגיש בקשה בישראל לדוגמא ואדם אחר יגיש את אותה המצאה מאחת ממדינות האמנה לאחריו, אם המבקש הפלוני שהגיש בישראל את הבקשה יגיש את בקשתו באותה מדינה גם אחרי שהגיש אלמוני אחר, עדיין אותו פלוני שהגיש בישראל יזכה בבכורה למרות שהגיש את הבקשה לפטנט אחרי מבקש אחר מחוץ לישראל. באופן זה ניתן לדחות עלויות ולהגיש תחילה רק במדינה אחת ולגייס משקיעים לשלבים מאחרים יותר להגשה במדינות נוספות.

האם קיים פטנט עולמי בינלאומי?

לא קיים פטנט עולמי בינלאומי, קיימת בקשה בינלאומית אך הבקשה הבינלאומית שמוגשת תחת אמנת PCT אינה מקנה זכות של פטנט אלא רק מאפשרת לדחות את הגשת הפטנטים במדינות לשנתיים וחצי (30 חודשים).

האם פטנט מגן על עיצוב?

פטנט לא מגן על עיצוב, פטנט מגן על הפונקציה פעולה, ניתן להגן על עיצוב על ידי בקשה לרישום עיצוב לפי חוק העיצובים, תשע"ז-2017.

ממתי יש הגנה על ההמצאה?

ההגנה על ההמצאה באמצעות פטנט בישראל היא לתקופה של 20 שנה, ניתן לתבוע על הפרת פטנט מיום קבלת תעודת פטנט, כלומר לאחר שבוחן מאשר את הפטנט. כאשר מגישים את הבקשה יש הגנה על תאריך הבכורה מיום הגשת הבקשה, לפי אמנת פאריס, כלומר ניתן להגיש בקשות לפטנטים במדינות נוספות החברות באמנה תוך שנה ולזכות בתאריך הבכורה, לכן ניתן להסתפק בשלב ראשון בהגשה במדינה אחת למשל ישראל ותוך שנה להגיש בקשה במדינות נוספות. באמנת פאריס חברות כ-175 מדינות.

האם אפשר לפנות לרשות הפטנטים לשאול אותם אם יתקבל פטנט לפני הגשת פטנט?

לא ניתן לפנות לרשות הפטנטים לפני הגשת פטנט ולשאול אותם לגבי עמדתם אם יתקבל פטנט, כדי לקבך את עמדת הרשות צריך להגיש פטנט ולשלם אגרה ולאחר מכן תתקבל תשובה, הבוחן יעשה חיפוש ויבדוק אם הבקשה עומדת בתנאי חוק הפטנטים, אם התשובה חיובית, המבקש יקבל תעודת פטנט המקנה לו מונופול על המצאתו.

איך מקבלים פטנט מחוץ לישראל?

פונים לרשויות הפטנטים מחוץ לישראל, למשרדנו יש רשת יועצים עורכי פטנטים בעשרות מדינות שמגישים למבקשים שם פטנטים.

מי בוחן את הפטנט?

את הפטנט יבחן בדרך כלל מהנדס בתחום ההמצאה שהנו בוחן מטעם הרשות. לעיתים הבוחן אינו מתחום ההמצאה.

תוך כמה זמן מקבלים פטנט?

כדי לקבל תשובה מהר ניתן להגיש במקרים רבים זירוז ואז מקבלים תשובה מרשות הפטנטים תוך כארבעה חודשים מיום אישור הזירוז, ללא הליך מזורז פטנט יכול להתקבל תוך כשנתיים במקרים מהירים ויותר מארבע שנים במקרים איטיים יותר, תלוי בצוות הבודק ובתחום ההמצאה.

מהו המושג בפטנטים על אתר?

על אתר הוא זירוז, בקשה לזירוז נקראת על אתר, כאשר מוגשת בקשת זירוז (על אתר) כותבים בראש הבקשה בדף הראשון למעלה על אתר כדי להדגיש שמדובר על בקשה מהירה יותר מול חברותיה הרגילות.

כאשר מגישים פטנט האם מפרסמים את ההמצאה לאחרים?

