חיפוש פטנטים חינם
ממציאים ויזמים יכולים לחפש בעצמם פטנטים (patents) וללא כל עלות על ידי שימוש במאגרי הפטנטים הפתוחים לחיפוש פטנטים חינם באינטרנט. ניתן לחפש פטנטים רשומים ופטנטים הנמצאים בשלב בקשת הפטנט אשר פורסמו, שימוש נכון וסקירה מקדימה באופן עצמית יכולה לחסוך כסף והוצאות של חיפוש הפטנט. להלן מידע על חיפוש פטנטים חינם ומידע על רשימת פטנטים.
חיפוש פטנטים חינם רשימת פטנטים
הפטנטים מתפרסמים ונגישים לציבור, אחד ממנועי החיפוש המובילים הנו מערכת חיפוש הפטנטים במאגר הפטנטים האמריקאי, לחץ כאן לקישור לדף USPTO. במערכת החיפוש במאגר הפטנטים ניתן לחפש פטנטים לפי פילוחים שונים, לדוגמא לפי שם הפטנט, לפי מילים המופיעות בטקסט של הפטנט ועוד, בהפניה לעיל אפשר להגיע לדף חיפוש פטנטים של משרד הפטנטים האמריקאי, בדף זה אפשר להיכנס למספר תתי דפים עם אפשרויות חיפוש שונות, אחד הדפים המובילים והנגישים ביותר לממציא או יזם הוא דף Quick Search, לאחר הכניסה לדף, מופיע Term 1 כאן ניתן להכניס את מילות החיפוש, לדוגמא הכנס את המילה cap, לאחר הכנסת מילת החיפוש, יש לבחור את ה- Field, ישנם פילוחים רבים לפיהם ניתן לחפש או אפשר להשאיר את ברירת המחדל All Fields ואז המערכת מחפשת פטנטים באופן אוטומטי בכל התחומים, לאחר מכן לחץ על חיפוש ותקבל את כל רשימת הפטנטים שנמצאו במאגר עם מילה או מילות החיפוש שקיבלתם, כל פטנט שימצא יופיע שמו ומספרו, ניתן ללחוץ על אותו פטנט, ויפתח קישור עם פרטי הפטנט, ניתן לקרוא בתקציר את עיקרי הפטנטים אם הוא בתחום ההמצאה אותו מחפשים, אם כן ניתן לקרוא את מסמכי הפטנט ופרטים נוספים לצורך השוואה לעומת המצאתכם. תקבלו רשימת פטנטים וניתן לעיין ברשימת הפטנטים ובתוכנם.
חיפוש פטנטים חינם מילת חיפוש
בדרך כלל אם משתמשים במילת חיפוש אחת תתקבל רשימת פטנטים ארוכה עם מאות ואלפי פטנטים,
ככול שנוסיף יותר מילות חיפוש כך רשימה זו תתקצר, לכן בדרך כלל צריך להכניס מספר
מילים כדי שמאגר הפטנטים יציג תוצאות יותר רלוונטיות, כך ניתן להכניס מילים שונות
הרלוונטיות לאותו חיפוש וכל שינוי במילות החיפוש עלול לתת תוצאות שונות. ככול
שנכניס צירופי מילים שונות כך נוכל לקבל יותר מידע בתחום ההמצאה.
חיפוש פטנטים חינם מה עושים עם תוצאות החיפוש
אם מצאת פטנט דומה הנמצא בתחום ההמצאה, אין זה אומר שלא תוכל לקבל פטנט, ניתן לראות
במאגר הפטנטים שרוב הפטנטים הרשומים יש להם רשימה עם פטנטים קודמים הנמצאים בתחום
ההמצאה, לכן בדרך כלל כדאי להדפיס את העמוד הראשון של הפטנט ולפנות לעורך פטנטים
שיבחן ויבדיל את ההמצאה שבתחום מול ההמצאה החדשה שברצונך לבקש עליה פטנט.
רשימת פטנטים
בעידן האינטרנט, ממציאים ויזמים יכולים לחפש פטנטים רשומים ובקשות לפטנטים בעצמם בחינם ללא כל עלות, החיפוש יכול להכיל כיווני מחשבה שונים עליהם חשב הממציא, כלי זה עוזר לממציא למקד את המצאתו, כמו כן יכול הממציא ללמוד על פתרונות קיימים בתחום המצאתו וכיצד יכול הוא לשפר אותם. לכן יש חשיבות רבה שהממציא יהיה חשוף למידע זה בעצמו, כך יוכל לתרום בעצמו ולשפר את המצאתו וכמובן לחסוך כסף על ידי חיפוש עצמאי בתחומים רבים שונים, עד שימצא את התחום בו הוא רואה מקום לקדם את המצאתו ולהגיש בקשה לפטנט.
חיפוש פטנטים חינם רשימת פטנטים ומה הלאה?
חיפוש פטנטים חינם מאפשר לממציא לקבל מידע חינם ללא עלות אך ממציאים רבים אינם יודעים כיצד לנתח ולעבד את המידע, במשרדנו יש עורכי פטנטים שיכולים לראות את תוצאות החיפוש הפטנטים חינם שביצעתם ועורך הפטנטים יכול לתת לכם את דעתו האם ניתן להתקדם לשלב הבא של רישום פטנט, לעיתים ניתן לשנות והוסיף מידע טכני להמצאה על ידי הצוות הטכני שלנו וגם במקרה שיש בהמצאה דומה, הצוות הטכני יכול לתכנן קונספט שונה קרי בדרך שונה לביצוע ההמצאה ולהגיע ליעד של הממציא על ידי פיתוח פטנטים.
חיפוש פטנטים חינם וליווי בשלב הבא של צוות טכני ועורכי פטנטים יכול להקים את המיזם או להרוג אותו, צריך לקחת בחשבון שרוב הפטנטים יש להם בתחילת הפטנט רשימת פטנטים קודמת שמהווים ידע קודם ולמרות הידע הקודם מקבלים פטנט חדש.
חשוב להתייעץ עם משרד עורכי פטנטים, לכל מקרה ומקרה לאחר עיון במאגרי הפטנטים, כדי
שיבחן את ההמצאה החדשה ודרך אפשרית להגן עליה.
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה, במשרדנו יש
עורכי פטנטים וצוות טכני מנוסה שיכול לעזור לכם, צרו קשר עכשיו בטלפון 03-9711011.

חיפוש פטנטים רשומים בישראל – בדיקת פטנטים חינם
הישראלים הם עם יצירתי, עתיר יזמים וממציאים, שאחראיים לפריצות דרך רבות במגוון תחומים. כל מי שטבל את רגליו בתחום הפיתוח, בין אם מדובר בפיתוח הנדסי, מדעי, רפואי, או אחר – מצא את עצמו תוהה בשלב כלשהו, בנושא מעמדו וזכויותיו כיוצר ראשוני של טכנולוגיה, רכיב, או מוצר חדשים, ובמילים אחרות, האם באפשרותו לרשום את המוצר שלו כפטנט.
כאן כדאי להדגיש, שמומלץ מאד לבצע את הצעד של בדיקת רישום פטנט בתהליך. ממצאיה של בדיקה כזו עשויים להוריד את רמת אי הודאות, למרות שחשוב לציין שקשה לאתר את כל הידע הקודם ובמקרים רבים אם לא במרביתם הבוחנים יביאו למבקש ידע וקדם ופרסומים אחרים עליהם המבקש לא ידע כלל למרות החיפוש או הבדיקה והמבקש או יותר נכון עורך הפטנטים שלו יידרש להסביר לבוחן הפטנטים מה החידוש וההתקדמות ההמצאתית בבקשתו לעומת הידע הקודם, ובמקביל, הבדיקה יכולה לסייע לדייק את ניסוח הבקשה לפטנט וכך, להגביר את סיכוייה לאישור.
לפני שניגשים למשימה, יש כמה דברים שכדאי לתת עליהם את הדעת:
כיצד מבוצע איתור פטנטים? איך בודקים אם פטנט קיים בכלל? איך בודקים פטנט רשום? כיצד מבצעים בדיקת פטנטים רשומים באתר רשם הפטנטים ישראל? האם חיפוש בתוך מאגר פטנטים ישראל תמיד רלבנטי? והאם ניתן לבצע רישום פטנט באופן עצמאי? על כל אלה, בשורות הבאות.
רשם הפטנטים – מאגר חיפוש פטנטים
חיפוש פטנטים מתבצע על ידי שימוש במנועי החיפוש של מאגרי מידע ייעודיים. ניתן לבצע חיפוש לפי נושא, לפי מדינה, לפי מילות חיפוש, ועוד.