כאשר מגישים בקשה לפטנט היא אינה מתפרסמת תחילה, רשות הפטנטים מפרסמת את פרטי הבקשה לפטנט 18 חודשים מיום ההגשה לפי סעיף 16 לחוק הפטנטים. עם הגשת בקשת הפטנט רשות הפטנטים בישראל מפרסמת את שם הממציא ואת שם ההמצאה ללא המסמכים המתארים את ההמצאה שהוגשו.

האם בוחן פטנטים בישראל מחפש את ההמצאה רק בישראל?

בוחן פטנט בישראל מחפש את ההמצאה בישראל ומחוץ לישראל ההמצאה צריכה להיות חדשה ובעלת התקדמות המצאתית לא רק פרסומים ישראלים, הבוחנים נעזרים במאגרי מידע לחיפוש פטנטים. יש מאגרי מידע רבים הפתוחים לציבור ומבקש יכול לבצע חיפוש בעצמו בחינם וללא כל עלות.

איך אפשר לראות אם יש פטנט בישראל על ההמצאה?

יש מאגר חיפוש מידע לפטנטים וניתן לחפש שם או לפנות לספריית רשות הפטנטים ולחפש שם, אך מאגר הפטנטים פעיל למחפש גם מביתו דרך האינטרנט.

מהו המושג PPH?

PPH  הנו אמנה שקיימת בין מדינות להליך בחינה מהירה. במדינה שחתומה על אמנת PPH  עם ישראל ניתן להקדים את הבחינה (לעקוף את התור) אם מדובר בבקשה מקבילה, ואם ניתן במדינה אחת פטנט אפשר לבקש מהמדינה השניה לבחון את הפטנט מהר לאור קבלת הפטנט.

בשמה המלא: Patent Prosecution Highway

תוך כמה זמן בקשת פטנט בהליך PPH נבחנת?

תוך 3 חודשים מיום מענה על הודעה לפני בחינה לפי סעיף 18 לחוק הפטנטים.

מהי בקשה מקבילה לפטנט?

בקשה מקבילה לפטנט הנה בקשה שמבקשת את אותו תאריך בכורה, למשל כאשר מבקש מגיש בקשה לפטנט בישראל תוך 12 חודש הוא רשאי להגיש בקשה במדינות נוספות בכ-175 מדינות לפי אמנת פאריס ולבקש את תאריך הבכורה. מרגע שהבקשות הוגשו כבקשות המבקשות בכורה וקשורות כך אחת לשניה, הם הופכות להיות בקשות מקבילים. יש לדווח לבוחן בישראל על בקשות מקביליות שהוגשו במסגרת ההודעה לפני בחינה.

האם רצוי לרשום פטנט על המוצר וגם על תהליך לייצור מוצר?

ממציאים רבים מגישים בקשת פטנט לרישום המוצר בלבד ברוב המקרים מאחר ואינם יודעים או מכירים את תהליך ייצור המוצר, חשוב לבדוק כאשר מגישים בקשה לרישום פטנט אם יש חידוש והתקדמות המצאתית בתהליך ייצור המוצר. במשרדנו כאשר אנו מבצעים תכנון קונספט ואנו רואים שיש פתח לרישום מוצר גם על תהליך הייצור , אנו מציעים להעמיק את תכנון הקונספט אם יש אפשרות וכבר לפתח את העקרונות של תהליך ייצור המוצר. באופן זה מרחיבים את היקף ההגשה וממקסמים את היקף ההגנה המבוקשת.

סעיף 3 לחוק הפטנטים מציין מהי המצאה כשירת פטנט, שם חלק מהסעיף מציין "…  אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך…" כלומר המצאה יכולה להיות מוצר או תהליך וניתן לבקש על שניהם אם מתקיימים התנאים לכך, סעיף 50 (א) לחוק הפטנטים מציין תחולת הפטנט " היתה האמצאה תהליך, יחול הפטנט גם על המוצר הישיר של התהליך."

לכן משרדנו משלב צוות טכני בנוסף בעת תהליך הבקשה לרישום פטנט, הצוות הטכני מבצע תכנון קונספט של המוצר וכן של התהליך לייצור המוצר אם אנו רואים שיש בתהליך סיכוי להרחבת היקף ההגנה, לאחר סיום עבודת הצוות הטכני השרטוטים וההסברים הטכניים עוברים לעורך הפטנטים המנסח את בקשת הפטנט.

מה היתרון ברישום פטנט בהגנה על תהליך לייצור מוצר ?

אם פטנט מתקבל על תהליך לייצור המוצר יש לכך יתרון משמעותי הן הרתעתי והן בפועל בהליכי תביעות הפרה. כאשר בעל פטנט תובע על הפרת פטנט רשום על מוצר בעל הפטנט צריך להוכיח את טענתו חובת ההוכחה היא על התובע, אבל מקרה מאוד ייחודי במערכת המשפט בישראל הנו כאשר יש לפטנט שהנו על תהליך לייצור מוצר, במקרה זה חובת ההוכחה היא דווקא על הנתבע, דבר המקל על תביעה ההפרה.

סעיף 50 (ב) לחוק הפטנטים מציין: "לענין אמצאה שהיא תהליך לייצור מוצר – בתביעה על הפרה, על הנתבע להוכיח כי התהליך שבו עשה שימוש לייצור מוצר זהה, שונה מהתהליך המוגן בפטנט;…" יתרון זה מקל על בעל הפטנט עד מאוד.

עוד מציין שם חוק הפטנטים "…לענין סעיף קטן זה, יראו מוצר זהה שנוצר בלא הסכמת בעל הפטנט, כל עוד לא הוכח אחרת, כמוצר שנוצר על ידי התהליך המוגן בפטנט, אם התקיימו שניים אלה:

(1)   בעל הפטנט אינו יכול לברר, במאמצים סבירים, באיזה תהליך השתמשו בפועל לייצור המוצר הזהה;

(2)   קיימת סבירות גבוהה שהמוצר הזהה נוצר בתהליך המוגן בפטנט."

כלומר, יש יתרון חשוב בביצוע תכנון קונספטואלי עם צוות טכני ורק לאחר מכן לעבור לשלב עריכת בקשת פטנט, זאת כדי להוסיף מידע טכני על תהליך לייצור המוצר.

איך יודעים מי הוא בעל ההמצאה?

בתהליך הבקשה לרישום פטנט ולאחר קבלת תעודת פטנט המבקש כותב בעת ההגשה מי הוא בעל ההמצאה. כלומר כאשר פלוני מגיש בקשה לפטנט הוא מבקש מי בעל ההמצאה בבקשה. חזקת בעלות בהמצאה כתובה בסעיף 76 לחוק הפטנטים "מי שהגיש בקשה לפטנט רואים אותו כבעל האמצאה, כל עוד לא הוכח ההיפך."

האם אפשר להגיש פטנט על יותר מאדם אחד?

ניתן להגיש פטנט על יותר מאדם אחד, בבקשת פטנט יש לציין ממציא ובעלים. ממציא לאו דווקא יהיה בעלים של בקשת הפטנט, אדם יכול להירשם כממציא בבקשה אך בעלות של אדם או גוף אחר למשל על שם המעביד שלו. לעיתים להמצאה יש ממציא אחד ובעלים אחד, לעיתים יש מספר רב של ממציאים ובעלים. בעלות משותפת בסעיף 77 לחוק הפטנטים מציין:  "(א)  אמצאה או פטנט אפשר שיהיו בבעלות משותפת של בני אדם אחדים."

עוד בסעיף 77 (ב) ממשיך החוק וכותב: " (ב)  היו לאמצאה או לפטנט בעלים אחדים, יראו אותם, לענין זכויותיהם בינם לבין עצמם, כבעלי חלקים שווים, אם לא נקבעה חלוקה אחרת בהסכם בכתב שביניהם או מכוח דין." כלומר חשוב אם הבעלות בין יותר ממבקש אחד שונה ואינה מתחלקת בחלק שווה יש לערוך הסכם בין הבעלים בהמצאה כדי למנוע אי הבנות בהמשך הדרך.