ישנם כמה כללים ודגשים בסיסיים שחשוב להכיר, לפני שעורכים חיפוש ראשוני ובכלל:
פטנט מקנה הגנה בתוך מסגרת טריטוריאלית של מדינה. כלומר, רישום פטנט מתבצע פר מדינה. זהו כלל הבסיס, אליו מצטרפים היבטים נוספים כגון אמנות פטנטים בין מדינות, שחלקן דורשות רישום בכל מדינה בנפרד וחלקן לא, או ענייני תזמון וקביעת תאריך הבכורה של הגשת הבקשה להכרה בפטנט במדינה מסוימת, המשתנים בין אמנות שונות. זו גם הסיבה למשל, שבאתר משרד הפטנטים הישראלי, חיפוש יפיק תוצאות הרלבנטיות לישראל בלבד.
בהקשר לסעיף הקודם, רבים מתלבטים בין חיפוש פטנטים משרד הפטנטים הישראלי, לבין מציאת מאגר המכיל רשימת פטנטים עולמית. חיפוש במאגר של מדינה מסוימת, יפיק תוצאות של פטנטים הרשומים באותה מדינה. כלומר, למי שחשוב לדעת האם המוצר שלו מוגן בפטנט כאן בארץ, חיפוש פטנטים בישראל דרך אתר הפטנטים הישראלי השייך לרשות הפטנטים של משרד המשפטים, יספק את המידע הדרוש.
אך אם המפַתח חותר לרישום פטנט במדינות נוספות, טוב יעשה אם יחפש גם במאגרים כגון "Google Patent" או "USPTO" (מאגר הפטנטים האמריקאי).יש לשים לב ולהבחין בין פטנט שנמצא בתהליך רישום (תהליך של בדיקה על ידי בוחֵן), שטרם זכה להכרה ולאישור כפטנט, לבין פטנט רשום, שיש לו כבר תעודה ובעליו זכאים לתבוע על הפרת פטנט. במאגרי פטנטים ניתן למצוא תיעוד של שניהם ולהפיק מידע רב ערך גם לגבי חברות ויזמים המתחרים על אותה נישה.
לפני תחילת החיפוש, חשוב להבין ולהגדיר מהו בדיוק הפטנט שמעוניינים לאשר, ולדייק את החיפוש ככל האפשר בהתאם לכך, כדי לא להיות מוצפים בכמויות עצומות של מידע לא רלבנטי. לא תמיד הפטנט שלנו הוא מוצר שלם. לעיתים, הוא רכיב מסוים במוצר ותיק, או טכנולוגיה שמשדרגת את הקיים. ככל שמילות החיפוש יהיו מפורטות ומדויקות יותר, כך תוצאות החיפוש יהיו איכותיות יותר ונאמנות למציאות.
רוב מאגרי הפטנטים ובעיקר הגדולים והמקיפים שבהם, עובדים באנגלית. לכן, מומלץ להגדיר היטב את מילות החיפוש באנגלית ואם צריך, להיעזר בתרגום דרך גוגל, או אמצעי אחר.
רשם הפטנטים – חיפוש עצמאי חינמי
חיפוש פטנטים קיימים הוא משימה שאת שלביה הראשונים בהחלט ניתן לעשות באופן עצמאי ובחינם עם מעט היגיון בריא. עם זאת, חשוב להדגיש, שחיפוש מעמיק ויסודי לפני הגשת בקשה לרישום פטנט, אפשר לעשות על ידי גורם מקצועי שמבין בתחום ויודע לנווט בין כל האותיות הקטנות והניואנסים הכרוכים בו, תוך התאמת החיפוש למאפייניו ותכונותיו של הפטנט הספציפי.
נמצאים בתהליך פיתוח? עומדים לפני רישום פטנט? מעוניינים לבדוק את סיכוייו של רעיון חדש לזכות באישור לפטנט? אנחנו ב"אב טיפוס פטנטים והמצאות בע"מ" נמצאים כאן למענכם, בדיוק בשביל זה, עם ניסיון של עשרות שנים בתחום.
מוזמנים לפנות אלינו לייעוץ והכוונה, או להפקיד בידינו את הטיפול בכל אחד משלבי התהליך. צרו קשר:
בטלפון: 03-971-1011 | בדוא"ל: info@avtipus.com | או מלאו פרטים כאן ונחזור אליכם
שאלות ותשובות בתחום חיפוש פטנטים רשומים או פטנטים ברישום חינם
תחילה יש להגדיר את ההמצאה, לעיתים ממציאים מחפשים המצאה שכלל לא תוגדר בבקשת הפטנט, חיפוש צריך לכלול את ההמצאה, חשוב לזכור שבקשת הפטנט הנה על הטכנולוגיה על דרך ולאו דווקא על תוצאה, לכן חשוב לדעת כיצד מבצעים את ההמצאה באופן עקרוני, לעיתים אנשים מחפשים תוצאה, למשל מברשת שיניים חשמלית ולא את הדרך המיוחדת החדשנית בעלת התקדמות המצאתית כיצד מברשת שיניים חדשה זו חדשה טכנולוגית לעומת מברשות שיניים אחרות שייתכן ויספקו את אותה תוצאה של צחצוח שיניים.