אם פטנט מוגש על הממציא שהוא גם הבעלים האם ניתן להעביר בעלות בשלב מאוחר יותר?

במקרים רבים בתחילת הדרך הפטנט מוגש על הממציא או ממציאים גם כבעלים, ממציא לא ניתן לשנות בעלות ניתן להעביר למשל אם נכנס משקיע או חברה שרוכשת את ההמצאה ניתן מכוח הסכם להעביר בעלות בהמצאה, ממש כמו העברת בעלות בבית, יש הליך לבקשת העברת בעלות, יש לצרף הסכם ובתוספת אגרה ניתן לשנות את הבעלות.

סעיף 80 לחוק הפטנטים מציין:  "כל אחד מן השותפים בפטנט רשאי להעביר את הבעלות על חלקו בלא הסכמת הבעלים האחרים זולת אם הוסכם אחרת בין הצדדים ודבר ההסכם נרשם בפנקס."

אם ממציא אומר למשהו שהוא מעביר לו זכויות בהמצאה או בפטנט האם עברו הזכויות?

לעיתים בתחילת או במהלך הדרך ממציא אומר בעל פה לחברו שהוא מעביר לו זכויות בהמצאה או בפטנט לעיתים הם עובדים יחד על ההמצאה, אך אין הדבר מספיק, כדי להעביר זכויות בהמצאה אוו בפטנט יש דרישת כתב, כלומר יש צורך לכתוב את האמור מכוח דין ניתן להעביר.

סעיף 82 לחוק הפטנטים מציין "זכויות באמצאה ובפטנט ניתנות להעברה בכתב ועוברות מכוח דין."

רישום פטנטים אז מה ההשפעות על העלויות?

רישום פטנטים הנו הליך המורכב ממספר רכיבים, עלות ומחיר רישום פטנטים משתנה בין המצאה להמצאה, הן לאור מורכבות או פשטות ההמצאה והן לאור הוצאות האגרות ושינוי בסוג ההליך, תחילה צריך לדעת פרטים טכניים על ההמצאה, מה עושים, לבקשה מצרפים שרטוטים עקרוניים הממחישים את ההמצאה באופן ויזואלי בצרוף דברי הסבר על ההמצאה, במשרדנו צוות טכני בעל ניסיון רב בתחום פיתוח מוצרים מכין שלב חשוב זה, שלב זה הנו תכנון קונספט עקרוני, עלות תכנון הקונספט משתנה מהמצאה להמצאה למשל שרטוטים לסיכה נמוכים בהרבה לעומת שרטוטים ודברי הסבר לטנק. 

לאחר אישור הממציא לתכנון הקונספט, מתחילה עבודת הניסוח של עורך פטנטים, המנסח ועורך את בקשת הפטנט, עלות זו משתנה גם היא לפי ניסוח מורכב או פשוט, שלב הבא הוא ההגשה, לצורך רישום פטנט בוחרים בהליך הגשה, למשל הגשת פטנט בישראל האגרה נכון לשנת 2020 למבקש פרטי שמגיש בקשה ראשונה ללא תאריך בכורה, הנה 1,228 ₪ אך עלות האגרה משתנה לפי מאפיין המבקש וכן אם הבקשה הישראלית מבקשת בכורה מבקשה שהוגשה לפני כן מחוץ לישראל לפי אמנת פאריס, למשל אם המבקש ידרוש תאריך בכורה ישלם אגרה להגשה של מעל ל 2,000 ₪. גם בארה"ב האגרה תלויה במאפייני המבקש, למשל מבקש שלא הגיש מעל 4 פטנטים בארה"ב, שאינו מעסיק מעל 500 עובדים, שלא היתה לו הכנסה בשנה הקודמת של מעל 170,000$ (הסכום מתעדכן מעת לעת) יזכה לאגרה נמוכה מופחתת בערך כ- 50%. 

השפעה נוספת של עלות הבקשה לרישום פטנט הנה תחום ההמצאה, למשל בקשות בתחום חשמל מאחר ופחות מורכבות בדרך כלל עלויות הניסוח נמוכות יותר לעומת תחום רישום פטנטים בביולוגיה. 

השפעה נוספת לעלות הנו אורך הבקשה וכמות התביעות, יש מדינות שכמות התביעות המגדירות את ההמצאה משפיעות על עלות האגרה למשל בישראל בקשה עם תביעות רבות מעל 50 יש תוספת אגרה, בארה"ב בקשה שיש לה מעל 20 תביעות יש תוספת אגרה. על כן התשובה לעלות רישום פטנטים אינה מחיר חד משמעי ואין מחיר מדף, אבל עדיף למבקש לבקש הצעת מחיר מראש ולא לעבוד לפי שעות עבודה, עבודה לפי שעות עבודה אומנם לעיתים יכולות להפתיע לטובה אך מרוב המקרים עלולות להפתיע את המבקש בסכומים שאין לו שליטה עליהם. במשרדנו עורכי הפטנטים היועצים והצוות הטכני נותנים למזמין עלות מראש והן מתכננים את הניסוח והעבודה לפי סוג בקשה לאחר הסבר ללקוח כדי שידע מראש את עלות האגרה. טלפן עכשיו לפרטים נוספים וקבל הצעת מחיר ללא התחייבות כדי לראות אילו מסלולים יכולים להתאים להמצאתם, טלפן עכשיו 03-9711011, אנחנו ממתינים לך.

איך הופכים רעיון לפטנט?

לעיתים ממציאים פונים אלינו עם רעיון, צריך להפוך את הרעיון להמצאה, חוק הפטנטים מציין שפטנט אפשר לרשום על המצאה, הצוות הטכני שלנו משלב הרעיון מכין שרטוטים והסברים בהליך תכנון הקונספט והופכים את הרעיון להמצאה. בשלב הבא עורך הפטנטים מנסח את הבקשה לפטנט, במשרדנו השילוב בין הצוות הטכני ועורכי הפטנטים מאפשר למקסם את התהליך ולהרחיב ולהוסיף מידע בבקשת הפטנט. ראה גם להרחבה: איך רושמים פטנט.

לאחר שיש עריכה ושרטוטים מוגשת הבקשה לרשות הפטנטים, שם הבקשה תיבחן על יד בוחן פטנטים מטעם רשות הפטנטים, אם הבקשה עמוד בתנאי חוק הפטנטים הבוחן יאשר את הבקשה ותונפק תעודת פטנט, בכפוף לחוק הפטנטים ולתקנות הפטנטים. אם יש לך רעיון צור עמנו קשר, אולי הרעיון שלך יהפוך לפטנט ולמציאות.

הפטנט שלך יהפוך למציאות הכיצד?

לאחר הגשת בקשה לרישום פטנט אפשר להפוך את הפטנט למציאות על ידי תהליך פיתוח מוצרים, רצוי לפתח את המוצר ולבוא למשקיעים וחברות כבר עם דגם שממחיש במציאות כיצד ההמצאה המבוטאת בפטנט מיושמת. לא תמיד מתבצע ייצור דגם או אב טיפוס, ממציאים פרטיים במקרים רבים מעדיפים להכניס משקיעה שיממן את עלות הפיתוח של פטנט כדי לחסוך עלויות. אין צורך לייצר דגם לצורך רישום הפטנט אך בהחלט פטנט שהופך למציאות קל יותר למכור אותו ולהמחיש למשקיעים את ההמצאה ואת הטכנולוגיה. 

איך מרוויחים כסף מפטנט?

אחת מהמטרות של ממציאים וחברות היא להרוויח כסף מהפטנט, לעיתים יש מטרות נוספות, למשל כבוד אקדמי, כבוד מקצועי, רצון לעזור, הצלת חיים, השארת חותם ועוד, אך מרבית הממציאים והמבקשים מטרתם השאת רווחים. מספר דרכים לקבלת הכנסה מפטנטים, למשל קבלת תמלוגים ממכירות הפטנט, קרי החברה שמוכרת על כל יחדיה שמוכרת או מייצרת מעבירה תשלום לממציא, נהוג לפחות כל רבעון. דרך אחרת היא מכירת הפטנט, כלומר החברה משלמת לממציא עבור הפטנט והבעלות בפטנט עובדת לחברה שרכשה את הפטנט. 