לכן לעיתים יש תחילה לבצע הגדרה טכנית ולבצע תכנון קונספט עקרוני כדי לדעת מה אכן עומדים לחפש.
יש לקחת בחשבון שלמשל מפרסמים בתחום הנכתב בחיפוש באינטרנט לעיתים רואים תוצאות שך מילות חיפוש שנכתבו בתחום המודעות שלהם, לכן יש גישה שמעלה עניין זה למודעות יותר ויותר שיש חשש שאדם שיכתוב פרטים ומידע על המצאתו במסגרת חיפוש באינטרנט אנשים אחרים עלולים להיחשף למידע שכתב, מאידך גישה אחרת אומרת שאם לא תחפש אתה עלול לבצע המצאה שכבר פרסמה בפומבי וכבר ידועה
ישנם מספר רב של מאגרי חיפוש חינם לפטנטים, מאגר הגדול ביותר הוא המאגר באנגלית של ארצות הברית של יש כמות פטנטים הגדולה ביותר, אך מאגר זה יש צורך לדעת לחפש בו לעיתים אנשים לא מצליחים לחפש לאור קשיים טכניים, להלן קישור למאגר: https://www.uspto.gov/patents-application-process/search-patents
מנוע חיפוש אחר קל יותר לשימוש הוא מנוע חיפוש של גוגל פטנטים אומנם הוא אינו עדכני כמו של הרשות מאחר ומתעדכן מעת לעת אך בהחלט קל יותר לחיפוש פטנטים, ראה מידע ופרטים בקישור גוגל פטנטים
מאגרי חיפוש הפטנטים הגדולים בהם מידע רב החיפוש בהם מתבצע באנגלית, אומנם ניתן לחפש גם במאגר הפטנטים בישראל, אך כמות הפטנטים והמידע דל לעומת כמות הפטנטים שנמצאים במאגרים הגדולים כמו בארה"ב, לכן למתקשים באנגלית, רצוי לפתוח חלון נוסף של תרגום, לכתוב את ביטוי החיפוש בעברית ולתרגם לאנגלית, לאחר מכן להדביק את התרגום למנוע החיפוש.
התוצאות גם מתקבלות באנגלית, אפשר לבצע תרגום גוגל אוטומטי כדי לקבל את העיקרון של ההמצאה למרות ששי לזכור שתרגום המכונה אינו תואם למקור, אך בהחלט אפשר ורצוי להיעזר בשרטוטים שמופיעים בפרסום הפטנט, השרטוטים לעיתים במבט מהיר מספקים מידע רב שמסביר את תחום ונושא ההמצאה, כאשר רואים משהו שהוא רלוונטי להמצאה אותה מחפשים רצוי לשקוד ולהבין יותר לעומק מהי ההמצאה שבפרסום.
בקשה לרישום פטנט מוגשת בישראל או מחוץ לישראל, ישנם מספר סוגים של בקשות המוכרות יותר הם בקשה ארעית לשנה ובקשת פטנט רגילה שהיא לתקופה של 20 שנה. בבקשת הפטנט יש מספר פרקים, תחילה צריך לדעת מבחינה טכנית על מה ההמצאה, צוות שלנו מכין תכנון קונספט עקרוני קרי הסברים טכניים ראשוניים מלווים בשרטוטים, לאחר מכן עורך פטנטים יועץ שלנו מכין עריכה לבקשת פטנט בעריכה יש תיאור ומסתיימת העריכה בפרק התביעות המגדיר מהו היקף ההגנה המבוקשת בבקשת הפטנט.
הפטנט נבחן על ידי בוחן פטנטים שמחליט אם הבקשה מתקבלת או לא, אם מתקבלת הבקשה תונפק תעודת פטנט המקנה מונופול להמצאה למבקש הפטנט מפני ניצול ההמצאה על ידי אחרים.
מונופול זה מקל על הממציא למכור את המצאתו ולמסחר אותה ובאמצעות הפטנט שהנו כלי לממציא לקדם המיזם ולמנף את הפוטנציאל המסחרי הגלום בהמצאה.
נשמח לתאם לך פגישה ראשונית במקרים מתאימים או לקבל ממכם שיחת טלפון כדי לתת לכם פרטים נוספים, פגישת ההיכרות או שיחה טלפונית הנה ללא כל עלות וללא התחייבות, בשיחה קצרה ניתן לך פרטים שונים ומידע רב שיעזור לכם לבצע חיפוש פטנטים חינם וללא כל עלות או שתוכלו להזמין חיפוש פטנטים בתשלום במספר מסלולים אפשריים, טלפנו עכשיו 03-9711011.
תחילה צריך רעיון אותו הצוות הטכני שלנו הופך להמצאה, לאחר מכן עורך פטנטים יועץ שלנו מגדיר את היקף ההמצאה, לאחר שאנו מכינים שרטוטים והסברים טכניים ועורך הפטנטים מכין ניסוח מגישים את הבקשה לרשות הפטנטים בישראל או מחוץ לישראל ומקבלים מספר בקשה, לאחר בחינת הבקשה אם הבקשה תאושר תתקבל תעודת פטנט רשום. טלפן עכשיו לקבל פרטים, קבלת הפרטים הראשוניים והיכרות ללא עלות, נשמח אם תטלפן, אנו מחכים לטלפון שלך 03-9711011.
פטנט ברישום הוא פטנט בתהליך רישום ופטנט רשום הוא פטנט שקיבל תעודה, רק לאחר קבלת פטנט רשום ניתן לתבוע על הפרת פטנט, לפני כן רשות הפטנטים לא סיימה את הבדיקה. הזמן מיום ההגשה קרי תחילת תהליך התהליך כאשר הבקשה נמצאת בתהליך לרישום ועד מתן תעודת פטנט יכול להשתנות בהתאם להליך ולמדינה. למשל בישראל ניתן להגיש בקשה בהליך מזורז או רגיל, הליך מהיר ניתן לקבל תשובה תוך כ- 4 חודשים מיום ההגשה ואילו הליך במסלול רגיל יכול לקחת מספר שנים. רצוי לבנות אסטרטגיה שמתאימה להמצאה ולממציא והמבקש לפי היעדים לנהל את תהליך הבקשה. לעיתים למשל פלוני רוצה לקבל פטנט מהר דווקא בארה"ב אין זה אומר שאם יגיש בקשה קודם בארה"ב יקבל פטנט בארה"ב לפני שיקבל פטנט בישראל. ניתן למשל לעשות שימוש באמנות שבין ישראל לארה"ב למשל אמנת PPH, לדוגמא להגיש תחילה פטנט בישראל עם הליך זירוז, על אתר בשפה המקצועית, ולאחר קיבול הפטנט בישראל להגיש פטנט בארה"ב לפי אמנת PPH הדבר יקנה בחינה מהירה הרבה יותר בארה"ב לעומת הגשה רגילה בארה"ב. חשוב להתייעץ בעניין עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן ספציפי טלפן עכשיו 03-9711011.
ניתן לבצע חיפוש פטנטים חינם וליצור רשימת פטנטים, רשימת פטנטים יכולה לעזור לממציא אם ההמצאה שהמציא אכן חדשה וכן יכולה ללמד את הממציא מה אחרים עשו בתחום. כאשר הממציא רואה המצאות דומות הוא יכול לראות אם המצאה שלו משפרת וטובה יותר מהמצאות אחרות ויש בא חידוש והתקדמות המצאתית לעומת פרסומים קודמים. ניתן לחפש במאגרי חיפוש חינמיים באינטרנט פטנטים רשומים או בקשות פטנטים שהתפרסמו, בקשות בישראל ובארצות הברית מתפרסמות 18 חודשים מיום הגשת הפטנט.
את התנאים לקבלת פטנטים רשומים מכתיב חוק הפטנטים והפסיקה שפירשה אותו. חוק הפטנטים נותן רשימת תנאים בהם מבקש פטנט צריך לעמוד, חלק מהתנאים החשובים נמצאים בסעיף 3 לחוק הפטנטים המציין: אמצאה כשירת פטנט – מהי? (תיקון מס' 4) תש"ס-1999
- אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית – היא אמצאה כשירת פטנט.
כלומר צריכים אמצאה, ניתן להפוך רעיון להמצאה או אמצאה כפי שמציין חוק הפטנטים, רעיון הוא הוא הנורה שנדלקת בראש רעיון הוא המטרה ההמצאה היא דרך היישום כלומר הצוות הטכני שלנו מקבל רעיון ממציא ועוזר לו על ידי שרטוטים והסברים טכניים להפוך את הרעיון להמצאה.
בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך כלומר יכול להיות מוצר או תהליך מסוים למשל תהליך לייצור מוצר.
בכל תחום טכנולוגי כלומר צריך שיהיה בתחום טכנולוגי למשל מכאניקה, חשמל, אלקטרוניקה… כלומר לא סתם יצירת אומנות, יכול להיות טכנולוגיה לדוגמא בתחום ציוד משרדי או מוצרי צריכה …
שהיא חדשה כלומר שלא יהיה את אותה המצאה אם תגיש בקשה על מחשב יגידו לך זה לא חדש כבר קיים. אמצאה נחשבת לחדשה, אם לא נתפרסמה בפומבי, בין בישראל ובין מחוצה לה, לפני תאריך הבקשה לפי סעיף 4 לחוק הפטנטים.
מועילה כלומר לא סתם דבר שאין בו כל צורך ויעילות.
ניתנת לשימוש תעשייתי תנאי ברור שקל לעבור אותו ברוב המקרים שההמצאה ניתנת לשימוש תעשייתי.
ויש בה התקדמות המצאתית הוא אחד התנאים הקשים ביותר בחוק הפטנטים, כלומר שאינה מובנת מאליה לבעל מקצוע מהתחום, למשל אם עד היום מכשיר אלקטרוני מסוים עבד רק על סוללות וממציא מחבר לו כבל חשמל אז יתכן ומדובר בעניין חדש אבל אין לו התקדמות המצאתית מאחר ובעל מקצוע ממוצע מהתחום למשל מהנדס אלקטרוניקה יודע לבצע את זה גם ללא ההמצאה. חוק הפטנטים מקדיש סעיף מיוחד לעניין התקדמות המצאתית. בחוק הפטנטים כתוב: התקדמות המצאתית מהי?
- התקדמות המצאתית היא התקדמות שאינה נראית כענין המובן מאליו לבעל מקצוע ממוצע על סמך הידיעות שכבר נתפרסמו, לפני תאריך הבקשה, בדרכים האמורות בסעיף 4.
פטנט רשום מבלי להיכנס לחריגים תקף למשך תקופה של עשרים שנה ובתנאי שהמבקש משלם אגרת חידוש כל כמה שנים, אם לא תשולם אגרת החידוש הפטנט יזנח. למשל אגרה חידוש ראשונה היא לאחר 6 שנים מיום הגשת הבקשה, אגרת חידוש שניה היא לאחר 4 שנים….
פטנט הנו סוג הגנה אחד לקניין רוחני תמיד צריך לזכור שיש סוגי הגנה נוספים לקניין רוחני ולעיתים רבות כדי להגיש בנוסף לפטנט גם הליכים אחרים כדי לקבל הגנות נוספות הקיימות בקניין רוחני של היזם או של הפרויקט.
פטנט הנו הגנה טריטוריאלית כלומר פטנט רשום הנה למדינה, באמצעות אמנות הפטנטים ניתן לדחות את המועדים להגשות פטנטים ברחבי העולם, ולהגיש תחילה במדינה אחת, אך כדי שתהיה הגנה להמצאה יש להגיש פטנט בכל מדינה באופן נפרד, לכך חריגים למשל ניתן לבצע הגשה אחת בבקשה אירופאית שם יש אמנה של רבות ממדינות אירופה ואין צורך להגיש בכל מדינה בנפרד, למרות שגם ניתן להגיש בקשות נפרדות במדינות אירופה. יש לשקול את האפשרויות השונות ולבנות אסטרטגיה נכונה לממציא ולהמצאה.
כאשר מגישים בקשה לרישום פטנט ניתן להגיש בקשות במדינות נוספות החברות באמנת פאריס לפני תום 12 חודשים מיום ההגשה הראשונה. כלומר אם פלוני מגיש בקשת פטנט בישראל ותוך 12 חודשים יגיש למשל בקשה לרישום פטנט בארה"ב הבקשה בארה"ב תקבל את תאריך ההגשה בישראל אם המבקש יבקש להכיר בתאריך הבכורה הישראלי כלפי הבקשה שמוגשת בארה"ב. באמנת פאריס חתומות כ- 175 מדינות, באופן זה הממציא יכול לדחות את עלויות הבקשות להגיש תחילה במדינה אחת ולקדם את הפן הטכני והמסחרי לאחר הגשה תוך שמירה על תאריך הבכורה ב- 175 מדינות. בזמן זה ממציאים רבים מחפשים משקיעים חברות מתארגנות בפיתוח הפטנטים ומלאים ועוד פעולות רבות. אך צריך לזכור שעד שאין פטנט רשום אין המבקש יודע שאכן הוא בעל הזכות, לכן יש אפשרות להגיש בקשה לזירוז (בחינה על אתר) אם הליך זה נדרש לאסטרטגיה של הממציא והמיזם, כדי לקבל בחינה מהירה ומזורזת.
באופן עקרוני אין צורך לבצע בניית אב טיפוס לפני חיפוש פטנטים חינם וכן אין צורך לבצע בניית אב טיפוס לצורך הגשת בקשת רישום פטנט או בכדי לקבל פטנטים רשומים, אבל לעיתים כאשר מפתחים ומבצעים בניית אב טיפוס מוצאים בעת הפיתוח פתרונות יצירתיים המהווים חידוש שבמקרים רבים יכולים להיות מוגשים בבקשת רישום הפטנט.
לדוגמא פלוני רוצה לייצר כיסא עם גלגלים שיודע גם לעבור מים, אם נבצע חיפוש או נגיש בקשה לפטנט ככול הנראה חלק גדול מהפתרונות האפשריים של ההמצאה לא יכנסו לבקשת הפטנט מאחר וטרם בוצע פיתוח הפטנטים, לכן אם מפתחים לפני כן, תחילה אפשר לחפש הגדרות נוספות וגם לרשום את הפתרונות האלו, מאידך בניית אב טיפוס כרוכה בהוצאות, לפי המקרה יש לבחון את הדברים לכל מקרה לגופו, אך ניתן לבצע תכנון קונספט עקרוני על ידי הצוות הטכני שלנו כדי להוסיף פרטים ופתרונות טכניים כבר בשלב הראשוני. ראה פרטים בקישור אם מעניין אותך על בניית אב טיפוס.
כדי לחסוך זמן בחיפוש פטנטים חינם אפשר תחילה לבחון את השרטוטים שנמצאים בבקשת הפטנט, קריאה מעמיקה של כל פטנט יכולה לארוך זמן רב, אם יש את הזמן אז אדרבא קדימה לקרוא, אך רוב הממציאים שמחפשים בעצמם לא יקראו את כל הטקסט של הפטנט באנגלית, לכן כדי לצמצם את היקף החומר רצוי להביט תחילה על השרטוט כדי להבין בגדול במה מדובר, לאחר מכן אם יש חשש שמדובר על המצאה בתחום יש להעמיק בטקסט,
בנוסף לאחר שיש מספר פרסומים קרובים, אפשר לקבל הצעה מעורך פטנטים לעיין בפרסומים, לעיתים אנשים מספקים לעורך פטנטים רשימה ארוכה של פרסומים שרבים מהם כלל לא רלוונטיים, חבל על הכסף שלכם, אם ביכולתכם לצמצם את היקף החומר שאתם מוסרים לעורך הפטנטים, להוציא מהרשימה פרסומים שברורים לממציא/ה שאינם רלוונטיים, הממציא/ה יחסכו את עלות העבודה של עורך הפטנטים בעיון במסמכים.
צרו קשר לפרטים נוספים טלפנו עכשיו 03-9711011
אכן המידע בדף זה ובאתר הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן ספציפי, הדברים אינן שחור או לבן בהכרח, לכל מקרה, המצאה, ממציא/ה, אסטרטגיה, מטרה שונה, התקציב שונה של המזמין, ניתן לטלפן אלינו ולקבל מידע נוסף ללא עלות ונשקול בשיחה אם יש מקום לתאם פגישת היכרות עם נציגנו שגם היא חינם וללא כל עלות בפגישה הראשונה, טלפנו עכשיו 03-9711011.
צרו עמנו קשר טלפוני לקבלת פרטים נוספים, בטלפון נספק לכם מידע ראשוני על התהליך ואם רלוונטי ונשקול לתאם פגישת היכרות חינם ללא עלות, במהלך הפגישה לאחר חתימה על הסכם סודיות, אפשר לספק מתווה עם דרכי פעולה אפשריות כדי ליצור אסטרטגיה נכונה עבור הממציא/ה, יש פעולות שונות שניתן לבצע והעלויות שלהם יכולות להשתנות, למשל ניתן להגיש בקשה ארעית מסוג פרוביזיונל או בקשה לרישום פטנט, רצוי לפני כן לבצע תכנון קונספט עקרוני והעלות תלויה במורכבות או פשטות ההמצאה.
טלפנו עכשיו לפרטים 03-9711011.
ההבדל בין פטנטים רשומים לעומת פטנטים ברישום הנו שפטנטים רשומים הנם פטנטים שסיימו את הליך הרישום ומי שיפר פטנט רשום צפוי להיתבע על הפרת פטנט בגין פיצוי על ניצול ההמצאה שלא כדין, אך לעיתים ניתן לראות בעת החיפוש פטנטים שהנם בתהליך רישום, כלומר טרם ניתן עליהם פטנט או שמעולם לא יינתן עליהם פטנט אם נפסק תהליך הבחינה.
פטנטים שהנם בתהליך רישום כלומר לדוגמא הבוחן הוציא דו"ח בחינה והמבקש טרם השיב עליו, או שהבוחן טרם בחן את ההמצאה, במקרים אלו חסר עדיין נתון לעניין הפרה, כלומר ייתכן ויינתן למבקש כל מבוקשו בהיקף ההגשה או ייתכן והיקף ההגנה שיינתן בסוף הבחינה יהיה מצומצם ומוגבל יותר לעומת היקף ההגנה שביקש הממציא/ה.
במקרה אחר פטנטים שלא יבחנו הם למעשה פטנטים שנזנחו בעת הבחינה, כלומר הוגשה בקשה לפטנט והמבקש לא ענה לדו"ח בחינה למשל, אולי הבוחן לא העניק פטנט, רצוי לראות בעת החיפוש מידע זה, אומנם מרגע שיש פרסום קודם מדובר על ידע קודם שלא יינתן עליו פטנט אך מאידך, לעיתים אפשר להסיק מה כן אפשר לעשות ומה חופש הפעולה. למשל לא ניתן פטנט כל כיסא גלגלים עם מנוע חשמלי אך ייתכן וכן יינתן פטנט על כיסא גלגלים עם מנוע ימי המשלב שני סוגי מנועים לקרקע ולים.
טלפנו עכשיו לקבלת פרטים נוספים 03-9711011.
משרדנו חותם על הסכם סודיות, חשוב לחתום על הסכם סודיות, אנו חותמים על הסכם סודיות בפגישת היכרות ללא כל עלות, כמו כן אנו נותנים ללקוחותינו הסכם סודיות לדוגמא כדי שיתאפשר להם להחתים אחרים, אך חשוב לציין שהסכם סודיות הנו שלב ביניים לפני הגשת בקשה לרישום פטנט, הסכם סודיות אינו מגן על הממציא לפי תנאי חוק הפטנטים אלא לפי חוק החוזים ולכן חלש יותר לעומת פטנט שהנו כלפי כל אחד.
טלפנו עכשיו לפרטים נוספים 03-9711011.
כאשר יש לך רשימת פטנטים רשומים או פטנטים בתהליך רישום תחילה עוברים על שם ההמצאה, אך לעיתים שם ההמצאה מטעה ואין בו די מידע, לכן במבט ראשון אפשר להסתכל בשרטוטים של הפטנט, מתוך השרטוט ניתן להבין במהירות במה מדובר באופן כללי, אך לעיתים השרטוטים אינם ברורים, לאחר עיון בשרטוט רצוי לקרוא את הטקסט שמסביר את ההמצאה, תחילה ניתן לקרוא את התקציר ולאחר מכן את התיאור. הבקשה מסתיימת בפרק התביעות שהוא הפרק שקובע את היקף ההגנה שניתן לפטנט. ברבים מהמקרים בתחילת פטנטים רשומים יש רשימה של פרסומים קודמים, בוחן הפטנטים מציין פטנטים בתחום ההמצאה אותם בדק אך למרות פרסומים קודמים אלו הוא מצא שהפטנט כשיר לרישום ונתן פטנט רשום. יש לשים לב אם המסמכים שקוראים הם פטנטים רשומים או בתהליך רישום, פטנט רשום לא ישתנה אך פטנט בתהליך רישום ייתכן ובהמשך הטקסט שלו ישתנו בעקבות דו"חות בחינה שינפיק הבוחן ומענים שעורכי הפטנטים יגישו. לעניין החידוש בשני המקרים גם אם מדובר על פטנטים רשומים וגם אם מדובר על פטנטים ברישום שטרם קיבלו תעודה, אם המסמך הוא קודם להגשת הפטנט המבקש צריך להתגבר ולהראות שיש לו חידוש והתקדמות המצאתית לעומתם. אל כאשר מדובר בפטנט רשום שהנו עדיין בתוקף, קרי 20 שנה מיום ההגשה ושולמו בגינו אגרות חידושי הפטנט, יש לבדוק שאין הפרת פטנט.
צור קשר לשיחת היכרות ללא עלות, אנו חותמים על הסכם סודיות, וקבל פרטים נוספים, טלפן עכשיו 03-9711011.