לעיתים נכון לשלב בין מכירה בתוספת קבלת תמלוגים, באופן זה הממציא מקבל תשלום גם לאחר המכירה לאורך זמן, חיי הפטנט קרי תוקף פטנט הם למשך 20 שנה. 

דרך נוספת היא הקמת חברה לבד אן יחד עם משקיעה ומכירת המוצר או התהליך הרשום בפטנט, באופן זה הממציא מביא את הפטנט והמשקיעה מספק את ההשקעה, לעיתים עדיף לבחור גם משקיע שיש לו יכולת אסטרטגית כלומר שלא מכניס רק כסף אלא גם מביא עמו קשרים ויכולות שיווק ומכירה, כלומר הממציא מקבל ערך מוסף לכספי המשקיע.

בחברות לעיתים יש רצון ליצור פורטפוליו של פטנטים ואז ערך חברה עולה לעיתים בפני משקיעים בבורסה, ערך חברה נמדד במקרים רבים לפי הקניין הרוחני שהיא מחזיקה בבעלותה.

חברות רבות מגישות פטנטים ועושות שימוש במונופול שמקנה הפטנט לבעל הפטנט ועל ידי כך מונעות ממתחרים להיכנס לשוק למשל מונעות יבוא ומתחרים דבר שמקל מאוד על כשר התחרות.

פיתוח פטנטים מתי מתחילים?

ניתן להתחיל בפיתוח פטנטים גם לפני הגשת פטנט אך רבים מתחילים בפיתוח פטנטים לאחר הגשת הפטנט כדי שבעת הפיתוח יהיה כבר תאריך בכורה וכדי להפחית את החשש להעתקה או תפיסת ההמצאה על ידי מבקש אחר מתחרה.

מהו הסכם סודיות?

הסכם סודיות הוא הסכם בין ממציא לאדם או גוף אחר שמציין את התנאים לשמירת סודיות. במשרדנו אנו נוהגים לחתום לממציא על הסכם סודיות כאשר הוא מגלה את המצאתו.

האם פגישת היכרות ראשונה הנה בתשלום?

הפגישה הראשונה במשרדנו אינה כרוכה בתשלום, הפגישה נועדה להיכרות ראשונית, חתימה על הסכם סודיות ומתן הצעת מחיר לממציא או לחברה כדי להתקדם עם המצאתו. 

איך אני מקדם את ההמצאה?

לקידום ההמצאה טלפן אלינו 03-9711011, אם יש לך שאלות נוספות נשמח לענות, ניתן לתאם פגישת היכרות ראשונה ללא עלות כדי לקבל הצעת מחיר לקידום ההמצאה. 

עלינו בתקשורת: דוגמא להמצאה שיצרנו באז תקשורתי אדיר במאות אמצעי תקשורת מהמובילים בעולם למשל:

BBC, FOX, NBC, FORBES, SUN, Daily news, The science Times, The economic times, The tribune, The new York post…

לאחר רישום פטנט ופיתוח מוצר כל הפרסום ללא תשלום לאמצעי התקשורת.

המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש לקבל ייעוץ מעורך פטנטים בכל מקרה ומקרה באופן ספציפי, פנו אלינו לקבלת פרטים נוספים בטלפון 03-9711011

השאירו פרטים
אב טיפוס – פיתוח מוצרים ורישום פטנטים
  • אודות
  • פטנט – פטנטים
  • תקנון ותנאי שימוש באתר
  • פיתוח מוצרים ופטנטים
  • חיפוש פטנט
  • חיפוש פטנטים חינם באופן עצמאי – פטנטים רשומים
  • דו"ח רשות הפטנטים בישראל
  • שלח קובץ
  • המצאות ישראליות
  • בניית אב טיפוס
  • מאמרים פטנטים
  • קישורים
  • צור קשר
פרטי התקשרות

טלפון:
03-9711011

דוא"ל:
[email protected]

Powered By adactive | Web Design By Siteos
© כל הזכויות שמורות
חייג 03-9711011
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס